
Ieri am avut o zi tare încărcată, dar am pregătit și un tort de mere. De fapt, de vreo săptămână toate prajiturile sunt cu mere. De ce? Pentru că atunci când soțul m-a întrebat dacă vreau mere, am zis da, și ce credeți? A luat un sac cu mere de vreo 15 kg :))) Și ca să nu se strice merele, le folosesc la prăjituri, torturi sau plăcintă. N-am reușit niciodată să fac poze la prăjituri, dar am zis că tortul nu-l ratez 🙂 Este foarte ușor de pregătit și foarte gustos. Poate fi servit cu frișcă sau simplu. Noi îl preferăm simplu și rece. Ceea ce ne place la acest tort este că reușește să se însiropeze puțin din siropul pe care îl lasă merele cu zahărul. Sper să vă placă și să încercați această rețetă. Este un desert simplu, dar delicios și sănătos. Vă aștept și cu alte propuneri pentru deserturi pentru că mai am vreo 5 kg de mere :)) Eu fac destul de des și prăjitura aceasta.
Tort de mere
Ingrediente:
13 mere potrivite
1 cană de zahăr
1 cană făină
1/2 plic praf de copt
4 linguri de zahăr
4 ouă
4 linguri ulei
dulceață ( eu am folosit de vișine)
Mod de preparare:
Nu trebuie să vă speriați pentru că este un desert ușor de pregătit. Desertul nostru preferat: tort de mere.
Speli bine merele, le cureți de coajă și le scoți cotoarele.
Asezi merele în tavă, le încarci ( golul lăsat de cotor) cu dulceață și presari 4 linguri de zahăr peste ele.
Le dai la cuptorul preîncălzit la 1580 grade , cam 30 minute.
Între timp cât se fac merele, te apuci de blat.
Bați bine ouăle cu zahărul , apoi adaugi uleiul. Bați bine.
Adaugi făina amestecată cu praful de copt și amesteci cu o lingură de sus în jos, ușor.
După ce a trecut 30 minute , scoți tava cu merele și adaugi compoziția blatului.
Dai la cuptor până trece testul cu scobitoare.
Când e gata lași să se răcească și apoi răstorni tava pe un platou.
Servești simplu sau cu frișcă.
Este foarte bun,și eu am făcut zilele trecute.
Trebuie să îl fac şi eu😍Prea bine ţi-a ieşit💝