Vei fi acolo? de Guillaume Musso – recenzie

Luna aceasta am primit de la Editura All un pachețel cu cărți, atât pentru mine cât și pentru piticii mei. Una dintre cărțile primite este Vei fi acolo? de Guillaume Musso. Îmi place tare mult stilul autorului, de fiecare dată aduce ceva nou și inedit. De data asta acțiunea cărții este destul de complexă și are în plan călătoria în timp, mai precis călătoria în trecut. Cu siguranță fiecare dintre noi ne-am dorit la un moment dat să avem șansa de a călători în trecut și de a schimba câte ceva. Acum avem șansa să vedem ce s-ar putea întâmpla dacă călătoriile în timp ar fi posibile și ce consecințe ar avea asupra prezentului.

După o perioadă destul de lungă, spre finalul acestei cărți am avut câteva momente în care am plâns cu adevărat. De ce? O să aflați chiar voi dacă o să citiți cartea Vei fi acolo? de Guillaume Musso. Orice mică acțiune sau orice simplă decizieschimbată în trecut poate schimba dramatic prezentul. Și-ar asuma cineva acest risc?

Vei fi acolo? de Guillaume Musso


Acțiunea cărții se desfășoară atât în prezent, când Elliott are 60 ani, cât și în trecut, când Elliott are 30 ani. Mi-a plăcut faptul că autorul a ținut să menționeze de fiecare dată când e în prezent și când în trecut. Acest lucru a făcut lectura mult mai ușor de înțeles.

Elliott este un chirurg de succes din San Francisco, întotdeauna dedicat pacienților săi. Chiar înainte de a urca în elicopter, după terminarea unei misiuni în Cambodgia, Elliott vede un copil cu malformația ,,buză de iepure,, și alege să rămână pentru a-l opera. Drept mulțumire căpetenia satului îl întreabă care este cea mai mare dorință a lui. Iar dorința lui este să o revadă pe femeia iubită, cea care a murit în urmă cu 30 ani. Căpetenia îi oferă un flacon cu 10 pastile, menite să-l poarte în trecut pentru a-și revedea iubita.

Vor funcționa pastilele ? Va reuși Elliott să își revadă iubirea vieții lui?


Bineînțeles, Elliott nu crede că aceste pastile vor avea efect. Însă după ce ia prima pastilă, se trezește în trecut. Are prima întâlnire cu el însuși, la vârsta de 30 de ani. O întâlnire care îi răvășește pe amândoi. Oare va mai călători Elliott în trecut ca să-și vadă iubirea vieții? Teama de a schimba viitorul îl va împiedica? Orice cuvânt spus în trecut îl va face pe ,,Elliot,, din trecut să ia alte decizii și astfel să schimbe viitorul. Este oare posibil acest lucru?

Elliot din trecut începe să facă o serie de investigații. Vrea să afle, dacă tipul pe care l-a întâlnit este real sau nu. Chiar vine el din viitor sau a început să o ia razna? Cu ajutorul unui amic polițist, află că amprentele lăsate de tipul ciudat îi aparțin chiar lui. De aici totul o ia razna și acțiunea devine din ce în ce mai interesantă.

O vor salva pe Ilena?

O vor salva cei doi pe femeia iubită? Dar, dacă o vor salva în trecut ce se va întâmpla cu viitorul? Cum va mai exista fiica lui Elliott pe care o iubește ca pe ochii din cap? Va renunța Elliott din prezent să mai folosească pastilele pentru a lăsa ca viața din trecut să-și urmeze cursul?

4 thoughts on “Vei fi acolo? de Guillaume Musso – recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares