Casa de sare și amărăciuni de Erin A. Craig

Am așteptat cu mare nerăbdare să ajungă și la mine Casa de sare și amărăciune de Erin A. Craig. Am inceput-o aseară și m-a prins 4 dimineața, dar am terminat-o de citit. Coperta cărții este cea care mi-a trezit instantaneu curiozitatea. Și nu mi-a înșelat așteptările din niciun punct de vedere. O poveste captivantă în care se împletesc cu succes iubirea, trădarea, prietenia și fantasticul. O lume cu totul și cu totul aparte, avem parte de magie, de zei, iubiri, moarte și trădări. Recunosc că este singura carte la care am avut momente de teamă provocate de unele scene morbide.

Titlu: Casa de sare și amărăciuni

Autor: Erin A. Craig

Editura: Corint

An apariție: 2020

Număr de pagini: 400

O găsiți la Editura Corint

Familia ducelui Thaumas pare a fi blestemată. În ultimii 6 ani au avut parte de doliu continu, întâi a murit ducesa, apoi patru dintre cele douăsprezece fete ale familiei. O moarte mai tragică decât cealaltă, însă moartea Eulaliei are loc în împrejurări ciudate și acest lucru îi trezește suspiciuni lui Annaleigh. Acest gând nu îi dă pace și este hotărâtă să descopere adevărul.

După înmormântarea Eulaliei, se ține priveghiul. Toată lumea jelește, numai mama vitregă a fetelor este de părere că doliul care ține de atâția ani ar trebui să înceteze. Chiar dacă totul este numai suferință, ea vine cu o veste despre un nou început. Este însărcinată. Această veste îi bucură și întristează în același timp.

Va înceta doliul familiei Thaumas sau va urma alte tragedii?

Morella a reușit să-l convingă pe soțul ei să înceteze doliul familiei și să facă un bal pentru aniversarea tripletelor. Chiar, dacă este supărată pentru acest lucru, Annaleigh acceptă că viața merge mai departe. Au loc pregătiri pentru bal, o nouă garderobă pentru fete, în culori vesele, lăsând culorile de negru și cenușiu deoparte.

În paralel cu pregătirile pentru balul tripletelor Annaleigh încearcă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat cu Eulalie. Merge la doc pentru a vorbi cu pescarii care i-au descoperit cadavrul surorii ei. Însă reușește să vorbească doar cu unul dintre ei. Bătrânul pescar orb îi spune că Eulalie avea un medalion cu un mesaj de dragoste. Acest lucru o pune în încurcătură pe Annaleigh pentru că nu știa de existența medalionului.

În camera surorii ei descoperă un ceas cu o suviță de păr auriu și o batistă. În minte îi încolțește ideea că Eulalie a fost ucisă de un pretendent refuzat. Dar oare să fie adevărat acest lucru sau a fost doar un accident tragic? Chiar vede Verity fantomele surorilor ei? Ce secrete se ascund în această casă? Există o poartă magică? Chiar există un blestem sau cineva le dorește răul? Cine este tânărul misterios care apare pe insulă? Are el legătură cu morțile surorilor Thaumas?

Casa de sare și amărăciune este o repovestire oarecum sinistră a basmului Cele douăsprezece pințese dansatoare, însă cu fantome și zei, într-o lume facinantă la malul mării. M-am bucurat totodată să aflu că nu face parte dintr-o serie și povestea s-a încheiat. De mult n-am mai citit o carte care să nu facă parte dintr-o serie sau trilogie. Vă recomand cu toată inima cartea Casa de sare și amărăciune de Erin A. Craig. Merită, merită, merită.

17 thoughts on “Casa de sare și amărăciuni de Erin A. Craig

  1. Am fiecare fraza in ideea sa aflu mai mult , mai mult din ce ne prezentai , interesanta carte !?

  2. Mulțumim pentru recomandare și recenzie.
    Pare o poveste fascinată, iar cartea cu greu o poti lasa din mână!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares