Povești de la Academia Vânătorilor de Umbre

Probabil v-ați dat seama până acum că sunt fană a cărților scrise de Cassandra Clare. Seriile cu Vânătorii de Umbre sunt preferatele mele și nu am ratat niciun volum publicat la noi. Eram tare curioasă în privința volumului Povești de la Academia Vânătorilor de Umbre și abia așteptam să o citesc. Luna trecută am primit-o de la Editura Corint și am citit-o imediat. Da, nici de data asta nu am fost dezamăgită, volumul este uimitor. Mă bucur că am citit cartea pentru că am aflat câteva lcururi noi despre viețile vânătorilor de umbre și nu numai. Vă recomand cu drag toate seriile Cassandrei, găsiți lista completă a recenziilor făcute de mine pentru seriile apărute la noi AICI.

Titlu: Povești de la Academia Vânătorilor de Umbre

Autor (i) : Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson, Robin Wasserman

An apariție: 2018

Editura: Corint

Traducere: Ofelia Al-Gareeb, Shauki Al-Gareeb

Număr de pagini: 608

Povești de la Academia Vânătorilor de Umbre

În acest volum avem parte de multe suprize plăcute, dar mai ales, aflăm mai multe despre Simon Lewis. Dacă ați citit seria Instrumente Mortale, știți că Simon era cel mai bun prieten a lui Clary și devenise vampir. El era mereu alături de vânătorii de umbre și după evenimentele din Orașul Focului Ceresc el a redevenit om normal și și-a pierdut toate amintirile. Situația lui este una neplăcută pentru că nu știe mai nimic despre cele întâmplate, Magnus Bane a reușit să-i redea doar câteva amintiri. Prietenii lui au însă așteptări de la el și el nu mai suportă să nu știe cine a fost și ce a făcut, dar mai ales cum a reușit să o cucerească pe extraordinara Isabelle.

Mulți vânători de umbre au pierit în războiul cu Sebastian din Orașul Focului Ceresc, astfel că acum se redeschide Academia Vânătorilor de Umbre. Aici au voi să intre atât vânători de umbre cât și muritori. Simon profită de această oportunitate și se înscrie la Academie. Lucrurile nu sunt tocmai roz, iar vânătorii de umbre îl tratează cu superioritate. Academia nu este tocmai în formă bună și are multe lipsuri. Simon are norocul să aibă un coleg de cameră foarte de treabă. Cei doi se împrietenesc rapid. După ce toată lumea află că este fostul diurn ( vampir care putea umbla și ziua) lucrurile se schimbă și ceilalți încep să-l trateze ca pe unul de-al lor.

Rămâne Simon la Academie sau renunță?

Simon își dă seama repede că nu vrea să fie printre ceilalți vânători de umbre și se alătură celorlalți mundani ( muritori). Acest lucru îl conduce și spre subsolul Academiei unde sunt cazați mundanii, dar colegul lui de cameră îl urmează și lucuruile sunt mai acceptabile. La Academie ei au parte de mult antrenament și lecții despre istoria vânătorilor de umbre. Simon nu este convins că poate face față, dar se străduiește. Treptat încep să-i revină și din amintiri, iar el face tot posibilul să își găsească locul printre vânătorii de umbre.

În acest volum avem parte de multă acțiune, dar și de mici episoade de istorie. La Academie, Simon îi va întâlni pe mulți cu care a luptat și a trăit înainte, dar va avea parte și de surprize din partea lui Isabelle. Dacă va reuși Simon să devină un adevărat vânător de umbre, dacă își recapătă amintirile  și dacă Isabelle îl va aștepta ca să fie împreună, rămâne să aflați citind Povești de la Academia Vânătorilor de Umbre. Acest volum este extraordinar de frumos și captivant și ne oferă câteva informații despre ce urmează în seria Uneltiri Întunecate.

Lectură plăcută!

13 thoughts on “Povești de la Academia Vânătorilor de Umbre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares