Regatul spinilor și al trandafirilor, vol. 1- Sarah J. Maas

În ultimul timp am ales cărțile pe care le citesc tentată de coperta lor. Și de data aceasta am ales Regatul spinilor și al trandafirilor, vol. 1 – Sarah J. Maas după acest criteriu. Însă, și descrierea cărții m-a determinat să o aleg dintre alte 10 cărți pe care le aveam pe listă. Sunt fascinată de lumea spiridușilor și al zânelor de când am citit seria Instrumente Mortale. Am citit multe cărți în ultimul an, însă aceasta mi-a plăcut foarte, foarte mult. Pot să spun, chiar, că a detronat seria Instrumente Mortale și acum este pe primul loc, în preferințele mele. Nici nu știu cum să vă spun ceea ce am simțit și trăit citind această carte. Îmi este practic imposibil să fac asta, atât de mult mi-a plăcut. Cred, că cel mai bine este să vă las pe voi să aflați din recenzia mea.

Regatul spinilor și al trandafirilor, vol. 1- Sarah J. Maas

Titlu: Regatul spinilor și al trandafirilor vol. 1

Autor: Sarah J. Maas

Editura: Rao

An apariție: 2016

Număr de pagini: 480 

O găsiți pe:  Libris.ro

În urmă cu câteva sute de ani un război între oameni și Lumea spiridușilor s-a încheiat cu multe pierderi de vieți, un Tratat și un zid invizibil între cele două lumi. Acest Tratat îi împiedica pe cei din Lumea spiridușilor să le facă rău oamenilor, iar zidul invizibil îi ține la distanță unii de ceilalți. Ținutul Prythian este împărțit în 7 regate, conduse de 7 Mari Lorzi cu puteri deosebite față de ceilalti spiriduși. Cele șapte regate sunt: Regatul Primăverii, Regatul Verii, Regatul Toamnei, Regatul Iernii, Regatul Zorilor, Regatul Zilei și Regatul Nopții.

Feyre are numai 19 ani, dar pe umerii ei atârnă responsabilitatea familei. Dorind să-și țină promisiunea făcută mamei ei, pe patul de moarte, ea este cea care ține familia unită și hrănită. Viața nu este deloc ușoară, dar când trebuie să ai grijă de un tată șchiop și două surori mai mari indiferente la tot ce se întamplă, totul este mult mai dificil. Nu-i este ușor, dar neavând încotro, începe să vâneze în pădurea de lângă satul lor. Asigurând de fiecare dată hrana celor dragi, Feyre, se expune pericolelor din pădure. Și aici ,nu mă refer numai la animalele sălbatice, ci și la spiridușii sau zânele malefice. Teama oamenilor față de Lumea spiridușilor nu a dispărut, chiar dacă Tratatul și zidul îi protejează.

Ce viață o așteaptă pe Feyer în Regatul Primăverii?

Viața Feyrei se schimbă în momentul în care alege să ucidă un imens lup. Ea se află la vânătoare și este gata să vâneze o căprioară, când lupul își face apariția. Nevrând să-și piardă prada, ea ucide lupul când acesta prinse căprioara. Nevăzând nici o schimbare, a răsuflat ușurată. Acesta era un simplu lup, și nu un spiriduș. Întorcându-se acasă ea are grija ca, carnea să fie porționată astfel încât să le ajungă mai multe zile. A doua zi pleacă spre târg, împreună cu surorile sale, să vândă blana de căprioară și cea de lup. Ceea ce află la târg de la mercenară o îngrozește, dar spune nimănui nimic.

Apariția unei fiare îngrozitoare îi sperie teribil, mai ales că, această bestie îi numește CRIMINALI. Această bestie le spune că Tratatul prevede ,,o viața în schimbul vieții luate,, Cel care a omorât spiridușul are de ales între a muri sau de a-și petrece restul vieții pe tărâmul spiridușilor. Dându-și seama că ea este de vină pentru uciderea spiridușului Feyer se predă și însoțește fiara pe tărâmul spiridușilor. Ajungând la destinație ea este surprinsă de ceea ce găsește. Fiara se preschimbă în spiriduș, iar Feyer nu poate să nu recunoască cât este de frumos. El este amabil, la fel și restul spiridușilor de la curte, deși moartea prietenului lor, lupul-spiriduș, îi face să fie rezervați. Singura nedumirere o are când își dă seama că, toată lumea de la palat poartă măști. Însă. Feyer nu vrea decât să se întoarcă acasă și plănuiește cum să evadeze.

Se întoarce Feyer în Lumea muritorilor sau va rămâne alături de Marele Lord?

Timpul trece, iar Feyer începe să-și schimbe părerea despre Tamlin, Lordul Primăverii. Aflând mai multe despre viața, boala care îi obligă să poarte măștile și pericolele care îi paște, Feyer devine una de-a lor. Fără să-și dea seama se îndrăgostește de Tamlin, dar când Lordul Regatului Nopții o descoperă, Tamlin o trimite acasă. Îl iubește, dar nu-i spune. El îi spune că o iubește, dar Feyer se întoarce în lumea muritorilor. Aici vede că Tamlin chiar avusese grijă de familia ei, acum aceștia erau putred de bogați. Spre surprinderea ei, sora ei cea mare, care niciodată nu o iubise, îi spune că știe tot adevărul despre unde a fost și cum au devenit ei bogați. Feyer îi simte lipsa tot mai mult lui Tamlin și tânjește să-l aibă aproape. Când află că familia fetei, a carui nume i-l dăduse Lordului Nopții, au ars de vii și fata a dispărut, Feyer se întoarce în Regatul Primăverii.

Ceea ce găsește Feyer la curtea Lordului Primăverii, Tamlin, o îngrozește. Totul este distrus și nimeni nu se află la curte. Pe când se afla în casă își face apariția servitoarea Alis, aceasta îi povestește despre ce s-a întâmplat acum, dar și cu zeci de ani în urmă. Boala nu este de fapt o boală, ci este un blestem al Amaranthei, iar Feyer este singura care ar fi putut să dezlege blestemul. Ea o convinge pe Alis să o ducă unde este Tamlin. Habar nu are ce o așteaptă, dar odată prinsă de Regina Amarantha, Feyer va avea multe de suferit.

Ce îi așteaptă la Poalele Muntelui?

Va găsi raspunsul la ghicitoare și vor fi eliberați?

Va reuși Feyer să treacă de cele trei probe la care este supusă de către Amarantha?

Ce blestem a fost aruncat asupra Regatului Primăverii de nimeni nu-și poate da masca jos?

Cine o va ajuta pe Feyer și ce preț va plăti pentru acest ajutor?

Vor reuși să oprească răutatea Amaranthei?

Cei 7 Mari Lorzi își vor recăpăta puterile?

Va alege Feyer Lumea spiridușilor sau Lumea muritorilor?

21 thoughts on “Regatul spinilor și al trandafirilor, vol. 1- Sarah J. Maas

  1. O, da, de cand asteptam sa citesc o recenzie detaliata pentru aceasta carte. Si mie mi-a fost recomandata de multe persoane. Abia astept sa ajung la ea.

  2. Sună așa bine această carte!! Am seria pe lista de lecturi de mult timp, dar nu a apucat să ajungă în mâinile mele. Mă bucur că ai putut să citești primul volum. ? Coperta e superbă!

  3. Este foarte frumoasa cartea pentru cei ce iubesc acest gen de literatura…sunt la volumul 2 ,unde actiunea ia o alta intorsatura…super !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares