Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab / recenzie


Bine ați venit sau revenit pe blogul meu!
O nouă zi, o nouă recenzie de carte. V-ați obișnuit deja, nu? Trebuie să fac cât mai multe recenzii pentru că am foarte multe cărți citite. Nu vă mai zic că blogul Zi și Noapte dedicat recenziilor de carte l-am cam abandonat, deși promisesem că voi posta și acolo cu regularitate. Sper să reiau și acolo treaba cât de curând. Dar astăzi vorbim despre Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab, continuarea la Acest cântec neîmblânzit, și ultimul volum al duologiei Monștrii din Verity.

După finalul primului volum Acest cântec neîmblânzit nici nu mă gândeam că autoarea ne va oferi vreo acțiune lentă sau prea mult romantism. Duetul nostru întunecat este peste toate așteptările mele și răsturnările de situație m-au făcut să citesc pagină după pagină cu mare nerăbdare. Când mă așteptam mai puțin lucrurile luau întorsături neașteptate. Deși mi-aș fi dorit mai multă înteracțiune între August și Kate, romanul m-a fascinat prin modul de scriere și a întâmplărilor inedite.

Titlu: Duetul nostru întunecat

Autor: Victoria Schwab

Editura: HERG BENET

Aparitie: 2017

Nr de pagini: 498


Acțiunea din Duetul nostru întunecat are loc la 6 luni distanță după evenimentele din primul volum al duologiei Monștrii din Verity. Timp de 5 ani Kate a încercat prin numeroase metode de a se reîntoarce acasă și a-l face pe tatăl ei să o vadă. Însă are parte de o surpriză urâtă când descoperă că el nici nu o dorea. După moartea lui, Kate fuge și ajunge în orașul Prosperity. Aici este hotărâtă să distrugă orice monstru, dar se pare că lucrurile stau total diferit față de Verity. În acest oraș Kate descoperă că lumea nu crede în monștri și orice acțiune ciudată este mușamalizată.

Ea reușește totuși să găsească un grup de tineri care își spun Paznicii și care cercetează astfel de situații ciudate. Nu le spune povestea ei, decât că o cheamă Kate și știe cum să vâneze monștrii. Însă se pare că este nevoită să se reîntoarcă în Verity după ce are loc o întâmplare ciudată. Va reuși ea să-i convingă pe cei din Verity că spune adevărul? Cum o vor primi? Și cel mai important care va fi relația ei cu August?

Dacă Kate a ales să fugă din oraș, August a rămas să lupte contra monștrilor și a oamenilor numiți Colții. Acești oameni sunt cei care le-a jurat credință Malchailor și le urmează ordinele. În Verity de Nord totul este un adevărat haos, iar majoritatea cetățenilor au ales să se refugieze în Verity de Sud sub protecția BIF-ului. August are o mai mare responsabilitate acum de când a devenit căpitanul gardei de intervenție. Dacă înainte își dorea cu ardoare să devină uman, acum alege să-și urmeze calea adevărată. Cum va reacționa el la întoarcerea lui Kate ținând cont că acum sufletul ei este roșu, întinat de crimă?

Mi-a plăcut maxim această duologie și clar v-o recomand cu mare, mare drag! Merită să îi acordați o șansă chiar dacă fantasy-ul nu este genul vostru de lectură. O găsiți la Libris.ro

Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab – O poveste cu o atât de întunecată precizie a textului, încat mai mult ca sigur îți va provoca fiori pe șira spinării. – Booklist

2 thoughts on “Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab / recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares