O torță în noapte ( Elias și spioana Cărturarilor vol.2 ) de Sabaa Tahir

Am așteptat cu nerăbadare să citesc continuarea primului volum Focul din cenușă din seria Elias și spioana Cărturarilor. Mi-am procurat O torță în noapte și Moartea la porți de pe Libris.ro Este o serie care mi-a plăcut foarte mult de la primul volum și nu îmi pare rău deloc că am ales să o citesc. Volumul doi, O torță în noapte este cu mult mai frumos decât primul volum, cu o acțiune intensă și răsturnări de situații la tot pasul. Se citește cu ușurință și nu are niciun moment de plictiseală. Cum să te plictisești când apar ființe supranaturale, clipe de iubire, dar și multe trădări? Nu, nu ai cum, tot ce îți dorești este să citești cât mai repede pagină după pagină și să afli deznodământul.

Titlu: O torță în noapte

Seria : Elias și spioana Cărturarilor

Autor: Sabaa Tahir

Editura: GRUPUL EDITORIAL ART

An apariție: 2018

Număr de pagini: 512

Genul: Young Adult

Romanul O torță în noapte este structurat în 4 părți: Fuga, Nordul, Închisoarea Neagră și Nimicirea. Acestea ne prezintă în detaliu fiecare moment al eroilor noștri. Subiectul întregului roman se axează pe fuga celor doi eroi și scopul acestora: salvarea lui Darin din Închisoarea Kauf.

După ce Laia reușește să-l salveze pe Elias de la moarte, fug împreună pentru a-l salva pe Darin. Însă Comandantul este destul de isteț astfel încât să le ghicească pașii de evadare din oraș. Totul se lasă cu o luptă între Comandant și Elias, iar acesta din urmă este rănit. Nu dau importanță acestui fapt nefiind ceva grav, dar se tot întreabă de ce Comandantul nu l-a omorât pur și simplu.

Vor descoperi repede că rana nu e o simplă rană, ci Comandantul, Keris Veturius, mama lui Elias, a folosit o otravă ce nu are antidot. Acest lucru le schimbă planurile celor doi și sunt nevoiți să schimbe traseul pentru a trece să ia un medicament care să îl ajute să reziste pe Elias. Sigur că moartea este la un pas de el, Elias este hotărât să-l elibereze pe Darin din Închisoarea Kauf.

De ce Elias poate vizita Anticamera – locul în care ajung spiritele înainte de a trece Dincolo?

În momentele în care leșină, Elias merge pe un tărâm aflat la granița dintre viață și moarte. Anticamera – este locul în care ajung spiritele celor morți, iar Shaeva, Păzitoarea Sufletelor, îi ajută să treacă Dincolo. Aici, Elias întâlnește spiritul vechiului său prieten, dar acesta refuză să treacă Dincolo, punând și mai multă vină în inima lui Elias. Se petrec lucruri ciudate și aici, iar Shaeva îl ajută pe Elias să înțeleagă mai multe despre moarte.

În călătoria către Închisoarea Kauf li se alătură și Izzi, prietena Laiei, și Kennan, legătura Laiei cu Rezistența. Acesta nu ratează niciun moment să se apropie de Laia știind că ea are anumite sentimente față de el. Elias nu are încredere în el, dar trebuie să meargă mai departe de dragul Laiei. Lucrurile se precipită când află că nu mai are mult de trăit și părăsește grupul pentru a ajunge mai repede la Kauf.

Va putea Marele Sfrâncioc să-l omoare pe Elias ?

Helene Aquilla , Marele Sfrâncioc, este nevoită să pornească în căutarea lui Elias la ordinul Împăratului Marcus. Acest lucru o terorizează, dar nu are de ales, atunci când viața familiei ei este în pericol. Ea este singura prietenă pe care Elias a avut-o la Academia Blackcliff și de aceea ea reușește să ghicească viitori pași ai lui Elias. Va reuși să dea de el, dar oare va putea să-l ucidă?

Lucrurile nu merg niciodată cum te aștepți, iar în O torță în noapte lucrurile pe care tinzi să crezi că știi cum vor evolua, iau întorsături neașteptate. Nimic nu este ce pare a fi, iar trădările sunt la tot pasul. Una mai rea ca alta, însă atât timp cât personajele trăiesc într-un fel sau altul există o scânteie de speranță. Abia aștept să citesc Moartea la porți, să aflu cum se termină întreaga poveste.

Elias și spioana Cărturarilor

13 thoughts on “O torță în noapte ( Elias și spioana Cărturarilor vol.2 ) de Sabaa Tahir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares