Colivia regelui ( Regina Roșie #3 ) de Victoria Aveyard


Colivia regelui este cel de-al treilea volum al seriei Regina Roșie de Victoria Aveyard. De la un volum la altul autoarea reușește să mă uimească tot mai mult. Când credeam că lucrurile încep să se așeze, în câteva secunde totul se schimba. Am citit cartea cu sufletul la gură, mai ales după finalul cărții Sabia de sticlă . După atâtea suișuri și coborâșuri abia aștept să citesc următorul volum.

În Colivia regelui autoarea s-a întrecut pe ea însăși, acțiunea este intensă și răsturnările de situație sunt la tot pasul. Am avut parte de momente copleșitoare, momente tensionate, situații de criză, moarte, luptă, trădări , dar și momente emoționante, dătatoare de speranță și iubire. Nu poți fi sigur niciodată de ce urmează să se întâmple.


Titlu: Colivia regelui ( Regina Roșie #3 )

Autor: Victoria Aveyard

Editura: Nemira

Aparitie: 2018

Nr de pagini: 607

O găsiți pe Libris.ro


Viața lui Mare Barrow este un adevărat chin de când este prizoniera regelui Maven. Însă acesta este mult mai crud decât se așteptă Mare. El are grijă ca ea să fie văzută în lesă și la comanda lui. Cu speranța că prietenii ei și Cal sunt teferi își așteaptă moartea, însă aceasta nu vine. Maven nu este băiatul blând și bun care s-a prefăcut că este la început pentru a o păcăli pe Mare. Cu toate astea un strop din acest băiat există, acolo undeva, în străfundurile ființei lui și uneori iese la suprafață. Sentimentele pentru Mare îl fac să ia și decizii greșite.

Mare pătimește multe la curtea argintiilor. De parcă nu este de ajuns că trebuie să stea într-o cameră cu piatră tăcută, mai arată și ca o colivie elegantă. Puterile îi sunt ,,luate,, de supraveghetorii nemiloși, iar șoptitorii îi pătrund în minte pentru a afla ce știe despre planurile Gărzii Stacojii. Cu toate astea reușește să supraviețuiască, să fie atentă la orice se întâmplă în jurul ei și să memoreze orice drum pe care merge.

Cine încearcă să-l omoare pe Maven?


Are loc și o tentativă de asasinat împotriva regelui Maven, însă aceasta eșuează. Asta arată că nu este iubit de toată lumea, iar dușmanii lui nu sunt doar rebelii din Garda Stacojie, așa cum crede el. Sunt câțiva care se răzvrătesc, alții care părăsesc palatul. Singurul sprijin pe care îl avea era mama lui regina Elara, însă ea este moartă și el trebuie să se descurce singur.

Garda Stacojie nu și-a abandonat recrutările și nici planurile de a lupta împotriva lui Maven. Ei își fac noi aliați și reușesc să stea feriți de toată nebunia regelui. Reușesc să cucerească o importantă fortăreață a Nortei , Corvium. Și în sfârșit Cal s-a hotărât să lupte alături de Garda Stacojie pentru a o recupera pe Mare. Sentimentele lui pentru ea au fost mereu adevărate și speră că va fi acceptat de ea.

Va reuși Mare Barrow să evadeze?


Va reuși Mare să evadeze? Ce preț va plăti pentru faptul că i-a ucis mama lui Maven? Va reuși ea să se elibereze de sentimentele pentru Maven? Este el cu adevărat un monstru sau este doar o victimă? Vor reuși cei din Garda Stacojie să îl învingă pe Maven? Pe cine va trăda Evangheline? Cine va fi adevăratul rege al Nortei? Multe , multe întrebări la care o să aflați răspunsurile citind Colivia regelui de Victoria Aveyard. Eu am spicluit câteva detalii, însă carte are foarte multă acțiune și evenimente care de care mai surprinzător.

17 thoughts on “Colivia regelui ( Regina Roșie #3 ) de Victoria Aveyard

  1. Citind recenzia mi se par interesante. Sunt felul ala de carti, la care daca o iei in mana nu o mai lasi pana nu vezi finalul. Imi place.

  2. Cărțile care reușesc să mă țină cu sufletul la gură îmi plac cel mai mult. Se pare că volumul „Colivia Regelui” întrunește această cerință, deci mi-ar plăcea să citesc seria aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares