Trei lucruri extrem de importante de care sa tii cont la o baie

Baia este una dintre incaperile esentiale din locuinta unei persoane, desi unii simt ca se pot lipsi de ea. Daca la curte te poti lipsi de baie, la bloc acest lucru este absolut imposibil. Proiectarea unei bai este un lucru care aparent poate parea usor si probabil, iar daca ai luat in calcul acest lucru, te-ai gandit, cu siguranta, la mobilier si la partile aparente.

In realitate, lucrurile care nu se vad sunt cele mai importante. In cazul unei avarii, acestea se repara cel mai greu. In cazul in care dusul se sparge, acesta poate fi inlocuit relativ usor, fara alte complicatii. E adevarat ca te va costa mai mult daca vrei unul scump insa nu vei fi nevoit sa spargi prin baie. O avarie la canalizare sau la instalatia de apa poate presupune reparatii consistente, inclusiv indepartarea gresiei si sapaturi in curte, lucru care va face ca baia sa fie nefunctionala cateva zile.

Pentru a preveni astfel de probleme, ai nevoie de la inceput de o teava de canalizare performanta, de fitinguri rezistente si de o instalatie de apa care sa reziste in timp.

Cumpara tevi rotunde de calitate pentru instalatia de apa

Apa este cel mai important element dintr-o baie si din acest motiv ai nevoie de tevi de calitate, care sa reziste in timp presiunilor de tot felul. In baie te vei confrunta cu o presiune mecanica datorata nevoii de a fi impinsa apa si o presiune termica datorata nevoii de a avea apa calda. Poti alege o teava neagra acolo unde aceasta se vede pentru a se potrivi esteticii incaperii sau poti alege o alta culoare in functie de proiectul la care te-ai gandit. Arunca o privire aici https://www.nicometaltub.ro/produse/teava-din-otel, pentru a te asigura ca faci o alegere inspirata.

Teava rotunda este indicata de cei mai multi instalatori insa in principiu conteaza mai putin forma ei si mai degraba rezistenta ei la presiune. Daca nu iti doresti sa fii nevoit sa inlocuiesti instalatia de apa dupa doar cativa ani, cumpara materiale de calitate. Daca teava rotunda cedeaza in pamant, nu vei sti exact unde trebuie reparata, vei pierde o cantitate importanta de apa, pe care va trebui sa o platesti si poti sapa foarte mult pentru a gasi locul in care trebuie intervenit.

Alege fitinguri de otel pentru instalatia de apa pentru a sta fara griji

Tevile rotunde, negre sau de alta culoare, au nevoie sa fie imbinate. Aici intervin fitingurile pentru instalatiile de apa, care previn scurgerile, inchizand etans imbinaturile tevilor. Evident, si acestea pot ceda daca nu sunt de calitate. Este recomandat sa cumperi fitinguri de otel de aici https://www.nicometaltub.ro/produse/fitinguri-pentru-sudura, caci vor rezista mai mult in timp si la temperaturi ridicate.

Desi sunt mai ieftine decat tevile si nu presupun cheltuieli prea mari prin inlocuirea lor, trebuie sa iei in calcul faptul ca si acestea pot ceda in pamant si vei fii nevoit sa sapi pentru a le descoperi. Poate dura ceva timp pana gasesti locul cu probleme, timp in care vei sta din nou cu baia incurcata.

Ia mereu in calcul o teava de canalizare de calitate

Apa, folosita sau nu, trebuie indepartata la un moment dat din baie astfel incat vei avea nevoie de canalizare. Scurgerea apei trebuie sa se faca printr-o teava de canalizare de calitate. Aici nu vei avea nevoie neaparat de fitinguri de otel pentru ca nu exista presiune prea mare insa nu strica daca le iei in calcul.

Poti alege din nou o teava rotunda dar de data aceasta trebuie sa fie una cu un diametru mai mare decat cea folosita la instalatia de apa pentru a preveni infundarea ei. O teava neagra sau de alta culoare, mult prea ingusta, chiar daca e de calitate, se poate infunda foarte usor si te poti afla din nou in situatia de a sapa pentru a o inlocui.

In concluzie, dusul sau mobilierul baii pot fi inlocuite in doar cateva minute daca se strica. Instalatia de apa si canalizarea pot presupune chiar si cateva zile pentru a fi reparate si din acest motiv ai nevoie de tevi rotunde de calitate si fitinguri de otel pentru a preveni situatiile in care te poti afla in imposibilitatea de a folosi baia. De asemenea, praful care se depune dupa spargerea gresiei presupune si alte reparatii. Din acest motiv putem spune ca instalatia de apa si canalizarea sunt cele mai importante componente dintr-o baie, chiar daca ele se vad cel mai putin.

2 thoughts on “Trei lucruri extrem de importante de care sa tii cont la o baie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares