Căsătorită cu un străin de Lisa Kleypas

Astăzi revin cu recenzia unui nou roman historical-romance al Lisei Kleypas. Au început să-mi placă tot mai multe romanele acestei autoare. Sunt ușor de citit, iar autoarea știe cum să facă cititorul să ,,fiarbă,, până la ultima pagină. De multe ori răsturnările de situație sunt atât de neașteptate încât ai impresia că acțiunea de până atunci nici nu a existat. Romanul Căsătorită cu un străin de Lisa Kleypas a ajuns la mine de la sfârșitul anului trecut și l-am citit imediat. Însă fiind sărbătorile de iarnă organizarea mea s-a dat total peste cap și abia acum am început să reintru în normal. Mulțumesc Libris.ro pentru colaborările de anul trecut și sper că și anul acesta să avem colaborări la fel de frumoase.

Titlu: Căsătorită cu un străin

Autor: Lisa Kleypas

Editura: Miron

An apariție: 2016

Număr de pagini: 367

O găsiți pe Libris.ro

Personajul feminin principal este reprezentat de către Lysette Kersaint. Lysette a avut neșansa de a avea un tată vitreg lacom și care nu se gândește decât la bunăstarea lui. Pentru asta el aproape că își vinde fetele unor oameni mult prea bătrâni pentru ele, aranjând căsătorii. Dacă sora ei s-a măritat cu un astfel de bărbat Lysette nu are de gând să o facă. A văzut transformarea surorii ei, dintr-o fata veselă a devenit una fără chef de viață și supusă. Nu vrea să devină la fel, așa că alege să fugă de acasă. Este sigură că, dacă tatăl vitreg o va prinde o să primească o bătaie soră cu moartea, dar riscă pentru o viață așa cum o vrea ea.

Umblând prin mlaștină, obosită, înfometată și fără bani, încearcă să fure o piroaga, dar este prinsă de proprietari. Aceștia sunt tineri și sunt gemeni, însă cu toatea astea diferența dintre ei este vizibilă, iar Lysette speră că tânărul mai blând să o ajute. Nevrând să renunțe niciunul la ,,drepturile,, lui asupra tinerei cei doi o duc tatălului lor, temutul Maximillien Vallerand. Acesta deși are o statură și o atitutine de speriat, nu reușește să o sperie pe rebela Lysette. Aflând povestea ei Vallerand decide să o ajute și în același timp să se folosească de ea. Lysette realizează că el se va folosi de prezența ei, dar nu-i pasă atâta timp cât scapă de tatăl vitreg și de viitorul soț.

Ce va face Vallerand când descoperă cine este tânăra murdară?

Tânăra venită nu este de o frumusețe răpitoare, însă curajul și firea ei încăpățânată îl fac pe Vallerand să o dorească. Nu neagă că venirea ei a picat la fix pentru a se răzbuna pe fostul lui dușman, dar sentimentele lui pentru ea sunt și de altă natură. Treptat Lysette începe să se simtă în siguranță, dar unele ,,vorbe,, ajunse la urechile ei sunt înspăimântătoare. Se presupune că Vallerand și-a ucis soția cu sânge rece, ba mai mult, până și mama lui îl crede vinovat. Oricare alta în locul Lui Lysette ar fi fugit mâncând pământul la aflarea unor astfel de vești însă nu și ea. Ea rămâne în casa bărbatului și începe să prindă drag de toate.

La aflarea veștii că Lysette se află în casa lui Vallerand tatăl vitreg vine să o ia, însă este mințit că aceasta este bolnavă. Din nefericire minciuna se va dovedi curând adevărată pentru că Lysette se îmbolnăvește de friguri și este la un pas de moarte. Vallerand se ocupă personal de îngrijirea tinerei și deși șansele de supraviețuire sunt mici, el nu renunță. După câteva săptămâni Lysette își revine și legătura dintre cei doi devine tot mai puternică. Evenimentele încep să se precipite de la sosirea celor doi frați Vallerand, iar Lysette se trezește soția lui Maximillien.

Vor reuși să descopere adevăratul ucigaș?

Va reuși Lysette să rămână alături de soțul ei când totul îl indică a fi ucigașul primei soții? Ce va face când Vallerand va fi din nou acuzat de crimă, de data asta, de moartea lui Etienne Sagesse? Chiar este Vallerand un ucigaș cu sânge rece sau totul este o înscenare? Cine va încerca să o ucidă pe Lysette și de ce? Vor rămâne cei doi împreună sau povestea lor de dragoste se va sfârși la fel de repede cuma  început? O sumedenie de evenimente au loc și acțiunea este din ce în ce mai intensă în ultimele pagini. Cu siguranță o să îndrăgiți acest historical romance de Lisa Kleypas.

Lectură plăcută!

13 thoughts on “Căsătorită cu un străin de Lisa Kleypas

  1. Cartea aceasta nu am citit-o dar stilul autoarei îmi este foarte drag. Citeşte seria Travis. Este superbă.

  2. Si mie imi plac cartile astea chiar daca in ultima vreme m-am indreptat mai mult spre thrillere si carti de dezvoltare personala. Dar citind recenzia ta mi s-a facut dor.

  3. Genul historical-romance este exact ceea ce am nevoie in zilele de vacanta, iarna, cand tot ceea ce-mi doresc este sa citesc o carte buna! Mi-a placut recenzia ta.

  4. Se pare ca eroina parcurge un traseu initiatic destul de complicat! Sunt curioasa ce va urma si care e finalul. Multumim pentru recomandare! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares