Jocurile Foamei de Suzanne Collins

Uneori mi se întâmplă ca o carte să nu mă atragă de la primele pagini. Chiar, dacă nu o abandonez, renunț o perioada la ea și apoi revin. Asta mi s-a întâmplat și cu Jocurile Foamei de Suzanne Collins. Am lăsat-o o perioadă în așteptare, apoi neavând nimic de citit am reluat-o. De data asta a fost altceva, chiar m-a atras și nu am putut să o las din mână pănă nu am terminat-o. M-am tot gândit de ce oare nu am reușit să o citesc de prima dată, pentru că efectiv este extraordinar de faină. Totodată am vizionat și filmul ecranizat după carte, însă rămân la părerea că întotdeauna cărțile sunt mult mai bune. În cărți reușesc să înțeleg personajele așa cum sunt și știu ce gândesc. Și filmul este reușit, respectă aproape în întregime cartea, dar înainte de vizionarea filmelor vă recomand să citiți cărțile.

Titlu: Jocurile Foamei ( #1 )

Autor: Suzanne Collins

Editura: Nemira

Aparitie: 2008

Nr de pagini: 312

O găsiți pe Libris.ro

În Jocurile Foamei am descoperit o lume fascinantă, cu personaje care m-au ținut cu sufletul la gură pe tot parcursul cărții. Acțiunea din Jocurile Foamei se petrece într-un viitor postapocaliptic, în ținutul Panem, aflat pe ruinele unui continet cunoscut odată ca America de Nord. Panemul a fost divizat cu mult timp în urmă, astfel încât Capitoliul să dețină controlul absoult asupra oamenilor. La început au existat 13 districte, însă în urma revoltelor districtul 13 a fost spulberat de pe fața pământului și s-au instituit Jocurile Foamei.

În fiecare an cele 12 districte sunt obligate să ofere tributuri pentru Jocurile Foamei, câte un băiat și o fată cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani. Aceste jocuri sunt făcute ca să le amintească oamenilor că puterea este la Capitoliu și ei nu trebuie să se mai revolte ca în trecut. Am rămas uimită cât de crude sunt aceste jocuri unde 24 de tineri trebuie să facă tot posibilul să supraviețuiască în arenă pentru a câștiga. Arena este creată diferit în fiecare an de către creatorii de jocuri care fac supraviețuirea extrem de dificilă. Însă și mai cumplit mi se pare faptul, că ei trebuie să se omoare între ei pentru că în final nu există decât un singur câștigător. Și pentru ca toate astea să fie și mai greu de îndurat, totul este televizat, transmis în direct către tot Panemul.

Cine sunt cele două tributuri din Districtul 12 pentru Jocurile Foamei?

Katniss este o adolescentă de 16 ani din districtul 12. Ea se oferă voluntară în locul surorii ei care a fost extrasă pentru a fi trimisă ca tribut în Jocurile Foamei. Katniss nu suportă gândul că surioara ei de numai 12 ani să fie trimisă la moarte sigură. Alături de Katniss se află și băiatul extras pentru jocuri, Peeta Mellark. Ea își aduce aminte de el. I-a oferit cu mult timp în urmă pâine, un gest care a salvat-o de la moarte. Cum va reuși să-l omoare în arenă? Va putea să-și respecte promisiunea de a se întoarce la surioara și mama ei? Nu știe cum va reuși să supraviețuiască. Singurul sprijin pe care îl va avea în arenă este din partea unui bețiv.

Am trăit o sumedenie de emoții alături de Katniss și Peeta, de la plecarea lor din districtul 12 către Capitoliu și apoi în arena Jocurile Foamei. Am stat de fiecare dată cu inima la gât pentru acțiunile celor doi. Însă nu m-am așteptat la finalul neașteptat al cărții. Nimic nu este ce pare a fi și totul are un preț. Care va fi câștigătorul, dar și câte trebuie să pătimească cei doi eroi în arenă vă las pe voi să aflați din cartea Jocurile Foamei de Suzanne Collins, pe care o găsiți pe Libris.ro

3 thoughts on “Jocurile Foamei de Suzanne Collins

  1. O carte cu multă acțiune și emoții din ce văd eu!Clar înțeleg de ce sunt așa populare??

  2. O carte cu adevărat captivantă, și înfricoșătoare, sunt curioasă care va iesi câștigător,deși mi-ar plăcea să se poată salva amândoi.
    Multumim pentru recenzie. ?⚘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares