Ultimele ore: Lanțul de aur, vol. 1 de Cassandra Clare

A trecut aproape un an de zile de când am citit o carte scrisă de Cassandra Clare. Și chiar îmi era dor de lumea vânătorilor de umbre și de aventurile lor. Spre bucuria mea anul acesta a fost tradus primul volum din seria Ultimele ore: Lanțul de aur de Cassandra Clare. Mi-a plăcut foarte mult acest volum, chiar dacă numărul paginilor a fost destul de mare. Am citit toate cărțile traduse la noi, iar acțiunea din acest volum este plasată cronologic dupa seria Dispozitive Infernale. În timp ce citeam încercam să-mi amintesc de fiecare personaj din Dispozitive Infernale.

Mă bucur că autoarea mi-a oferit șansa de a cunoaște și viața Tessei și a lui Will alături de copii lor în Ultimele ore: Lanțul de aur. Totodată mi s-a părut și ciudat pentru că în seriile anterioare Instrumente infernale și Uneltiri Întunecate am cunoscut viața unora dintre personajele care se regăsesc aici. Normal că mintea mea încearcă să facă legături cu personajele de acum cu cele din alte serii. Și asta e un pic ciudat pentru mine. Cu toate astea mă bucur din plin de noile aventuri ale vânătorilor de umbre.

Titlu: Lanțul de aur

Seria: Ultimele ore

Autor: Cassandra Clare

Editura: Corint

An apariție: 2021

Număr de pagini: 592

Lucie și James Herondale

Lucie și James Herondale sunt copii Tessei și ai lui Will Herondale, personajele principale din Dispozitive Infernale. Acum cei doi au ajuns adolescenți și vânători de umbre, iar în jurul lor sunt prietenii lor cei mai buni. Viața în Londra este destul de liniștită, fără prea mulți demoni care să le facă probleme. Însă lucrurile se vor schimba într-un timp foarte scurt și toată lumea va fi în pericol de moarte. Au loc atacuri ale unor demoni nemaiîntâlniți până acum de vânătorii de umbre. Ei atacă chiar și în timpul zilei și împrăștie o otravă mortală.

Cordelia Carstairs este o războinică de temută. A fost crecsută de mic copil să le vină de hac demonilor, iar faptul că Cortana a ales-o ca stăpână ne spune multe lucruri despre fată. Ajunsă la Londra din dorința de a-și ajuta tatăl, Cordelia descoperă noi prieteni. Fata nu-și poate nega sentimentele pentru James, însă se vede nevoită să păstreze secretul când află că el este îndrăgostit de altcineva.

Ce demon poate fi în spatele acestor atacuri?

James, Cordelia, Lucie și prietenii lor iau atitudine când atacurile se întețesc, iar unii dintre prietenii lor mor de otrava demonilor. Ies la iveală secrete teribile și se rup legături vechi. Lumea vânătorilor de umbre este dată complet peste cap și lucrurile o iau razna de tot. Nu există un antidot împotriva otrăvii demonului care atacă și toți se tem de ce este mai rău. În scenă apare și dragul meu Magnus Bane, care împreună cu adolescenți pun la cale un plan de al descoperi pe demonul vinovat de toată nebunia.

Ca de fiecare dată avem o acțiune intensă, legături de prietenie sau iubire. Toate învăluite cu trădări, magie neagră și demoni nemaivăzuți. Lumea vânătorilor de umbre este captivantă. Vă recomand cu tot dragul toate seriile Cassandrei, lista celor traduse la noi le găsiți AICI.

16 thoughts on “Ultimele ore: Lanțul de aur, vol. 1 de Cassandra Clare

  1. Din păcate nu am citit niciuna din cărțile ei.
    Serialul și filmul mi-au plăcut mult și ma tentează sa citesc cărțile, mai ales după ce am citit recenzia ta.

  2. Încă nu am citit nimic de Cassandra Clare, dar m-ai convins că merită.
    Mi-am notat pe lista scurtă cu cărți de citit Ultimele ore- lanțul de aur csrtea autoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares