Periuța de dinți electrică sau periuța de dinți clasică?

Astăzi o să vorbim despre igiena orală. Tot mai multe persoane se confruntă cu diverse probleme ale danturii datorită alimentației nesănătoase sau a igienei orale precare. Multă vreme am optat și eu pentru o periuță de dinți clasică pentru că așa credeam că îmi îngrijesc dantura cum trebuie. Nu vedeam necesară o periuța de dinți electrică pentru că nu credeam că este mult mai bună decât una clasică.

Însă la recomandarea stomatologului meu mi-am achiziționat o periță de dinți electrică Oral B Professional Care 500 . La început nu mi se părea că ar fi prea wow față de periuța mea clasică, însă după mai multe zile am început să observ diferențe atât asupra dinților cât și asupra gingiilor. Și pentru că rezultatele începeau să fie vizibile, am ales să le achiziționez și celor mici câte o periuță de dinți electrică copii.

Periuța de dinți electrică Oral B Professional Care 500

După câteva studii asupra diverselor periuțe de dinți electrice m-am oprit la periuța electrică Oral B Professional Care 500. Nu este nici foarte scumpă, dar nici foarte ieftină, este la un preț rezonabil. Ceea ce îmi place la ea este faptul că îndepărtează placa dentobacteriană, curăță dinții individual și previne inflamarea gingiilor.

Este foarte ușor de folosit și indică perioada optimă de curățare a dinților. În momentul în care s-a atins timpul de curățare pentru o anumită zona vibrează ușor, așa că pot trece la următoarea zonă de periaj. Perii sunt foarte moi și rezisenți. Vine însoțită de suport pentru încărcare, iar pe mânerul periuței se găsesc leduri care anunță stadiul de încărcare. Poate fi folosită fără probleme de orice adult.

Avantajele folosirii unei periuțe de dinți electrice

După cum bine se știe periajul reprezintă una dintre condițiile esențiale ale unei igiene orale adecvate și joacă un rol important în prevenirea unor afecțiuni. Un periaj care nu este realizat corect nu aduce niciun beneficiu dinților. După consumarea alimentelor și a băuturilor, pe suprafața dinților și în interiorul cavității bucale se dezvoltă mai multe bacterii care atacă smalțul dinților. De aceea trebuie să periem dinții după fiecare masă.

  • placa bateriană este îndepărtată mai eficient datorită faptului că perițele electrice vibrează sau se rotesc,
  • prin vibrații se produc mai multe micro-mișcări,
  • sunt eficiente și comode, fără un efort suplimentar,
  • mulțumită sistemului de timing încorporat se respectă timpul de periaj,
  • investiție bună pe termen lung, odată cu trecerea timpului se poate schimba numai capătul de periaj, nu întreaga periuță.

Periuța de dinți electrică este cea mai bună alegere pentru un periaj ca la carte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares