19

Linte roșie cu piept de pui și legume chinezești

În pachetul primit în urmă cu câtea săpămâni de la SanoVita aveam și linte roșie. N-am mâncat niciodata linte roșie.  Ieri fiind în pană de idei pentru prânz  am căutat ceva rețete pe internet cu linte roșie. Bineînțeles, că n-am respectat nici o rețetă de pe internet și am improvizat eu ceva. Tot ce pot să vă spun este că a ieșit ceva super gustos și s-a terminat rapid. Ne-a plăcut foarte tare și o să mai fac această rețetă pentru că este destul de ieftină și se face în aproximativ 45 minute. Pentru că este o rețetă improvizată nu are niciun titlu mai pompos 🙂 Eu sper să vă placă și vouă măcar pe jumătate din cât ne-a plăcut nouă.

Ce este lintea roșie și ce beneficii aduce organismului?

Lintea sau Lens ensculenta este o plantă leguminoasă care creșete până la o înălțime de 40 cm. De la linte se consumă semințele care sunt așezate câte două în păstăi. Lintea este de mai multe tipuri: roșie, maro, verde și neagră.

Lintea roșie este sortimentul care este cel mai des consumat și poate fi ușor inclus în bucătăria noastră. Timpul de gătire este foarte scurt, minim 15 minute, și pentru că se înmoaie destul de mult la fierbere poate fi folosită cu succes ca bază pentru piureuri, pateuri vegetale, supe creme, etc

Lintea aduce numeroase beneficii organismului și este foarte gustoasă. Este o sursă importantă de vitamine ( vitamina B, E, A, C,K ) , proteine și minerale ( fier, zinc, seleniu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, calciu, sodiu). Lintea oferă beneficii pentru inimă, pentru sistemul digestiv, reglează glicemia, scade colesterolul, sursă de proteine, sursă de enrgie pentru copii și sportivi, combate anemia și ajută în dietele de slăbire.

Linte roșie cu piept de pui și legume chinezești

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat,
  • 1 pungă legume chinezești congelate,
  • 1 cana de linte roșie SanoVita,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • piper,
  • pătrunjel verde,
  • cimbru
  • apă

Mod de preparare:

Punem lintea roșie la fiert cu sare și o lingură de ulei. La o cană de linte adăugăm 3 căni de apă. O fierbem cam 20 minute.

Cât lintea este la fiert pregătim pieptul de pui și legumele.

Tăiem pieptul de pui cubulețe sau fâșii subțiri și scurte. Punem într-o tigaie o lingură de ulei și când s-a încins adaugăm pieptul de pui. Prăjim pieptul de pui cu puțină sare și piper.

Când pieptul de pui s-a prăjit adăugăm legumele chinezesti și 200 ml apă. Lăsăm să scadă apa, apoi când mai este foarte puțină adugăm lintea roșie.

Condimentăm după gust, mai lăsăm 5 minute la foc mic și oprim focul.

Adăugăm pătrunjel verde proaspăt tocat.

Poftă bună!

lucruri privite de jos in sus

19 Comments

  1. Iubesc lintea, e usoara reteta si rapid de facut. Multumesc ca ai impartasit o cu noi! ❤

  2. O reteta foarte simpla si presupun ca si foarte gustoasa, desi nu am mancat niciodata linte rosie. Mi-ai facut pofta si voi incerca si eu reteta, in viitor

  3. Și mie îmi place mult lintea, mi se pare foarte gustoasă, deși aș prefera-o gătită fără carne, – de post. Dacă era așa, mai că furam o porție prin ecranul laptopului. 😀

  4. Pe la noi nu se gaseste linte, si sincer, nici nu cred ca am vazut vreodata cum arata. Uneori preferi ceva cu care esti obisnuit, nu ma grabesc sa incerc alimente noi, mi-am invatat lectia intr-o excursie in China, anul trecut, cand am stat flamanda pe tot parcursul celor 11 zile pt ca mi se intorcea stomacul pe dos numai cat vedeam mancarea aceea a lor. Si de caldura, cred ca nu-mi era foame, mancam bine la micul dejun, care era international, in rest… am slabit cam 1 kg pe zi in perioada aia.

  5. Eu nu am mancat niciodata linte dar reteta ta arata tare bine si vreau sa o incerc in varianta cu fasole rosie care mie imi place foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.