O fată în amurg de Serena Burdick

Unul dintre sponsorii evenimentului Danube Bloggers Meet a fost Editura Rao. Ne-a oferit fiecărei participante câte 3 cărți: O fată în amurg de Serena Burdick, Pierduți în cartierul spaniol de Heddi Goodrich și Colecționarul de obiecte pierdute de Ruth Hogan. Bineînțeles, coperțile m-au cucerit din prima. Prima pe care am pus mână a fost O fată în amurg de Serena Burdick. Dintre cele trei cărți aceasta a fost care m-a atras după copertă. Însă și descrierea cărții m-a tentat pentru că m-a dus cu gândul la o poveste de dragoste. Dacă am dedus bine sau nu o să aflați imediat.

Titlu: O fată în amurg.Un roman despre Paris

Autor: Serena Burdick

Editura: Rao

Aparitie: 2018

Nr de pagini: 272

O găsiți https://www.raobooks.com

O fată în amurg. Un roman despre Paris de Serena Burdick este într-adevăr despre o poveste de dragoste, dar nu una obișnuită. Nimic din poveste nu este ce ar trebuie să fie, nici personajele și nici acțiunile pe care le interprind acestea. Nu este chiar genul meu de lectură, însă m-a prins într-o anumită măsură. Dorința lui Aimee de a răzbate într-o lume ce se crede a bărbaților, dar și deciziile greșite pe care le ia la un moment dat schimbându-i pentru totdeauna viața, m-au făcut să-mi doresc să aflu finalul poveștii.

Autoarea plasează aproape toată acțiunea cărții în Paris. Povestea lui Aimee începe în timpul războiului franco-prusac. Când toată lumea a ales să fugă, familia Savaray rămâne în Paris. Însă totul se schimbă când Henry, fiul adoptat al familiei dispare fără să-și ia rămas bun de la cineva. Toată lumea este distrusă, în special Aimee, pentru că se simte vinovată că l-a sărutat cu o seară înainte de dispariție. Singura care își dă seama de motivul dispariției băiatului este bunica lui Aimee, însă ea păstrează tăcerea.

Care este adevăratul motiv al dispariției lui Henry?

Anii trec, iar Aimee reușește să devină ce și-a dorit dintotdeauna: o pictoriță talentată. Are chiar șansa de a-și expune un tablou la expoziția Salonul de la Paris. Aici este începutul tutror peripețiilor și problemelor decare va avea parte draga de Aimee. Faptul că îl va regăsi pe Henry va duce către o altă decizie greșită. Una dintre cele mai rele posibile. Însă nu după mult timp, Aimee va lua încă o decizie și mai greșită. Adevăruri crude ies a iveală și amenință distrugerea întregii familii Savaray. Din greșeală în greșeală, spre un destin nefericit.

Îmi venea să dau cu cartea de pământ, pentru că Aimee merge din greșeală în greșeală. Singura vinovată pentru alegerile pe care le face este chiar ea. Am avut unele momente chiar de la început în care am tot sperat ca lucrurile să ia o altă întorsătură, însă autoarea a ținut morțiș să mă facă cu nervii. Glumesc 😀 Când credeam că deja știu ce va face Aimee, autoarea făcea ca Aimee să facă exact pe dos. Un amalgam de situații și decizii prin care vedem o fată iubitoare, luptătoare, curajoasă, dar și slabă psihic din neputința de care dă dovadă. Finalul este unul total neașteptat și fericit într-o oarecare măsură. Cu această carte am avut parte de trăiri și emoții de care nu credeam să am parte. O carte copleșitoarea din toate punctele de vedere.

Ați citi O fată în amurg. Un roman despre Paris de Serena Burdick? Cum vi s-a părut?

15 thoughts on “O fată în amurg de Serena Burdick

    1. Da, foarte naspa. Mi-am dat si eu seama pana sa se spuna in carte, dar tot speram sa nu fie adevarat . Cam aiurea :))

  1. Mi-a plăcut foarte mult cum ai scris și felul în care ai abordat aceasta recenzie! Cu siguranță, am sa citesc și eu aceasta carte!

    1. Drept sa iti spun nici genul meu de lectura nu e, insa mi-a placut într-o oarecare masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares