Sfidarea (Jocurile Foamei #2 ) de Suzanne Collins

Pasiunea mea pentru citit depășește orice altă activitate. ,,Devorez,, fiecare carte și aș citi continu. Vă spuneam ieri cât de mult m-a impresionat primul volum din trilogia Jocurile Foamei. Atât de mult mi-a plăcut încât abia așteptam să citesc și al doilea volum Sfidarea de Suzanne Collins. Când am primit coletele cu cărți, prima pe care am citit-o a fost clar Sfidarea. Nu vreau să vă țin mult pe jar și pot doar să vă spun că acest volum mi-a depășit cu mult așteptările. Autoarea a reușit să mă impresioneze cu o acțiune mai frumoasă, mai intensă și plină de răsturnări de situație. Nu mi-am închipuit că se poate așa ceva, însă se poate. acum sunt tare curioasă ce se va întâmpla în ultimul volum al trilogiei, pe care abia aștept să-l citesc.

Titlu: Sfidarea (Jocurile Foamei #2 )

Autor: Suzanne Collins

Editura: Nemira

Aparitie: 2009

Nr de pagini: 328

O găsiți pe Libris.ro

Pentru prima dată în istoria Jocurile Foamei au fost declarați doi câștigători, nu unul. Katniss și Peeta au reușit să câștige acest joc teribil prin alianțe și prin faptul că au mizat pe sinucidere la finalul jocului. Însă această victorie nu este deplină pentru că au stârnit mânia Capitoliului. Tentativa lor de sinucidere din final, văzută de unii ca o dovadă de dragoste între îndrăgostiți, a fost înțeleasă ca formă de revoltă de către Capitoliu. Acest fapt le va aduce celor doi câștigători noi probleme cu care se vor confrunta pe parcursul acestui volum.

Întorși în Districtul 12 unde viața lor s-a schimbat în urma câștigării jocului, Katniss și Peeta vor trebui să răspundă unor noi provocări. Împreună trebuie să meargă în Turul Învingătorului și să demonstreze lumii ( de fapt să-l convingă pe președintele Snow că dragostea dintre ei este reală) cât de mult se iubesc. Pentru a da și mai multă credibilitate cei doi se hotărăsc să anunțe căsătoria și pregătirile vor fi o prioritate pentru toată lumea. Însă au loc și evenimente neplăcute, care îi vor face pe toți să își dorească să se revolte precum alte districte.

Katniss și Peeta, din nou, în arenă?

Din nefericire, președintele Snow nu este convins de dragostea celor doi și strădaniile lui Katniss și Peeta au fost în zadar. Capitoliu le-a pregătit o surpriză tare neplăcută, care le va schimba din nou viețile. La cea de-a 75-a aniversare a Jocurilor Foamei toți învingătorii de până acum a jocurilor sunt din nou aruncați în arenă. Fiecare district trebuie să ofere tributuri din învingători. Din nefericire, în districtul 12, Katniss este singura fată învingătoare, deci ea devine un tribut obligatoriu. În schimb la băieți este extras Haymitch, dar Peeta se oferă voluntar în locul lui. Din nou, cei doi ,,îndrăgostiți,, vor ajunge în arenă pentru a se lupta pe viață și pe moarte.

Totul ia o întorsătură neașteptată pentru toată lumea odată cu aflarea acestei vești. Lucrurile se precipită, iar acțiunea devine intensă. La fiecare pagină acțiunea și răsturnările de situație m-au lăsat fără cuvinte. Nu vă spun mai multe, vă las pe voi să aflați citind cartea Sfidarea de Suzanne Collins. Ceea ce se va întâmpla vă va surprinde atât de mult, ca și pe mine. Eu abia aștept să citesc următorul volum, Revolta, ultimul din trilogia Jocurile Foamei.

19 thoughts on “Sfidarea (Jocurile Foamei #2 ) de Suzanne Collins

  1. Cat mă bucur că au supraviețuit amândoi,și s-au întors acasă îndrăgostiți!?
    Multumim pentru recenzie!?
    O serie tare captivantă!?

  2. Îmi plac și coperțile lor!!Frumoasă turnura pe care o ia povestea..
    Avem parte și de romance, dar și de acțiune

  3. Cand vad cat de multe obstacole apar in calea iubirii imi vine sa arunc cu toate cartile iar in viata reala imi vine sa imousc pe toti cei ce nu cred ca iubirea poate sa existe in locuri total neprielnice.

  4. Am descoperit ca am foarte mult timp liber si cu aceasta ocazie o sa citesc cat mai mult, pentru ca nimic nu se compara cu aventurile descrise in aceste carti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares