Academia Vampirilor ( Academia Vampirilor, vol. 1) de Richelle Mead

De la cărțile romantice am ajuns să fiu mare fană a cărților fantasy. Nu știu de ce, dar cărțile cu vampiri au devenit preferatele mele. Eram convinsă că o sa ajung să am coșmaruri, dar din fericire, nu se întâmplă asta. Luna asta am primit de la Editura Corint  primul volum al seriei Academia Vampirilor de Richelle Mead plus alte 3 volume din alte serii. Nici nu știam cu care să încep, dar până la urmă am început cu Academia Vampirilor. Mi-a plăcut foarte mult primul volum și abia aștept să-l citesc pe următorul.

Academia Vampirilor – volumul 1, de Rachelle Mead

 

Titlu: Academia Vampirilor

Autor: Reachelle Mead

Editura: Editura Corint

An apariție: 2010

Traducere: Cătălin Pruteanu

Număr de pagini: 384

 

 

În această carte am decoperit și alte categorii de vampiri, nu doar despre morții-vii. Destul de interesant acest subiect și autoarea a reușit să creeze o lume fascinantă. Așadar, la Academia Vampirilor Sfântul Vladimir întâlnim două categorii de vampiri: moroii ( vampiri vii și muritori) și dhampirii ( jumătate oameni, jumătate vampiri). Pentru a înțelege cât mai bine categoriile de vampiri existenți în această serie o să vă spun câte ceva despre fiecare.

Moroii sunt vampiri vii și muritori, aceștia se află la Academie pentru a fi educați și instruiți în tainele magiei. Numărul lor este în continuuă scădere datorită atacurilor strigoilor ( morții vii) care se hrănesc cu sângele lor pentru a fi mai puternici.  Moroii vor avea gardieni ( dhampiri) după terminarea academiei pentru a-i proteja.
Dhampirii sunt pe jumătate oameni, pe jumătate vampiri. Ei se nasc dintre un moroi și un dhampir. Ei sunt antrenați ca să ajungă gardieni pentru moroi. Rose Hathaway este tânăra dhampir care se pregătește pentru a deveni gardianul ultimului Dragomir în viață, Lissa Dragomir.
Strigoii sunt morții vii care se hrănesc cu sânge și sunt răi.

Rose și Lissa au fugit din Academia Sf. Vladimir în urmă cu doi ani pentru că se simțeau în pericol. Viața lor printre muritori nu a fost tocmai ușoară, fiind nevoite să se ascundă mereu de urmăritorii academiei, dar au reușit să reziste. Din păcate, au fost descoperite și duse înapoi la Academie. Lissa este prințesă și ultima din neamul Dragomirilor, ea trebuie protejată, iar ceea ce fetele au făcut a fost o prostie. Regulile sunt foarte stricte și Rose este pedepsită pentru ceea ce a făcut. Ea are voie să meargă la cursuri, la antrenamentele novicilor, să se antreneze suplimentar cu instructorul Dimitri Belikov și nu are voie să meargă la activitățile de socializare.

Ce secrete ascund cele două fete?

Lissa și Rose au o legătură psihică ieșită din comun, cum nu s-a mai întâmplat de secole. Rose poate intra în mintea Lissei, simte emoțiile și vede exact ceea ce vede Lissa. Cele două fete sunt foarte bune prietene și se protejează una pe cealaltă. Treptat cele două se acomodează, din nou, cu viața la academie și împreună trec printr-o serie de evenimente, unele plăcute, altele periculoase. Rose începe să recupereze lecțiile de la care a lipsit în cei doi ani de fugă și reînnoadă vechi prietenii. Se simte atrasă de noul ei instructor, Dimitri, dar ține asta secret. Nu mai este fata de dinainte, rebelă și mereu pusă pe flirturi. Într-una din seri ea se întâlnește cu un baiat, dar sunt descoperiți de Dimitri și acesta o mustrează.

Viața celor două fete este plină de secrete, Lissa este capabilă să readucă la viața morții și suferă de tulburări psihice. Rose face tot posibilul să o protejeze și să nu afle nimeni despre ceea ce face Lissa. Din păcate, unele din secrete sunt dezvăluite și viața Rosei devine de nesuportat. Vinovată pentru toate acestea este Mia, una dintre fetele de la academie care este geloasă pe Rose și Lissa. Mia inventează tot felul de zvonuri despre ele și încearcă să le facă viața tot mai grea. Rose se îndrăgostește de Dimitri, dara cesta o ține la distanță pentru că este instructorul ei, gradianul Lissei și este mult mai în vârstă decât ea.

Vor reuși Lissa și Rose să păstreze secretele care o pun în pericol pe Lissa?

Christian Ozera o iubește pe Lissa sau urmărește altceva?

Ce alte puteri mai are Lissa și cine o răpește?

Va reuși Rose să o găsească pe Lissa folosindu-se de legătura lor psihică?

Ce se va întâmpla cu Rose și Dimitri?

Lectură plăcută!

17 thoughts on “Academia Vampirilor ( Academia Vampirilor, vol. 1) de Richelle Mead

    1. Eu iti recomand sa o trec cat mai repede la cosul de cumparaturi, nu pe wishlist 🙂

    1. Si seria Lux mi-a placut la nebunie 🙂 Mi-e dor de ei :)), dar n-am timp sa reiau iar seria 🙂

  1. Am citit si eu aceasta carte, din pacate pe celelalte nu am reusit inca, dar sper sa remediez problema.

  2. Probabil la un moment dat voi ajunge si in posesia acestei carti. Deocamdata lista este cam lunga si am si cateva restante, adica, cateva continuari ale unor carti pe care nu le-am mai gasit si asta ma intriga maxim.

  3. Si mie imi place genul fantasy dar uite ca astea cu vampiri nu ma atrag deloc :p
    M-ar tenta s-o citesc, de curiozitate dar… gandul ca e cu vampiri…. mmm..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares