Tablou cu diamante – Vază cu flori galbene

La începutul lunii aprilie am primit un colet de la Editura Diana. În colet am avut două joculețe LOGICO, trei cărticele cu povești terapeutice (pentru piticii mei) și un tablou cu diamante, pentru mine. Pentru mine pictura cu diamante reprezintă o noutate, nu știam de existența acestor tablouri. După ce am studiat bine siteul am ales un tablou cu diamante – vază cu flori galbene. Vă spun sincer că am avut ceva emoții că nu voi avea răbdare să ,,pictez,, cu diamante tabloul. Mă și gândeam că îmi va lua luni întregi să-l finalizez, dar spre surprinderea mea, mi-a plăcut atât de mult această activitate, încât într-o săptămână l-am terminat. Și nu, nu am stat non-stop să lucrez la el, au fost și zile în care nu am pus nici măcar un diamant pe pânză, dar și zile când am stat 2 ore. Pentru mine această activitate a fost relaxare totală. Pur și simplu mă deconectam de la orice.

Ce înseamnă pictura cu diamante?

Așa cum vă spuneam și la început habar nu aveam de existența acestor tablouri. Pentru mine a fost o adevărată provocare și mi-a plăcut foarte mult. Am fost așa mândră când l-am finalizat, nici nu vă pot descrie în cuvinte bucuria pe care am simțit-o. Ce înseamnă pictura cu diamante? Nu vă închipuiți că sunt diamante reale, clar nu, ci doar niște mărgele colorate cu aspect de diamante. Atunci când tabloul este privit lumina se reflectă în mărgele și arată divin.

La prima vedere o să pară foarte dificil de pictat, dar nu este deloc. În primul rând trebuie să știți că nu trebuie îndepăratată folia de pe toată suprafața tabloului, ci treptat, ca să nu se usuce acel adeziv de pe tablou.
În al doilea rând trebuie sa lucrați porțiuni cu același număr, ca să nu schimbați continuu sau să zăpăciți culorile. Diamant cu diamant tabloul prinde contur și după ce ați pus câteva o să fiți atât de prinși încât o să uitați noțiunea timpului.

În pachet o să găsiți toate materialele necesare pentru crearea unui tablou magnific:

 • pânza de lucru cu imaginea tipărită, simbolurile scrise și suprafață adezivă,
 • mărgele tip diamant, acestea sunt sortate după culori cu simboluri ce corespund cu locul lor pe imagine. Fiecare pliculeț are codul inscripționat pe el.
 • o tăviță pentru mărgele,
 • un recipient cu ceară specială, folosită cu stiloul pentru prinderea mărgelelor,
 • un stilou pentru prinderea și plasarea diamantelor pe planșa de lucru,
 • un ghid ilustrat de instrucțiuni.

Pașii de lucru în realizarea taboului sunt următorii:

 • Am așezat pânza de lucru pe o suprafață plană, pe birou, și am îndepărtat folia protectoare treptat, cât credeam că voi lucra în acel moment.
 • Indicat ar fi să începeți pictura din partea de jos a tabloului, este mult mai ușor de manevrat și folia, și nici nu riscați să vă lipiți de pânză.
 • Am ales primul simbol din partea de jos și am căutat pliculețul cu mărgeluțele după codul trecut pe pânză și le-am răsturnat în tăvița specială.
 • Am luat stiloul și l-am trecut prin ceara specială de câteva ori, apoi am luat rând pe rând câte un diamant și l-am pus pe pânză fix deasupra simbolului mărgeluței. Nu este necesar să treceți stiloul de fiecare dată prin ceară ca să prindeți mărgelele din tăviță.
 • Când luam pauză atașam folia protectoare peste pânză ca să nu se usuce adezivul sau să se depună praf.
 • Diamant cu diamant, tabloul meu a prins viață în câteva zile.

Acesta este minunatul meu tablou cu diamante – vază cu flori galbene. Abia aștept să-l înrămez și să fie admirat de toată lumea. Cum vi se pare? V-ar tenta o astfel de activitate pentru relaxare? Mie mi-a plăcut foarte mult și am în plan să mai achiziționez un tablou cu diamante și un goblen. O să revin cu update la articol după ce reușesc să înrămez minunăția de tablou cu diamante.

3 thoughts on “Tablou cu diamante – Vază cu flori galbene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares