Uneltiri Întunecate: Regina Aerului și a Întunericului, vol.3 de Cassandra Clare

Mult așteptatul volum al seriei Uneltiri Întunecate a ajuns și la mine. Regina Aerului și a Întunericului de Cassandra Clare încheie seria Uneltiri Întunecate. Nici nu-mi vine să cred că au trecut deja doi ani de când am început să citesc cărțile Cassandrei Clare. Și culmea, am început chiar cu primul volum al acestei serii. Numai că am descoperit și celelalte două serii din care se continua această serie și așa am ajuns să citesc toate cărțile. Și sunt foarte, foarte frumoase. Vi le recomand cu toată inima pentru că deși sunt destul de multe și cam stufoase, se citesc foarte ușor și de la o carte la alta autoarea ne aduce noi și noi aventuri. Nu aveți să vă plictisiți deloc.

Titlu: Regina Aerului și a Întunericului ( #Uneltiri Întunecate)

Autor: Cassandra Clare

Editura:  Corint

Aparitie: 2019

Nr de pagini: 864

O găsiți pe http://www.edituracorint.ro

Moartea lu Livvy cade ca un trăznet asupra familiei Blackthorn. Toți membrii familiei sunt devastați și nu reușesc să treacă peste acest cumplit moment. Odată cu moartea Liviei și a lui Robert Lightwood Conclavul se află în pragul războiului civil. Profitând de șocul și durerea vânătorilor de umbre, membrii Cohortei pun mâna pe conducere. Pentru a scăpa de sentimentele pentru Emma, Julian recurge la o vrajă făcută de Magnus Bane. O parte dim membrii familiei Blackthorn fug la Los Angeles pentru a descoperi sursa bolii care distruge rasa magicienilor. Noul Inchizitor profită de puterea actuală, dar și de secretul lui Julian și Emma. Acesta îi trimite într-o misiune sinucigașă pe Tărâmul Elfilor, pentru a aduce Cartea Neagră a Morții.

Cei doi acceptă misiunea, însă reușesc să descopere că Inchizitorul îi vrea morți. Ei trebuie să ajungă la Curtea Elfilor Întunericului însă Julian schimbă traseul și ajung la Curtea Elfilor Luminii. Emma nu este de acord cu schimbarea făcută, însă nu are ce face decât să accepte. Bineînțeles, că Regina Luminii ăi trădează după ce primește de la Julian copia după Cartea Neagră a Morții. Cu ajutorul lui Nene, Emma și Julian însoțesc alaiul Reginei către Curtea Elfilor Întunericului. Însă odată ajunși aici riscă să fie descoperiți și aleg să se furișeze pentru a ajunge în palat. Nimic nu le iese cum au plănuit și ajung prizonieri în temnița Regelui Întunericului. Aici îi descoperă închiși pe Jace și Clary.

Oare va fi capabil Ty să o readucă din morți pe sora lui geamănă?

Ty nu se poate împăca cu faptul că Livvy a murit și plănuiește să o aducă din morți cu ajutorul Cărții Negre a Morții. Pentru a face asta el îl are alături pe Kit, iar cei doi vor trece printr-o serie de situații periculoase. Chiar dacă sunt nevoiți să apeleze la un magician și să adune ,,instrumentele,, necesare, ei nu se dau în lături de la nimic. Planul de a o readuce pe Livvy din morți este un secret bine păzit de cei doi. Kit este conștient că acets lucru este ceva rău și ar trebuie să renunțe, însă nu îl poate lăsa pe Ty singur în această situație.

Mark , Kieran și Cristina sunt nevoiți să meargă pe Tărâmul Elfilor pentru a-i salva pe Julian și Emma. Din păcate Kieran si Mark ajung prizonieri pe Tărâmul Elfilor Întunericului. Din fericire, Cristina reușește să scape cu ajutorul amuletei și ajunge la fratele lui Kieran. Împreună cu acesta reușește să-i elibereze pe Julian, Emma, Jace și Clary. Odată ajunși în fața Regelui Întunericului se pornește un adevărat haos.

Cine este Ash și cum poate deveni el o armă mortală pentru vânătorii de umbre?

Regina Luminii îl vrea înapoi pe fiul ei, pe Ash, pe care Regele îl ține prizonier pentru că el poate distruge lumea vânătorilor de umbre. Annabell Blackthorn îl ea pe Ash și trec prin portalul spre Thule, într-o altă dimensiune. Kieran îl ucide pe tatăl său, Regele Întunericului. După fuga lui Kieran, Mark, Jace și Clary, Adaon este luat prizonier de Regina Luminii, iar Oban se încoronează Rege. Julian și Emma sunt nevoiți să treacă prin portal către Thule pentru a scăpa cu viață.

Thule este o altă dimensiune, o altă viață, unde Sebastian Morgenstern trăiește. Aici lucrurile sunt dezastruoase pentru vânătorii de umbre, însă în această viață Livvy trăiește. Julian și Emma ajung să locuiască cu Livvy și să afle ce s-a întâmplat aici după Razboiul Întunecat, unde Sebastian a câștigat și Clary a murit. Lucrurile diferă mult față de ce se întâmplă în viața reală din Lumea Vânătorilor de Umbre. Emma și Julian nu mai sunt parbatai în această viață, iar sentimentele lor nu sunt periculoase.

Cum se va termina povestea?

Vor reuși Emma și Julian să se reîntoarcă la viața lor și să scape de Thule?

Blestemul Parbatailor este real?

Vor reuși Ty și Kit să o readucă la viață pe Livvy?

Cum se va termina povestea de dragoste dintre Kieran, Cristina și Mark?

Va fi înlăturată Cohorta de la Putere?

Se va adeveri visul lui Clary, în care s-a văzut moartă?

Cum vor reuși magicieni să scape de boala care i-a slăbit?

Cum se va termina povestea lui Jace și Clary, dar a lui Julian și Emma?

Cine este Regina Aerului și a Întunericului?

Drept să vă spun, nu știu dacă chiar ăsta este ultimul volum al seriei Uneltiri Întunecate pentru că finalul deși pare a fi ,,the end,, autarea a mai lăsat și o mică portiță pentru o eventuală continuare. Hmmm, oare chiart e deznodământul sau va continua?

Listă cărților scrise de Cassandra Clare și recenziile făcute de mine le găsiți AICI.

Lectură plăcută!

8 thoughts on “Uneltiri Întunecate: Regina Aerului și a Întunericului, vol.3 de Cassandra Clare

  1. De multe ori i-am dat tarcoale Cassandrei Clare, dar niciodata nu mi-am facut curajul sa abordez cartile ei, desi am mai ciit recenzii ale unor carti scrise de ea, care mi-au placut. O voi avea in vedere mai serios pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares