Castelul din infern (vol.I) de Yasmine I. Bonciu

Așa cum mi se întâmplă mereu, atunci când aleg o carte primul factor determinant este coperta. Castelul din infern de Yasmine I. Bonciu m-a atras de la prima privire pe siteul Libris.ro. Atât de mult mi-a plăcut coperta, încât întâi am comandat-o și abia apoi am citit descrierea cărții. Și adevărul este că nu mi-a înșelat așteptările , este o carte magnifică. Să vă spun că nici măcar nu am remarcat faptul că autoarea este una de-a noastră? Da, Yasmine este româncă și mă bucur tare mult că și autorii noștri pot scrie astfel de cărți extraordinare.

Titlu: Castelul din infern (vol.1)

Autor: Yasmine I. Bonciu

Editura: Libris Editorial

Aparitie: 2019

Nr de pagini: 630

Povestea începe pe vremea când Avril avea numai 5 ani și viața i-a fost marcată de un eveniment teribil. Avril descoperă pe malul plajei cadavrul unei femei frumoase, însă acest lucru nu o înspăimântă, ci doar o face să-și dorească să afle ceea ce este moartea și de ce nimeni nu are un răspuns la acest subiect. Anii au trecut și nimeni nu știe că acest eveniment a fost cel care a îndrumat-o pe Avril să-și aleagă specializarea ca medic legist. Știu, pare așa o poveste macabră, însă chiar nu e deloc. Pe alocuri aș tinde să cred că este mai mult o poveste de dragoste într-un cadru mitic și cu multe aspecte fantasy. Castelul din infern este o poveste fascinantă ce te ține cu sufletul la gură pe tot parcursul cărții.

În fiecare an pe data de 28 mai lui Avril într-un mod sau altul i se întâmplă lucruri ciudate și care îi pun viața în pericol. Cele mai grele pierderi suferite de ea sunt moarte cățelușei și a vărului său. Viața i se schimbă la o petrecere, când alege să urmeze o cărare pe care apar flori, dar care dispar pe rând de fiecare dată când ajunge la ele. Cu fiecare pas pe care îl face se îndepărtează tot mai mult și ajunge fără să știe pe tărâmul morții. Însă ea nu vede de fapt peisajul adevărat, ci doar o pustietate, un castel și un monstru de câine cu 3 capete.

Cine este Hayes și ce vrea de la Avril?

Ei și de aici mi-am dat seama pe ce tărâm a ajuns Avril, însă nu și ea. De aici a început să-mi placă și mai mult cartea. Pentru că am realizat că acțiunea are legătura cu mitologia greacă pe care o iubesc atât de mult. După ceva peripeții Avril se trezește în castel. Nu durează mult să-l cunoască pe stăpânul castelului, care este misteriosul bărbat brunet pe care l-a întâlnit de mai multe ori în decursul anilor. Odată cu intrarea în scenă a Zeului Morții, succesorul lui Hades, pe numele lui Hayes acțiunea începe să prindă tot mai multă viață. Drept e că mi-ar fi plăcut și mai mult dacă autoarea s-ar fi axat pe interacțiunea celor două personaje Avril și Hayes, și nu atât pe trăirile lui Avril. Cred că ăsta e rezultatul faptului că sunt o romantică incurabilă. 🙂

În infern lucrurile nu stau exact așa cum mi-aș fi închipuit, ci sunt diferite tare. Mi-a plăcut această abordare și mi-aș dori să fie așa și în realitate 🙂 Hayes are probleme serioase în a restabili echilibrul în infern. Venirea lui Avril va înrăutăți situația sau o va îmbunătăți? Îi va fi ea recunoscătoare lui Hayes că ia permis să afle adevărul despre Moarte? Îl va trăda pentru a-și salva vărul ( de fapt, spiritul vărului ei)?

Nu-mi place să trișez și să citesc finalul cărților. Și am avut un șoc când am descoperit că ma apropiam de final și lucrurile încă nu erau aranjate. De ce? Simplu, pentru că urmează un nou volum . Asta mă bucură, dar și întristează pentru că nu știu când va fi publicat. Eu sper să îl pot citi cât mai curând pentru că abia aștept să aflu ce se va întâmpla cu Avril și Hayes.

Recomand cu toată inima Castelul din infern de Yasmine I. Bonciu

16 thoughts on “Castelul din infern (vol.I) de Yasmine I. Bonciu

  1. Foarte interesanta cartea! Captivanta si plina de mister, pare lectura mea preferata pentru serile reci de iarna.

  2. Mă bucur foarte mult că ți-a plăcut!! Încă lucrez la volumul doi, dar eu sper ca acesta să atingă lumina tiparului cât mai curând, eu vreau ca până la finalul anului să se găsească în librării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares