Manuscrisele Roșii ale Magiei (Blesteme străvechi #1) de Cassandra ClareNu-i așa că vă era dor și de o recenzie de carte? Cărțile Cassandrei Clare mi-au intrat la suflet și nu mă pot abține să nu le citesc. Până acum am trei serii citite de această autoare. Manuscrisele Roșii ale Magiei este prima carte din seria Blesteme străvechi de Cassandra Clare și Wesley Chu. Îmi place foarte mult stilul autoarei și am ajuns să-i îndrăgesc foarte mult personajele. Găsiți pe blog lista cărților citite de mine, cu recenziile la fiecare carte AICI.

Cartea o am de la Editura Corint și am citit-o pe nerăsuflate. Îmi era dor de aventurile vânătorilor de umbre și de personajele din celelalte serii. A trecut ceva timp de când am citit seriile și mi-a luat ceva timp să realizez că seria Blesteme străvechi, Manuscrisele Roșii ale Magiei începe de fapt după Orașul de Sticlă. Am fost zăpăcită de faptul că am dat peste persoanje care muriseră după ultimele serii. Credeam că această serie este o urmare a celorlalte serii, dar povestea începe chiar pe la mijlocul celoralalte.


Titlu: Manuscrisele Roșii ale Magiei (Blesteme străvechi #1)

Autor: Cassandra Clare și Wesley Chu

Editura: Corint

Aparitie: 2019

Nr de pagini: 416

O găsiți pe Editura Corint


Este un volum magnific și musai să îl citiți. Dar, dacă nu ați citit seriile de dinainte nu va avea prea mult farmec. Sunt multe evenimente care se leagă între ele și ar fi păcat să nu știți cum a început povestea celor doi îndrăgostiți: Alec și Magnus Bane. Două personaje pe care le-am iubit și îndrăgit încă de când au apărut în peisaj. Această serie le este dedicată lui Alec și Înaltului Magician Magnus Bane și poveștii lor de dragoste.

Ups! Am uitat să menționez pentru cei care nu au citit restul cărților că este vorba despre o poveste de dragoste între doi bărbați. La început mi s-a părut destul de ciudată această situație, însă treptat am acceptat-o și m-am bucurat aventură.

Magnus Bane și Alec Lightwood au parte de o vacanță cu totul inedită. Nici bine nu au ajuns în romanticul Paris, că o veche prietenă sosește cu vești despre un cult ce venerează demoni. Ei și asta nu ar fi nimic deosebit în lumea vânătorilor de umbre. Însă faptul că acest cult se numește Mână Purpurie și că ar fi condus de Magnus Bane schimbă cu totul lucrurile.

Chiar este Magnus Bane în spatele cultului Mâinii Purpurii?


Magnus nu-și amintește să fi creat vreun cult, însă se pare că fix el la creat ca pe o glumă, cu mulți ani în urmă. Pentru a repara răul făcut prin această glumă Alec și Magnus sunt nevoiți să străbată Europa pentru a găsi cultul. Deși supărat că trebuie să-și suspende vacanța Magnus vrea să îndrepte lucrurile înainte ca totul să fie distrus.

Demonii sunt pe urmele lor și sunt puși în situații care i-ar putea costa viața. Sunt nevoiți să se alieze cu persoane pe care nu le cunosc și asta ar putea să le aducă pieirea. Magnus și Alec trebuie să aibă încredre unul într-altul mai mult ca niciodată. Secrete bine ascunse ies la suprafață și le pune încrederea la încercare. Dacă vor reuși cei doi să anihileze cultul Mâna Purpurie și sa rămână împreună după toate evenimentele aflați citind Manuscrisele Roșii ale Magiei de Cassandra Clare și Wesley Chu.

Manuscrisele Roșii ale Magiei (Blesteme străvechi #1)

Cassandra Clare și Wesley Chu

15 thoughts on “Manuscrisele Roșii ale Magiei (Blesteme străvechi #1) de Cassandra Clare

  1. Captivantă carte….chiar te introduce in subiect…
    Mi a plăcut recenzia ta…
    Când o să crească Derek …să am și eu ceva timp….o să citesc aceste cărți..
    Momentan….abia reușesc …seara sa postez…un articol…
    Pupici

  2. Revin la tine pe blog. Imi place cum ne prezinti cartea. Orice dupa ce citeste aceasta recenzie o sa vrea sa rasfoiasca aceasta carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares