Profeția (#Predestinați) de Josephine Angelini

Iată că astăzi avem o nouă recenzie de carte. Întâmplare sau nu, ultimul volum al seriei Predestinați, Profeția, este despre zei și mitologia greacă. Zilele trecute am avut recenzia pentru Puterea tot cu zei și mitologia greacă. Mie mi-a plăcut întotdeauna Legendele Olimpului și cred că am să caut acest volum cât mai curând. Atât Puterea de Jennifer L. Armentrout cât și Profeția de Josephine Angelini sunt achiziționate de pe libris.ro Vă spun sincer că am citit acest volum de ceva vreme, dar nu m-am mobilizat pentru recenzie. Acum am m-ai răsfoit un pic cartea și mi-am readus aminte toate evenimentele. O poveste fascinantă care a reușit să mă țină cu sufletul la gură până la ultima pagină. Au existat momente în care aș fi dat cu personajele de pământ pentru alegerile făcute, dar până la urmă Josephine a așezat lucrurile bine, deși nu cum m-aș fi așteptat.

 

 

Titlu: Profeția ( # Predestinați )

Autor: Josephine Angelini

Editura:  Rao

Aparitie: 2016

Nr de pagini: 224

O găsiți pe Libris.ro

 

După ce zei au fost eliberati accidental, de pe Muntele Olimp, Helen și prietenii ei au de dus lupte crunte. Mulțumită faptului că au reușit să elibereze Furiile, ei pot trăi fără să se atace între ei. Lupta cu Ares i-a lăsat într-o stare destul de gravă pe unii, iar Zach a murit. Cu toate astea lupta și sacrificiile nu au fost în zadar pentru că au reușit să-l închidă definitiv în Tartar, pe Ares. Toți au fost aduși la casa familiei Delos, dar  în același timp Helen ,,coboară,, pe malul râului Styx pentru a-și îndeplini promisiunea față de Zach. Aici îl întâlnește pe Stăpânul Umbrelor, pe Hades, care o sfătuiește să revină oricând dorește pentru a-și înțele mai bine puterile.

 

Care este Profeția ?

 

Profeția ,, Când cele Patru Case se vor uni într-una singură prin vărsare de sânge, Atlantida se va ridica din nou,, este preocuparea principală a lui Daphne. Orion, Helen și Lucas au devenit frați de sânge și totodată au unit cele Patru Case. Ce avea să se întâmple de acum? O profeție care a făcut să curgă sânge de-a lungul atâtor ani și să crească dușmăniile între Case. Daphne este preocupată și de sănătatea fiicei ei, dar este conștientă că Helen are puterea să se vindece fără probleme. Planul ei de a-și întâlni soțul mult iubit, care a murit de multă vreme, a determiant-o pe Daphne să spună miciuni cumplite. Aceste minciuni i-au frânt inima lui Helen și Lucas, însă adevărul va ieși curând la iveală.

Pe lângă faptul că Helen poate coborî în Lumea de Dincolo, începe să aibă ,,vise,, . La început presupune că sunt vise, dar după un timp realizează că, de fapt, este vorba despre viețile anterioare. Aceste ,,vise,, o pun în dificultate pentru că în toate Helen și Lucas, chiar dacă purtau alte nume, erau destinați să fie împreună. Atunci de ce doar în această viață ei sunt veri? Ceva nu se leagă, dar nu știe ce anume. Pe parcursul cărții Helen v-a afla adevărul despre zei și care a fost începutul poveștilor cu Atlantida. V-a trebui să lupte alături de ei sau împotriva lor?

 

Cine este Tiranul?

 

,,Coborârile,, în Lumea de Dincolo îi dezvaluie un Hades așa cum nu se aștepta. Tot de la el află că Atlantida nu există, dar ea are puterea de a crea o Lume a ei, pe care să o conducă , dar și să o apere. Va afirma sus și tare că nu va creea niciodată o Lume, dar oare Moirele o vor determina să o creeze așa cum spune Hades sau nu? Totodată se apropie o luptă crâncenă și apariția Tiranului va schimba situația. Oare Tiranul este Orion așa cum au prezis Moirele prin intermediul Oracolului, Cassandra?  Răsturnări de situație la tot pasul, suspans, trădare, iubire, toate se regăsesc într-o poveste fascinantă, Profeția, seria Predestinați de Josephine Angelini.

Mi-a plăcut enorm această serie și cu siguranță o să caut și alte cărți scrise de Josephine Angelini. Vă recomand întreaga serie, nu o să regretați alegerea făcută!

Lectură plăcută!

 

15 thoughts on “Profeția (#Predestinați) de Josephine Angelini

  1. Daca este despre zei si mitologia greaca atunci cred ca o sa imi placa. ? Am o slabiciune pentru aceasta parte din istorie.

  2. In adolescenta devoram cartile de acest gen! Eram super pasionata de cartile ce aveau legatura cu faimosii zei din Olymp! Subiectul pare unul palpitant si captivant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares