Fata de hârtie, de Guillaume MussoO nouă carte. Guillaume Musso a devenit rapid unul dintre autorii mei preferați. Stilul său aparte de a scrie m-a atras de la prima carte citită. Acțiune intensă, personaje controversate și răsturnări de situații chiar când crezi că lucrurile s-au așezat. Musso a reușit să mă facă să-i iubesc cărțile și să aștept cu nerăbdare lecturarea altor cărți. Luna aceasta am mai citit și cartea Vei fi acolo? de Guillaume Musso. Fata de hârtie mi-a depășit așteptările. Inițial am crezut că va fi un roman fantasy, însă s-a dovedit că din nou m-am înșelat. Musso are darul de a face cititorul să creadă ceva anume, iar la final schimbă totul.

Titlu: Fata de hârtie

Autor: Guillaume Musso

Editura: Allfa

An apariție: 2010

Număr de pagini: 448

O găsiți la Editura ALL


Fata de hârtie de Guillaume Musso mi-a plăcut foarte mult. Nu cred că este vreo carte pe care am citit-o de acest autor să nu-mi placă. De data asta avem o poveste gen fantasy. Este povestea unui scriitor celebru, căzut în depresie din cauza unei foste iubite și care se vede nevoit să-și revină pentru ca personajul unei dintre romanele sale să nu moară. Cam complicat, nu? Și mie mi s-a părut la fel, însă romanul are tot ce-i trebuie pentru a face deliciul unei lecturi relaxante.

Tom Boyd este personajul principal al cărții, deși titlul ar tinde să ne spună altceva. El este un tânăr scriitor ale cărui romane se bucură de popularitate. Este celebru și bogat, însă lucrurile iau o întorsătură neașteptată. După ce a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de o pianistă celebră, Tom se prăbușește emoțional când aceasta îl părăsește. Viața lui este lipsită de orice culoare și devine un dependent de alcool și antidepresive.

Cine este și de unde a apărut Billie?

Nimic nu-l poate determina să revină la viața obișnuită după ce Aurore l-a părăsit. Cei doi prieteni Carole și Milo încearcă pe toate căile să-l aducă la normal. Însă nimic nu are succes, până când într-o seară își face apariția o fată goală pușcă în sufrageria lui. Este convins că Milo a trimis-o și încearcă să o dea afară. Dar fata o ține pe a ei, ea este Billie, un personaj căzut din romanul lui. O adevărată nebunie. Bineînțeles, nu o crede.

A doua zi, fata este tot la el acasă. Hotărâtă să-l determine să se reapuce de scris, altfel viața ei este în pericol. După ce o supune unui maraton de întrebări despre personajul Billie, amănunte despre care nu a scris în carte și pe care doar el le știe, nu poate decât să accepte cu jumătate de inimă că fata spune adevărul. Cu toate astea el nu reușește să scrie, îi lipsește inspirația. Nici măcar faptul că prietenul lui, Milo, l-a lăsat falit după ce a investit toți banii într-un eșec, nu-l fac să se reapuce de scris.

După ce au încheiat un târg, cei doi ajung să călătorească âmpreună. Billie și-a luat angajamentul să o determine pe Aurore să se întoarcă la Tom, iar Tom să continue cu scrierea celui de-al treilea volum al trilogiei din care face parte Billie. De aici începe o adevărată nebunie, lucrurile se precipită și iau întorsături neașteptate pentru cei doi.

Ceea ce vă mai pot spune este că am citit cu frenezie pagină după pagină pentru a afla ce se va întâmpla cu Billie. Va reuși ea oare să se reîntoarcă în lumea ei de ficțiune? Se va împăca Tom cu Aurore? Ce suprize îi așteaptă pe cei trei prieteni Carole, Tom și Milo?

4 thoughts on “Fata de hârtie, de Guillaume Musso

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares