Revolta ( Jocurile Foamei #3 ) de Suzanne Collins

O nouă recenzie de carte. Astăzi vă povestesc despre Revolta cel de-al treilea și ultimul volum al trilogiei Jocurile Foamei de Suzanne Collins. Mă bucur și în același timp îmi pare rău că am terminat de citit această trilogie minunată. Deși, inițial primului volum nu i-am dat importanță de prima dată, după ce am văzut câteva secvențe din film mi-am schimbat părerea și am luat-o la citit. Acum regret că am lăsat-o atât de mult în bibliotecă fără să o citesc de când am luat-o.

Citind cele trei volume ale trilogiei Jocurile Foamei m-am simțit ca într-un montagne russe. Sus-jos, jos-sus, iubire-trădare, trădare-iubire, prietenie-iubire, iubire -prietenie ….. și tot așa. Am trăit diferite emoții de la un volum la altu, așteptând cu nerăbdare deznodământul. Când mă așteptam mai puțin autoarea îmi mai oferea câte un șoc.


Titlu: Revolta ( Jocurile Foamei #3 )

Autor: Suzanne Collins

Editura: Nemira

Aparitie: 2019

Nr de pagini: 336

O găsiți pe Libris.roDupă ce a fost salvată din arena Jubileului Pacificării, Katniss este furioasă și rănită. Ce s-a întâmplat în arenă a fost ceva la cre nu se aștepta, dar faptul că Peeta a fost capturat de Capitoliu a rănit-o foarte tare. Ea nu este încă vindecată nici fizic după ultimele lupte, dar vrea cu ardoare să-l salveze pe Peeta.

În Districtul 13, Katniss nu-și găsește locul. Este mai mult pierdută și singura cale de a-și reveni cât de cât este să meargă să viziteze ruinele Districtului 12. Emoțiile o copleșesc când realizează cruda realitate, totul este cenușă. Capitoliul a distrus Districtul 12, după ce ea a spulberat câmpul magnetic din jurul arenei.

Va accepta Katniss rolul de Gaiță Zeflemitoare, simbolul revoltei?


Reușește să-și recupereze câteva lucruri din casa Campionilor, aceasta fiind singura zonă rămasă intactă după bombardarea Districtului. La plecare Katniss îl salvează și pe Buttercup, pisoiul surorii ei Prim. Inima îi este grea de povara morților din district, dar și grijă pentru Peeta. În întreg Panemul este haos și luptele împotriva Capitoliului sunt la ordinea zilei. Katniss acceptă să devină simbolul revoltei, să devina Gaița Zeflemitoare.

În Districtul 13 încep planurile de atac, dar Capitoliul nu le dă pace. Peeta apare la televizor de câteva ori și o roagă pe Katniss să înceteze aceste revolte. Deși pare în regulă, Katniss realizează că el nu este cum trebuie să fie. Ceva se întâmplă cu el, iar în timpul ultimei apariții televizate el o avertizează că cei din Capitoliu vor să-i bombardeze până dimineață.

Mulțumită avertismentului toți din districtul subteran reușesc să ajungă în buncăr și să se salveze de bombardament. Lucrurile se precipită când Katniss ia parte la o vizită în alt district doar pentru a putea crea diferite filmulețe pentru a fi redate câtre întreg Panemul. Fără să știe de planurile Capitoliului aceștia se trezesc în mijlocul unui bombardament.

Capitoliu a ales să bombardeze chiar un spital plin cu refugiați și răniți. Acest fapt o determină pe Katniss să pornească o adevărată luptă și să-l învingă pe Snow. Dorința ei cea mai mare este să-l salveze pe Peeta și să-l omoare cu propriile mâini pe președintele Snow.

Ce soartă vor avea locuitorii Panemului?

Vor reuși să-l salveze pe Peeta? La ce este supus el după ce a făcut avertismentul în timpul apariției televizate? Conducătoarea Districtului 13, Coin, este cu adevărat sinceră sau urmărește doar să ajungă Președinta Panemului? Ce preț va trebui să plătească Katniss în acest război? Ce se va alege de triunghiul amoros Gale, Katniss și Peeta? Ce soartă vor avea locuitorii Panemului?

10 thoughts on “Revolta ( Jocurile Foamei #3 ) de Suzanne Collins

  1. „Jocurile foamei” am citit si apoi am vazut si filmul. Pe ultimele doua n-am reusit sa le citesc dar le-am pus pe lista pentru vacanta 🙂

  2. Primele doua carti le-am citit si eu. Abia astept sa il citesc si pe cel de-al treilea. Dar am trisat cu filmul. Sincer filmul nu se ridica la asteptarile mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares