Prințul nemilos (Făpturile Văzduhului #1) de Holly Black

În ultimul timp am postat pe blog mai mult recenzii de carte. Mă bate gândul să-mi fac și un blog numai pentru recenzii de carte. N-ar fi rău, nu? Luna asta am citit deja câteva cărți și musai să le fac și recenziile. Prințul nemilos este primul volum din seria Făpturile Văzduhului de Holly Black, pe care l-am primit de la Libris.ro Știți deja că în ultimii ani mi-am îndreptat alegerile către genul fantasy, deși uneori mai citesc și romane de dragoste.

Lumea creată de Holly Black este una de basm, cu zâne și alte făpturi nemaiîntâlnite, precum goblinii, trolii, șpriții, impii, pixii, caii rugină sau broaștele ce pot fi călărite. Un roman fantasy în toată regula, care mi-a plăcut foarte mult. Stilul autoarei m-a captivat și abia aștept să citesc și următoarele volume ale seriei.

Titlu: Prințul nemilos

Seria : Făpturile Văzduhului

Autor: Holly Black

Editura: STORIA BOOKS

An apariție: 2018

Număr de pagini: 423

Genul: Fantasy, Young Adult

În Prințul nemilos de Holly Black aflăm povestea lui Jude și a surorilor ei. Romanul începe destul de sinistru, aș spune eu, cu uciderea părinților lui Jude. Într-o zi obișnuită își face apariția Madoc, generalul regelui din lumea zânelor. El nu este un musafir oarecare , este chiar fostul soț al mamei lui Jude. Apariția lui nu prevestește nimic bun, mai ales că vine să-și recupereze soția și fiica. Neînțelegerile dintre adulți se sfârșesc cu moartea părinților lui Jude. Fetele, Vivi, Jude și sora ei geamănă Taryn sunt duse cu forța pe Tărâmul Zânelor, chiar de către ucigașul părinților lor. Viața pe acest tărâm al basmelor ar fi un vis pentru muritorii de rând, însă pentru cineva adus cu forța poate deveni un adevărat coșmar.

După 10 ani, pe Tărâmul Zânelor

Povestea se reia după 10 ani de la răpirea fetelor din lumea muritorilor. Cele trei surori sunt responsabilitatea lui Madoc. Vivi, chiar este fiica lui adevărată, adică o zână nemuritoare, însă Jude și Taryn sunt muritoare, dovada trădării de către fosta lui soție. Cu toate astea el le-a crescut și le-a oferit o educație precum a nobilimii de pe Tărâmul Zânelor. Adaptarea fetelor în lumea nemuritorilor este destul de grea ținând cont că zânele nu sunt tocmai niște ființe drăgălașe ca cele din povești.

Jude este acum adolescentă. Ea a început să iubească Tărâmul Zânelor, chiar dacă a fost adusă cu forța în urmă cu 10 ani. De-a lungul celor 10 ani a fost nevoită să suporte fel și fel de șicane sau răutăți pentru că este o simplă muritoare. Cu toate astea ea își dorește foarte mult să devină una de-a lor, să-și găsească un loc printre ei și să fie respectată. Nu se dă la o parte de la nimic pentru a obține ce își dorește. Taryn nu vrea să o înțeleagă și îi spune mereu să fie tăcută, să nu se lase ispitită de răutățile celor din jur. Iar Vivi, care este o zână pură urăște acest loc mai mult care orice pe lume.

Este Cardan, Prințul nemilos?

Dacă până acum Jude a ales să nu răspundă provocărilor, acum este hotărâtă să nu se mai lase călcată în picioare de nimeni. Cel acre îi pune probleme este mereu fiul cel mic al regelui, Cardan. El este prințul nemilos care-i face zile fripte lui Jude. Deși este un personaj negativ el este plin de surprize. Jude și Cardan vor avea nenumărate conflicte. Unul mai aprig decât celălalt. Dar, viața le-a pregătit numeroase surprize și la un moment dat vor trebui să facă câteva alegeri dificile. Dacă vor alege să se alieze sau nu, rămâne să aflați citind Prințul nemilos de Holly Black.

Vă pot spune că merită citită această carte. Sigur nu o să regretați. Este o poveste în care avem de toate: lupta pentru putere, prietenie, iubire și trădare. Totul este împletit într-o poveste fascinantă cu zâne și muritori.

12 thoughts on “Prințul nemilos (Făpturile Văzduhului #1) de Holly Black

  1. Îmi place să citesc, cred ca ar fi o idee bună sa gasim pe acest blog mai multe recenzii sau cărți recomandate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares