Lupta lui Amani (Rebelul Nisipurilor, vol.3) de Alwyn Hamilton/recenzieBine ați venit sau revenit pe blogul meu!
Luna decembrie este una tare, tare aglomerată pentru mine. Abia noaptea târziu de tot reușesc să mai citesc câteva capitole dintr-o carte. Nu știu cât voi reuși să fiu de activă și să finalizez toate recenziile cărților pe care le-am citit în ultimul timp, dar sper să mă încadrez. Iar, dacă nu, cu siguranță voi recupera în 2022. 🙂 Mi-am dorit tare mult să finalizez trilogia Rebelul Nisipurilor și iată că am reușit. Lupta lui Amani de Alwyn Hamilton este ultimul volum din trilogie și mi-a plăcut maxim.

M-am bucurat să decopăr această trilogie, cu atât mai mult cu cât erau traduse toate volumele. Urăsc să aștept cu anii ca volumele să apară sau să fie traduse și la noi. Și mai mult de atât urăsc când nu se continuă traducerea seriilor și rămân fără întreaga colecție. La Libris.ro găsiți toate cele trei volume și la un preț foarte bun.

Titlu: Lupta lui Amani, vol.3

Seria: Rebelul Nisipurilor

Autor: Alwyn Hamilton

Editura: Nemira

Aparitie: 2021

Nr. de pagini: 464

Categorie: Romane Fantasy

După ce la finalul volumului doi, Trădarea tronului, Imin a fost ucisă și prințul Ahmed împreună cu mai mulți aliați au fost capturați de sultan, Amani este nevoită să preia comanda. Însă acest rol este mult prea greu pentru ea și ar renunța imediat la tot, dar trebuie să-și salveze poporul și prietenii. Ea nu este un strateg bun și planurile ei nu prea dau rezultate. Se văd prinși în capcana sultanului datorită zidului de foc din jurul orașului. Trebuie să încropească repede un plan ca să poată ieși din oraș.

Sultanul își pune tot mai mult planurile diabolice în acțiune și de la o zi la alta are noi metode de a-i face pe rebeli să piară, unul câte unul. Zidul din foc care împrejmuiește orașul este menit să-i țină captivi pe rebeli cât și să protejeze orașul de inamicii străini. El a dat dovadă de multă cruzime când și-a ucis propriul fiul și a ordonat executarea lui Ahmed, numai pentru a-și păstra tronul.

Descoperim că Amani poate fi oarecum chibzuită, dar nu atât de mult ca prietena ei, fiica generalului. Deciziile pe care le ia, o va face să mai piardă persoane dragi, însă cu toate astea, planul este dus la bun sfârșit. Și în călătoria lor pentru a-și salva prințul, Amani și Jin, iau decizii care mai târziu le va schimba cu totul viața. Dintr-o mare rebeliune, acum la comanda lui Amani mai sunt o mână de oameni. Dar ce ar putea să facă ea? Ea nu își dorește acest rol, tot ce vrea este să-și salveze poporul.

Când credeam că mă apropii de ideea finală a autoarei, aceasta mi-a dat peste nas. Și am avut o surpiză de proporții la cum a schimbat ,,macazul,, poveștii pe ultima sută de metri. Un final pe măsura trilogiei, un final GRANDIOS. Da, de la un volum la altul autoarea a reușit să creioneze o lume fantasy fenomenală și când te aștepți mai puțin dă totul peste cap și nu știi ce urmează să se întâmple. Recomand cu mare drag trilogia Rebelul Nisipurilor de Alwyn Hamilton!

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares