Vraja corbilor de Margaret Rogerson – recenzie

Vraja corbilor de Margaret Rogerson este un roman fantasy, ușor de citit și cu o poveste foarte interesantă. Îl găsiți la Libris.ro la un preț foarte bun. Pentru mine a fost o carte pe care am citit-o destul de repede și de la care mi-aș fi dorit mai mult. Pentru un începător în ale romanelor fantasy, cu spiriduși și zâne, este ideal. Pentru mine, care sunt o veterană a acestui gen, nu a fost îndeajuns. Poate și pentru faptul că sunt obișnuită cu trilogii sau serii de cărți, dar mi s-a părut că autoarea a cam grăbit lucrurile de pe la jumătatea cărții. Aș fi vrut mai multe completări, mai multă înteracțiune între personajele principale și mai multă acțiune.

Titlu: Vraja corbilor

Autor: Margaret Rogerson

Editura: Storia

An apariție: 2020

Număr de pagini: 320

În Vraja corbilor autoarea Margaret Rogerson creează o lume a zânelor cu totul nouă. Am citit foarte multe cărți cu și despre tărâmul zânelor, însă Margaret abordează o temă nouă. Noutatea creată de autoare este ,,meșteșugul,, menit numai oamenilor și care nu poate fi creat de către nici o zână. Acest Meșteșug este râvnit de toate zânele, însă dacă încearcă să-l folosească sunt grav afectați, chiar ar putea să și moară. Iar acest lucru îi determină să viziteze lumea muritorilor foarte des pentru a cumpăra diferite obiecte create de diverse meșteșuguri.

De cealaltă parte, muritorii râvnesc foarte mult la nemurirea zânelor. Mulți încearcă să ajungă pe Tărâmul Zânelor, dar majoritatea nu se mai întorc pierzându-și viețile pe drum. ,, Fântâna Verde,, este cea care are puterea să transforme un muritor într-o zână nemuritoare. Dar, oare chiar este atât de minunat să devii nemuritor? În lumea zânelor lucrurile nu sunt ceea ce par, frumusețea și nemurirea nu aduc întotodeauna fericirea.

Isobel este o tânără de 17 ani care iubește pictura. Trăiește împreună cu cele două surori mai mici și cu mătușa lor. Viața lor este una destul de liniștită mulțumită talentului lui Isobel de a picta fără cusur. Clienții care-i calcă pragul sunt chiar nemuritoarele zâne. Cu fiecare tablou pictat Isobel primește diferite vrăji din partea zânelor, menite să le protejeze și să le ofere un trai bun. Însă când în pragul casei apare însuși Prințul Toamnei, Rook, lucrurile iau o întorsătură neașteptată.

Isobel ajunge să fie luată prizonieră de către Rook , pentru a fi dusă în Regatul Toamnei și pedepsită pentru ceea ce a făcut cu portretul lui. Însă drumul către regat este plin de obstacole și dușmani. Cei doi vor fi nevoiți să facă mici pacturi pentru a se salva unul pe celălalt. Vor trăi momente de coșmar, însă totul are un scop bine ticluit de către unul dintre personajele romanului. E drept, nici eu nu mă așteptam la urzeala acestui personaj, dar vă las pe voi să aflați cine e și ce a vrut să facă.

2 thoughts on “Vraja corbilor de Margaret Rogerson – recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares