Pancakes cu miere ecologică polifloră di Melio de la Apidava

Pentru duminică aveam în plan să le fac copiilor pancakes. Florin m-a zăpăcit toată săpămâna că vrea clătite, dar eu urăsc să fac clătite. Îmi plac mai mult clatitele americane și se fac mai ușor. Însă planul s-a schimbat și de voie, de nevoie, azi am făcut pancakes   Săpămâna asta Brander mi-a trimis spre testare un borcan cu miere ecologică polifloră di Melio de la Apidava. Mi-am făcut un obicei din a lua zilnic câte o lingură de miere( tei, salcâm, polifloră), dimineața, pe stomacul gol, dar o folosesc și la prăjituri, măști pentru păr/ten sau limonadă. Pentru azi mă pregătisem să vă vorbesc despre  beneficiile mierii ecologice și să vă las o rețetă de limonadă. Dar, nu a fost să fie. Se pare că săptămâna asta nimic nu mi-a ieșit cum am plănuit. Ce am plănuit și de ce mi-am schimbat planurile o să aflați în rândurile ce urmează. 

Pancakes cu miere ecologică polifloră di Melio de la Apidava

După ce am testat mierea ecologica polifloră di Melio de la Apidava am început să o folosesc și la prepararea de mâncăruri și băuturi răcoritoare. Vreo 2 zile m-am tot gândit să fac o limonadă. Am cumpărat un pahar care să dea bine în poze, am pregătit un decor fain, am pregătit limonada și am facut zeci de poze. Frumoase, nevoie mare  Așa îmi place mie să mă laud cateodată singură ( unii ar spune că mi-au murit lăudătorii  ). Pozele erau pentru acest articol. Pe lângă review-ul pentru voi, cu acest articol vreau să mă înscriu la concursul de pe pagina Brander. Voiam să impresionez juriul cu rețeta mea de limonadă 😀  Însă ce credeți că mi-a dat toate planurile peste cap? Aseară am vazut că o altă fată – participantă la concurs a făcut limonadă. Offf, mi s-a taiat cheful ? Dacă mă grăbea și eu cu postarea, dar nu, lenea e cucoană mare. 

Să fac sau să nu fac limonadă?

Eiiii, până la urmă am zis că asta e, oricum aranjamentele și pozele sunt diferite. Fiecare cu norocul lui, nu? Bun. Azi dimineață m-am apucat de scris. Eu când scriu las facebook-ul deschis și dacă mai primesc o notificare, ceva, imediat verific. Ei, asta am făcut și azi. Când eram aproape gata cu articolul mi-am aruncat ochii pe facebook și ce credeți că am văzut? O altă fată a făcut limonadă și colac peste pupăză a folosit un pahar exact ca al meu. ? Na, poftim, ăsta da ghinion. Nu-mi venea să cred, oare așa ghinionistă să fiu? Deja două rețete de limonadă, să mai vin și eu cu a treia? S-a camd dus originalitatea. Dar, încă o dată nu am renunțat, așa că am abandonat pozele cu limonada și m-am apucat de făcut pancakes ??? Ori sunt originală, ori nu mai sunt,nu? Rețeta de pancakes o găsiți pe blogul meu culinar Veselie în bucătărie.P.S. Să nu-mi cereți pancakes că nu mai am, vreo 2 le-am ars, vreo 2 le-am mâncat aproape din tigaie și restul au fost date gata de Florin si Minola ???

Mierea ecologică polifloră di Melio de la Apidava

Cred că toată lumea știe cât de sănătoasă este mierea de albine. Însă mierea ecologică polifloră di Melio de la Apidava este considerată o miere ușoară, de aceea este potrivită în alimentația copiilor, adolescenților și vârstnicilor. Această miere este recoltată din zone cu floră variată din Podișul Transilvaniei. Culoarea mierii di Melio este perfect strălucitoare și cu o tentă de chihlimbar. Este pur și simplu delicioasă.  Îmi place foarte mult modul de ambalare și prezentare a acestui sortiment de miere . Borcanul din sticlă este foarte cool și practic, el asigură o miere sănătoasă.

Eu am fost curioasă să fac un mic test ca să văd dacă există diferențe între mierea di Melio de la Apidava și o altă miere pe care o avea achiziționată de la un producător de la mine din zonă. Am păstrat cele două borcane de miere în cămară, la răcoare, timp de 2 zile și astăzi le-am testat. Dacă mierea ecologică dădea semne să se cristalizeze ( asta este și normal la mierea polifloră) cea pe care o aveam eu era zaharisită de-a binelea. Diferența este enormă, mai ales dacă, ținem cont că mierea  de salcâm ( care o aveam ) ar trebuie să cristalizeze mai greu.

Care sunt beneficiile mierei ecologice?

  • Fără chimicale, pesticide sau antibiotice. Mierea ecologică provine din zone care nu sunt poluate. Pentru ca albinele să colecteze o astfel de miere plasarea stupilor în apropierea terenurilor agricole care sunt tratate cu substanțe chimice este interzisă.
  • Este certificată de organisme de certificare independente, în acord cu Apicultura  Ecologică și Europeană și reglementările privind mierea. 

 

Vă las și poze cu limonada mea răcoritoare. Această limonadă merge perfect cu pancakes. Rețeta o găsiți  —> AICI.

Voi consumați miere ecologică?

Cum vi se pare mierea ecologică față de mierea clasică?

Cum vi se par clatitele americane făcute de mine? 😀

 

16 thoughts on “Pancakes cu miere ecologică polifloră di Melio de la Apidava

  1. Nu stiu cum am nimerit azi sa citesc atatea articole despre retete cu miere. Ai dreptate, reteta de limonada ti-a suflat-o alta fata, si la citit nu numai la facut. Acum … ce sa fac, sa ma apuc sa fac si pancakes? Ce aveti cu mine azi? 😀

  2. Mierea bio este foarte buna, are gustul si aroma unui tip de miere de care aveam in casa cand eram pustoaica. Dar de atunci pana azi, eu gustul acela nu l-am mai gasit la nicio miere, si avem si noi un vecin de bloc care tine stupi la țară și de la care cumpărăm miere când se termină stocul.

  3. Arata demential acele pancakes, trebuie sa incerc si eu cat mai curand reteta. Mi-ar trebui si mie un borcan pentru limonada, dar sa vad daca imi amintesc unde am vazut astfel de borcane la noi in oras. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares