Furie și Furtună de Jennifer L. Armentrout – recenzie

Bun venit luna Mai, ultima lună de primăvară!
Au trecut și Sărbătorile Pascale, iar eu mi-am făcut timp să lecturez două cărți minunate. Chiar în Vinerea Mare am primit un colet de la Libris cu volumul 2 al seriei Mesagerul, Ruină și Blestem de Jennifer L. Armentrout. Bineînțeles, aveam deja achiziționată cartea Furie și Furtună, primul volum. Eram convinsă că va fi o serie extraordinară și am vrut să am cele două volume înainte de a începe lectura. Bine, îmi lipsește volum 3, care va fi publicată abia în iunie, iar la noi sper să fie tradusă până la finalul anului. 🙁 Dar, până atunci să vă spun mai multe despre această minunată carte.

După câteva pagini din Furie și Furtună, primul volum al seriei Mesagerul de Jennifer L. Armentrout aveam senzația că romanul seamănă prea mult cu alt roman citit. Prea multe detalii despre lumea creată în carte mi se păreau cunoscute și nu știam de unde. Abia după vreo 25 pagini mi-am dat seama că această serie este de fapt o continuare a altei serii scrise de Armentrout, pe care am indrăgit-o tare mult și m-am bucurat să aflu noi detalii despre eroii acelei serii. Dacă vă atrage seria Mesagerul musai să citiți întâi seria Apocalipsa Elementelor. Ambele sunt superbe, dacă iubiți genul fantasy.


Titlu: Furie și Furtună

Seria: Mesagerul

Autor: Jennifer L. Armentrout

Editura: Litera

An apariție: 2020

Număr de pagini: 528

În Furie și Furtună reîntâlnim lumea fascinantă creată de Jennifer L. Armentrout în Apocalipsa Elementelor. În această lume avem personaje excepționale: demoni, gardieni, Prinți din Infern, Arahangheli, vrăjitoare dar și alte creaturi fantastice. Lupta dintre Bine și Rău continuă pentru că ceva malefic și-a facut apariția pe Pământ. Dacă în Apocalipsa Elementelor personajul principal feminin, Layla, era jumătate Gardian, jumătate demon, acum personajul principal, Trinity, este jumătate om, jumătate înger. Iar personajul principal masculin este dragul de Zayne, pe care l-am iubit atât de mult, dar pe care nu-l voiam pentru Layla. 🙂 Ce de complicații, dar mă bucur că autoarea a ales să îi dedice și lui Zayne o serie.

Acum după ce v-am făcut o mică legătură între cele două serii să trecem la romanul Furie și Furtună. Trinity Marrow are 18 ani, însă viața ei nu este ceea ce și-ar fi dorit. Ea suferă de o boală care îi afectează vederea, dar cu toate astea poate vedea și comunica cu spiritele și fantomele. Spiritele și fantomele nu sunt unu și același lucru, există o diferență între ele. Această diferență o aflați numai citind cartea. Trinity locuiește într-un complex rezidențial dedicat numai Gardienilor și este practic ascunsă pentru harul ei unic. Nu cunosc decât câtiva dintre Gardieni secretul ei, așa că toată lumea o consideră un simplu ,,om,, protejat de către Ducele acelui complex.

Trinity este legată de cel mai bun prieten al ei, Misha, care îi este Protector. Prietenia dintre cei doi este una foarte bună și se înțeleg ca doi frați. Însă necazurile încep să dea târcoale, iar vizita unor Gardieni din alt clan aduc vești sinistre. În orașul lor au loc crime atât asupra Gardienilor cât și a demonilor, de cineva necunoscut. Lucrurile o iau razna chiar și aici când are loc un atac chiar în fortăreața Gardienilor. Misha este răpit, iar Trinity se vede nevoită să plece în căutarea lui, împreună cu Gardienii nou veniți.

Odată ajunsă în noul oraș Trinity se simte pierdută, dar în același timp plină de speranță că îl va găsi pe Misha. Însă lucrurile o iau din nou razna și pericolul este la tot pasul. Oare va reuși să-l găsească pe Misha, Protectorul ei? Ce rol vor juca Prințul Moștenitor al Infernului, iubita lui Layla, Zayne sau Arahanghelul Mihail în toată povestea? Cum se va sfârși totul? Vă las să aflați citind Furie și Furtună de Jennifer L. Armentrout. Nu o să vă pară rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares