Evernight (Evernight #1) de Claudia Gray

De data asta am găsit o serie fantasy cu mai multe elemente romantice. După primele câteva pagini m-am dat bătut și am renunțat la carte. Nu mi se părea foarte atractivă, dar după câteva zile am reluat lectura și bine am făcut. Am descoperit un roman senzational, fix pe gustul meu, cu dragoste și elemente fantastice. Din nou, am ales o serie cu vampiri 😀 Evernight (Evernight #1) de Claudia Gray a reușit să mă atragă într-o lume a vampirilor fenomenală. Povestea celor doi eroi Bianca și Lucas, m-a ținut cu sufletul la gură până la ultima pagină. Deși la început a avut o acțiune lentă, pe parcurs acțiunea a evoluat rapid făcându-mă să nu pot lăsa cartea din mână. Mulțumesc Editurei Corint pentru această carte.

Titlu: Evernight (Evernight #1)
Autor: Claudia Gray
Editura: Corint
An apariție: 2012
Traducere: Ana-Veronica Mircea
Număr de pagini: 352
O găsiți pe: http://www.edituracorint.ro

 

 

După prima zi de școala la Academia Evernight, Bianca, reușește să fugă în toiul nopții. Chiar, dacă părinții ei sunt profesori la această Academie și îi spun mereu că aici este locul ei, ea simte că nu e așa. În mijlocul pădurii se întâlnește cu un băiat misterios, Lucas – viitor elev al academiei, care o convinge să se întoarcă acasă. Nu înțelege de ce, dar fata îl ascultă și speră să fie prieteni. Din păcate, a doua zi Lucas, se poartă ca și cum nu o cunoaște, iar ea este extrem de supărată. Urăște Academia Evernight, o academie cu tradiție de sute de ani, adăpostită într-o clădire gotică care îi dă fiori și elevii atât de frumoși, perfecți, deștepți, dar și extrem de ciudați. Bianca este nevoită să stea la internatul academiei, chiar dacă părinții ei locuiesc acolo. Norocul ei este că are drept colegă de cameră o tipă de treabă.

Bianca nu este o fată foarte populară, dar datorită faptului că părinții ei sunt profesori la academie restul elevilor încep să o accepte. Ea se simte în largul ei numai cu Lucas cu care speră să devină mai mult decât prietenă. La ieșirea cu prietenii în oraș ( supravegheati de unii profesori) Bianca și Lucas merg la cinema. Lucrurile scapă de sub control când cei doi merg la un bar, iar Lucas sare la bătaie ca să o apere. Din această cauză ajung să aibă unele neînțelegeri și nu-și mai vorbesc până la Balul Toamnei. Între timp Bianca leagă o nouă prietenie cu Balthazar, cu el vine la Balul Toamnei. Cei doi sunt întrerupți de Lucas, care era gelos pe apropierea lui Balthazar. Tinerii îndrăgostiți se împacă și încep să se sărute pasional.

Bianca este un vampir?

Lăsându-se purtați de val Bianca și Lucas au parte de momente extrem de pasionale, dar în acele momente Bianca îl mușcă de gât pe Lucas. Îl mușcă și îi suge sângele până Lucas leșină. Se sperie și cheamă ajutoare. Înțelegând în sfârșit ce este și de ce o puneau părinții să bea sânge, Bianca, speră să nu-l fi omorât pe Lucas. Ea este un vampir, la fel ca și ceilalți elevi ai Academiei care i se păreau ciudați. Din fericire băiatul este în regulă, doar că nu-și aduce aminte ce a pățit. Directoarea academiei și părinții Biancăi decid, ca Bianca să-l mintă despre ce s-a întâmplat cu adevărat. Deși nu vrea, nu are încotro și susține povestea spusă de directoarea Bethany. Cei doi continuă să se întâlnească, iar sentimentele lor sunt tot mai puternice. Totul se năruie când într-o seară Lucas o surprinde pe Bianca murdară la gură de sânge și cu colții scoși.

Va reuși Bianca să-i spună adevărul lui Lucas?

Se va întoarce Lucas la Academia Evernight după vacanța de iarnă, chiar dacă a fugit fără să-și ia rămas bun de la Bianca?

Ce va face Bianca când va afla cine este de fapt Lucas și ce urmărea la Academia Evernight?

Oare Erich o va ucide pe Raquel sau o va lăsa în pace după ce îl descoperă Bianca pe acoperișul academiei?

Erich părăsește academia de bună voie sau ceva răi i se întâmplă de  dispare fără să anunțe pe cineva?

Vor reuși Bianca și Lucas să treacă peste toate obstacolele și să rămână împreună?

Lectură plăcută!

23 thoughts on “Evernight (Evernight #1) de Claudia Gray

  1. Daca vreodata am chef sa citesc vreo carte cu/despre vampiri stiu ca trebuie sa intru la tine pe blog. Vad ca astea sunt printre preferatele tale. 😀

  2. Nuuuu! Mai last cu ochii in soare, chiar îmi place. Începe sa mi placa si mie aceasta tema. Multumesc pentru recenzie!

  3. Nu prea ma atrag cartile fantasy, mai degraba aleg sa citesc carti care apartin literaturii distopice. Totusi, m-am uitat la The Vampire Diares …poate ar trebui sa dau o sansa si cartilor de acest gen. Multumim pentru sugestie,

  4. Vampirii nu prea sunt prieteni cu mine. Poate ca prefer povestile inspirate din realitate si din acest motiv genul fantasy nu este pe stilul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares