Sabia de sticlă ( Regina Roșie #2) de Victoria Aveyard

Luna trecută am citit vreo 6 cărți, însă recenziile le-am tot amânat, pentru că nu mă puteam opri din citit. Fiecare carte pe care am citit-o face parte dintr-o serie, așadar vă dați seamă că eram curioasă ce se întămplă în toate. Însă cum le-am terminat pe toate, zilele acestea o să avem multe recenzii de carte. O să încep cu Sabia de sticlă, al doilea volum al seriei Regina Roșie de Victoria Aveyard, pe care am primit-o de la Libris.ro Eram tare nerăbdătoare să aflu ce vor face eroii mei preferați: Mare și Cal. Așa cum mă așteptam continuarea primului volum Regina Roșie este captivant și cu multă acțiune, răsturnări de situație și trădări la orice pas.

Titlu: Sabia de sticlă ( Regina Roșie #2 )

Autor: Victoria Aveyard

Editura: Nemira

Aparitie: 2017

Nr de pagini: 543

O găsiți pe Libris.ro

După cum am aflat în primul volum al seriei Regina Roșie lumea lui Mare Barrow este divizată în cei cu sânge roșu și cei cu sânge argintiu. Mare face parte din prima categorie, din cei cu sânge roșu, meniți să-i slujească pe argintii. După trădarea neașteptată din partea logodnicului și aliatului ei Maven, Mare este condamnată la moarte în arena de luptă alături de prințul decăzut Cal. Însă în ultimul moment sunt salvați de membrii Gărzii Stacojii și fug cât mai departe de răutatea regelui Maven. Lucrurile nu sunt atât de simple, dar Mare descoperă cu bucurie că fratele ei Shade, pe care îl credea mort, este alături de Garda Stacojie și este precum Mare. El are talentul de a se teleporta dintr-un loc în altul.

Ce se află pe Insula Tuck?

Cal, prințul decăzut, este alături de ei, dar ca și prizonier. El este destul de bulversat de cele întâmplate recent și nu se opune cu nimic. Drumul cu mersivul ( barca submarină) se oprește la un alt adăpost pe Insula Tuck. Cu această ocazie Mare află că rebelii sunt mult mai numeroși, iar legăturile lor sunt mult mai mare decât se aștepta ea. Din nefericire superiorul lui Farley îl închide pe Cal într-o temniță aflată sub apă. Acesta nu este deloc încântat de oamenii precum Mare, nici cu sânge roșu, nici cu sânge argintiu, ci o combinație a acestora, cu puteri mult mai mari decât ale argintiilor.

Mare împreună cu Cal, Farely, Shade și Kilorn evadează cu ajutorul unui avion. prioritatea lor este de a-i salva pe cei de pe lista lui Julian, cu sângenou. Pericolele sunt la tot pasul și fiecare este conștient că oricare dintre ei ar putea să trădeze. Nimic nu este făcut la întâmplare, însă machiavelicul de rege Maven este pe urmele lor și le face viața grea. Cu toate astea ei reușesc să salveze o bună parte dintre cei de pe listă și îi pregătesc pentru a-și controla ciudatele puteri.

Vor avea parte de victorie?

Oare Mare reușește să-l uite pe iubitul ei Maven? Încă o dată avem parte de un triunghi amoros, dar acum sunt diferite personajele. Cum vor evolua lucrurile între Mare și prințul decăzut, Cal? Vor reuși să-l detroneze pe regele Maven? Pe cine va pierde de data asta Mare? Cine va trăda pe cine? Vor avea cei cu sânge roșu un trai mai bun?

Tot ce pot să vă spun este că autoarea are un ritm alert de la primele pagini, iar acțiunea este intensă. De fiecare dată când credeam că îi înțeleg jocul, situația se schimba. De fiecare dată am stat cu ,,inima la gât,, și bănuiam pe oricine pentru trădare. Cert este că Sabia de sticlă merită citită de orice iubitor de fantasy și nu numai. Multe emoții mi s-au perindat prin suflet pe parcursul lecturii, iar acum abia aștept să citesc următorul volum din serie.

9 thoughts on “Sabia de sticlă ( Regina Roșie #2) de Victoria Aveyard

  1. Sună interesant, această ” despărțire ” de sânge, eu una nu am mai întâlnit-o în cărți.Trebuie să o citesc și eu??

  2. Interesantă poveste!Nu am citit nicio carte scrisă de această autoare!
    Multumim pentru recomandare și recenzie!??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares