Trilogia câștigătorului: Sărutul câștigătorului (#3) – Marie Rutkoski

Această trilogie mi-a plăcut foarte, foarte mult și cu siguranță o voi reciti când timpul îmi va permite. Eroii poveștii trec prin foarte multe situații interesante și periculoase. Unele decizii îi fac să se apropie, iar altele îi îndepărtează foarte mult. La finalul volumului 2, Trădarea câștigătorului, Arin se află în Est alături de noii lui aliați pregătindu-se de război, iar Kestrel este trădată, chiar de către tatăl ei.  Kestrel este pedepsită într-un mod teribil și viața i se schimbă drastic, din viitoare regina ajunge o deținută. Ce final are povestea o să aflăm în ultimul volum al trilogiei, Sărutul câștigătorului (#3) de Marie Rutkoski. Tot ce vă pot spune este că acțiunea cărții este intensă și răsturnările de situație sunt la tot pasul.

Titlu: Sărutul câștigătorului

Autor: Marie Rutkoski

Editura:  Corint ( Leda Edge)

Aparitie: 2018

Nr de pagini: 480
O găsiți pe http://www.edituracorint.ro

După ce a fost trădată, chiar de către tatăl ei, Kestrel este trimisă într-un îngrozitor lagăr de muncă. Pedeapsa regelui este cu atât mai grea cu cât cel care ar fi trebuit să-i fie alături a trădat-o. Oare ce fel de tată este generalul, daca îl alege pe rege în locul propriei fiice? Această trădare o doare foarte tare pe Kestrel, dar speră că va fi salvată de Arin. În drum spre lagăr, prin tundră, ea reușește să-i ofere unui curier heranni o molie. Acesta este indiciul prin care speră că Arin își va da seama că ea este spioana de la curtea regelui și o va salva din lagăr. Dar, oare va ajunge curierul la Arin?

Odată ajunsă în lagăr Kestrel realizează că cei aflați aici se poartă destul de ciudat. Muncesc fără să obiecteze și par a fi pierduți, nu nici o reacție la ce îi înconjoară. Nu îi ia mult timp și își dă seama că toți sunt așa din cauza unor droguri puse în apă și mâncare. Nevrând să ajungă ca ei, Kestrel se abține cât de mult poate de la apă și mâncare. În fiecare clipă plănuiește să evadeze cât mai curând și să se răzbune pe toți. Prima șansă de evadare apare când în lagăr sosește un musafir neașteptat care îi oferă o cheie. Din păcate fuga ei dă greș fiind prinsă în tundră și readusă în lagăr. Odată cu revenirea în lagăr Kestrel este pedepsită prin biciuire. După biciuire acceptă drogurile pentru a uita de durere și curând devine ca și ceilalți deținuți, fără voință și dependentă de droguri.

Chiar îi sunt lui Arin aliați prințul Roshar și dacranii?

De partea cealaltă, Arin împreună cu dacranii încep luptele contra valorienilor. Arin luptă alături de prințul dacran Roshar și câștigă, însă sunt conștienți că valorieni vor ataca din nou. Cu toate că este aproape convins că Kestrel l-a trădat fiind o fată egoistă și lacomă de putere, Arin nu o poate uita. Singurul lui scop este să învingă armata regelui valorian și să se răzbune pentru pierderea familiei lui. Sosirea unui curier heranni care dorește să-i transmită un mesaj important nu-l face pe Arin să reacționeze. După mai multe zile îsi reamintește de prezența acestuia și are o supriză să afle că mesajul vine de la Molie , spioana lui. Din păcate, curierul nu-i poate spune cum arăta fata pentru că nu i-a văzut decât mâna.

Ce descoperă Arin după ce vorbește cu mesagerul?

Războiul este în toi, dar când Arin descoperă că Molia nu este nimeni alta decât Kestrel, pleacă în căutarea ei. Cu greu reușește să o scoată din lagăr și fug împreună sperând să nu fie descoperți în tundră. Arin realizează că pericolul să fie prinși nu e singura problemă. Kestrel are mintea ,,goală,, și nu-l recunoaște. Cu toate astea ajunși înapoi acasă, sora lui Arin se ocupă de Kestrel cu multă căldură. Treptat ea începe să-și aducă aminte lucruri din trecut, dar nu în totalitate. Lucrurile se complică odată cu sosirea reginei dacrane. Kestrel pornește după armata lui Arin și Roshar hotărâtă să lupte în războiul împotriva tatălui ei. Bineînțeles, că este privită cu suspiciune de toți, dar nu renunță și continuă să lupte și să facă strategii alături de ceilalți.

Vor reuși Arin și Roshar să învingă armata generalului?

Își va recăpăta Kestrel memoria?

Ce urmărește regina dacrană și Roshar?

O va trăda prințul Verex pe Kestrel când o descoperă în tabăra armatei valoriene?

Ce se va întâmpla cu Arin și Kestrel?

 

Recenzii :

  1. Blestemul câștigătorului (#1)

  2. Trădarea câștigătorului (#2)

12 thoughts on “Trilogia câștigătorului: Sărutul câștigătorului (#3) – Marie Rutkoski

  1. Iti plac trilogiile nu gluma! Nu stiu cand ai timp sa le citesti dar vad ca reusesti si nu pot decat sa te felicit si sa-ti urmez exemplul. Eu nu am citit pana acum nici o trilogie fantasy, dar poate ma apuc intr-o zi, cine stie…

  2. Am citit Blestemul câştigătorului si Trădarea câștigătorului si mi-au placut, chiar foarte mult. Apoi m-am pierdut printre alte genuri de carti. Bina ca mi-ai adus aminte ca am ramas restanta cu aceasta carte, desi mai am vreo trei astfel de restante.

  3. Nu stiu cum faci de reusesti sa faci niste alegeri extraordinare. Mi se pare o carte excelenta. Am sa citesc si recenziile primelor doua, chiar daca m-ai convins sa o caut si eu

  4. Când aud de triologie, mă dă un pic înapoi gândul multelor pagini de citit, însă cu siguranță, dacă o carte captivează, mi s-ar părea apoi prea puțin și aș vrea să nu se mai termine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares