Coroana ( Alegerea #5) de Kiera Cass

Am așteptat cu nerăbdare apariția ultimului volum al seriei Alegerea. Mi-au plăcut foarte mult primele 3 volume ale seriei, povestea Americăi și a prințului Maxon. Odată cu al 4 -lea volum, Moștenitoarea, aveam impresia că povestea se va repeta oarecum. M-am înșelat, în afară de competiția Alegerea, toată povestea este diferită. Coroana (Alegerea #5) mi-a depășit toate așteptările. Vă mărturisesc sincer, m-a enervat maxim în volumul trecut, însă abia acum am descoperit-o pe adevărata Eadlyn. M-a surprins plăcut atitutinea ei, deși am rămas puțin dezamăgită de alegerea finală. Cred că dezamăgirea a venit din faptul că nu l-a ales pe favoritul meu, dar și pentru că autoarea a răsturnat totul pe ultima sută de metri. Nu m-am așteptat la finalul ales, dar mi-a și plăcut, pentru că a scos în evidență iubirea adevărată.

Titlu: Coroana

Autor: Kiera Cass

Editura: Corint

An apariție: 2018

Număr de pagini: 288

O găsiți pe http://www.edituracorint.ro

După ce fratele ei fuge să se căsătorească în secret cu prințesa Franței, Eadlyn se simte abandonată. Nu are timp prea mult de lamentat pentru că regina suferă un atac de cord și trebuie operată de urgență. Viața ei se complică tot mai mult odată cu numirea ei Regentă, înlocuitoarea regelui. Această funcție o va ajuta să își dea seama cine îi sunt cu adevărat prietni și cine nu. Chiar de la prima sarcină pe care trebuie să o ducă la îndeplinire Eadlyn se vede nevoită să-l concedieze pe unul dintre consilieri. Consilierul dorea ca Eadlyn să pornească un război împotriva Franței, acuzând-o de trădare pentru că a accepta căsătoria secretă a prințesei cu prințul Ahren.

Cine sunt cei rămași în Elită?

Eadlyn se vede nevoită să elimine mai mulți participanți din Alegere datorită problemelor de sănătate a reginei. Cei rămași în competiție sunt Elita. Preferatul meu este Kile și m-am bucurat că Eadlyn a realizat că are mult mai mult decât sentimente de amiciție pentru el. Între cei doi se înfiripă o oarecare relație, cu toate astea Eadlyn dorește să continue Alegerea. Ținând cont cât de mult a urât Alegerea și venirea participanților la palat, Eadlyn devine foarte apropiat de cei rămași în Elită. Fiecare în parte îi este drag și decizia ei este greu de luat. Se are însă că Dumnezeu ține cu ea și îi ușurează deciziile în privința celor care trebuie să plece.

Cine reapare în viața lui Eadlyn?

Regina începe să-și revină, iar Eadlyn ia o hotărâre care îi va schimba complet viața. Treptat ea se apropie de cei din Elită, dar și de oamenii din popor. Când credea că este urâtă de popor ea reușește să se apropie de el, iar planurile ei încep să prindă contur. Încă o dată viața îi este dată peste cap de intervenția  unui ,,personaj,, pe care îl crede prieten. La început acesta chiar o ajută, însă pe parcurs se văd adevăratele lui intenții. Va reuși Eadlyn să își găsească alesul? Ce se va întâmpla cu regina și regele? De ce urcă Eadlyn pe tron așa devreme? Cine este dușmanul deghizat în prieten?

Ultimul volum mi-a plăcut foarte mult, a avut o acțiune intensă, uneori cam grăbită, și cu răsturnări de situații la tot pasul. Întâmplări și alegeri neașteptate care m-au lăsat fără cuvinte. Vă recomand cu tot dragul această serie și vă spun sincer că nu o să vă pară rău.

Recenzii :

  1. Alegerea ( Alegerea #1 ) de Kiera Cass

  2. Elita ( Alegerea #2 ) de Kiera Cass

  3. Aleasa (Alegerea #3) de Kiera Cass

  4. Moștenitoarea ( Alegerea #4) de Kiera Cass

14 thoughts on “Coroana ( Alegerea #5) de Kiera Cass

  1. Nu am citit nici o serie de genul dar imi place foarte mult coperta si cand o sa ma satur de cartile de dezvoltare personala promit sa ii dau o sansa. 🙂

  2. Este ultimul volum!?
    As incerca si eu, in vacanta de vara. Trebuie sa mi le procur pe toate. N-as vrea sa stiu dupa ce le termin, ca mai exista o continuare… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares