Salvarea lumii și alte sporturi extreme (Maximum Ride, vol. 3) de James Patterson

Luna aceasta am primit de la Editura Corint cărțile: Experimentul Angel (Maximum Ride, vol. 1) și Salvarea lumii și alte sporturi extreme (Maximum Ride, vol. 3) de James Patterson. Știți, că eu am început să citesc această serie cu volumul 2: Școala s-a terminat …pe veci! iar acum am continuat cu volumul 3. Am lăsat la urmă primul volum pentru că eram prea curioasă cu ce o să facă pe mai departe cei șase copiii-pasăre și câinele lor vorbitor. Nu știu de ce, dar pe internet am găsit recenzii ( de fapt, nici nu se pot numi recenzii, mai mult vorbărie, dar nimic despre poveste) foarte puține și care mă cam făceau să tai cărțile de pe listă. Bine că nu am făcut acest lucru. Mie mi-au plăcut foarte mult cele trei volume. Merită citită seria Maximum Ride de James Patterson.

Salvarea lumii și alte sporturi extreme (Maximum Ride, vol. 3) de James Patterson

 

 

Titlu: Salvarea lumii și alte sporturi extreme (Maxim Ride, vol. 3)

Autor: James Patterson

Editura: Corint

An apariție: 2013

Traducere: Silviu Genescu

Număr de pagini: 416

 

 

 

 

După ce au reușit să scape din sediul central al Itex, cei șase copiii-pasăre sunt, din nou, fugari. De data asta ei aleg să fugă cu o dubiță și nu zburând. Ei sunt hotărâți să afle adevărul despre Itx și tot ce fac ei pentru a salva astfel Lumea și a se slava chiar pe ei. Max este în continuarea lidera stolului și Fang o ajută. Poate nu știați, dar Fang al nostru și-a deschis un blog unde povestește tuturor despre Itex și experimentele lor, dar și despre dorința lor de a salva Lumea. Speră că prin acest blog oamenii să îi ajute și să obțină cât mai repede informații utile pentru a-i opri pe savanți. Între timp savanții care i-au creat, se reunesc și decid să-i ucidă pe toți mutanții creați, oprind astfel orice tip de experiment.

Aventurile celor șase copiii-pasăre continuă. În drumul lor descopră că va fi un meci de fotbal și vor să-l vadă. Max nu este de acord, dar n-are decât să accepte dorința celorlalți. Așa cum se gândea Max ei sunt descoperiți și nu au de ales decât să își ia zborul, chiar în fața oamenilor. Din nou, sunt pe fugă, dar ciudat este faptul că Eliminatorii nu au mai apărut de ceva zile. Vocea din capul lui Max revine și o anunță că toți Eliminatorii au fost scoși din folosință: uciși. Restul stoului se bucură de această veste și vor să-și caute o casă ca să trăiască liniștiți.

De unde au apărut Eliminatorii – roboți?

Max și Fang pleacă în căutarea unei case, iar ceilalți rămân ascunși într-o peșteră.  Max este hotărâtă să continuie cu misiunea de  a salva Lumea, dar nu ar renunța nici la o viață liniștită alături de stolului ei. Fang o sărută pe Max și acest lucru o zăpăcește și mai tare. Curând descoperă că au ajuns chiar la doctorița Martinez acasă. Ei se întâlnesc cu dr. Martinez și fiica acesteia. După câteva rugăminți doctorița îi scoate cipul lui Max din mână, dar din nefericire, așa cum se așteptau, mâna stângă îi rămâne paralizată. După ce pleacă de la ele, Fang îi arată că a găsit o poză cu Gasman printre cărțile doctoriței. Asta nu ar fi ceva de speriat, dar cărțile erau despre ADN recombinat și copii-pasăre.Oare și doctorița Martinez este una dintre cei care îi vânează? Este și ea o trădătoare precum Jeb și Ann?

După plecarea celor doi, Iggy este cel care are grijă de stol. Nu după mult timp ei sunt atacați de un grup de Eliminatori, dar aceștia nu sunt Eliminatorii obișnuiți, ci sunt mecanici. Reușesc să le facă față, dar din păcate, după al doilea atac al Elimantorilor-roboți, ei sunt capturați. Ei sunt transportați cu un camion prin pădure, dar dintre ei lipsește Angel. Când încep să-și facă griji pentru ea, camionul se oprește iar ei o văd pe Angel împreună cu Jeb. Eii, și pe lângă asta, ea îi anunță că le-a sosit ceasul morții. Toți rămân cu gurile căscate.

Vor reuși să salveze Lumea?

Angel era trădătoarea stolului? Vor reuși Max și fang să-i salveze? V-a mai rămâne stolul împreună, daca vor reuși să scape sau se vor separa? Max își descoperă mama, dar de fapt, descoperă că are două mame: una care a creat-o și una adevărată. Cine sunt aceste femei și ce vor de la Max? Max și Fang vor rămâne împreună? Își vor recunoaște sentimentele? Vor reuși ei să salveze Lumea? Toate răspunsurile le aflați citind Salvarea lumii și alte sporturi extreme (Maximum Ride, vol. 3) de James Patterson pe care o găsiți la Editura Corint.

Lectură plăcută!

11 thoughts on “Salvarea lumii și alte sporturi extreme (Maximum Ride, vol. 3) de James Patterson

  1. Am citit cu atentie recenzia ta dar inca nu sunt pasionata de acest gen, poate mai incolo. Momentan prefer misterul si cartile horror sau de dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares