Jocurile moștenirii, vol. I de Jennifer Lynn Barnes / recenzie


Bine ați venit sau revenit pe blogul meu!
Încerc pe cât de mult să ajung cu recenziile la zi, însă mai am mult de muncă. Mai am câteva cărți pe care le-am citit și cu siguranță săptămâna asta voi termina de scris recenziile pentru toate. Nu de alta, dar astăzi mi-a ajuns un nou colet cu alte 4 cărți ,zilele următoare vor mai ajunge alte cărți plus alte 8 care așteaptă în bibliotecă. Mult de citit, mult de scris, însă o fac cu mare plăcere. Astăzi avem recenzia pentru primul volum din Jocurile moștenirii de Jennifer Lynn Barnes. Deja este disponibil și cel de-al doilea volum, le găsiți pe amândouă la Libris.ro

Iată că după mult timp de citit numai romane din sfera fantasy am reușit să citesc și altceva. Jocurile moștenirii este un roman pentru young adult și tinde mai mult spre aventură. Acțiunea romanului se bazează pe dezlegat mistere și de pus cap la cap mai multe informații, ca un puzzle. Personajele au de ,,realizat,, un mega puzzle pe care bâtrânul Tobias Hawthorne l-a lăsat înainte să moară. Însă dezlegarea misterului are o miză uriașă: moștenirea Hawthrone.

Titlu: Jocurile moștenirii

Autor: Jennifer Lynn Barnes

Editura: Storia

An apariție: 2021

Număr de pagini: 424

În Jocurile moștenirii o avem în prim plan pe Avery. O adolescentă care trăiește cu sora ei vitregă, după ce mama ei a murit și tatăl și-a luat tălpășița. Ea își dorește să termine liceul și să obțină o bursă de studii pentru a scăpa din acel orășel. Viața nu îi este deloc ușoară însă după ce este chemată în biroul directorului pentru a se întâlni cu cineva important viața ei se schimbă la 360 grade. Convinsă că este un fel de glumă proastă merge totuși împreună cu sora ei să vadă despre ce este vorba.

Ajungând la casa familiei Hawthrone are parte de șocul vieții ei. Se pare că bătrânul Tobias și-a dezmoștenit oarecum întreaga familie și i-a lăsat tot lui Avery. Nu numai Avery are un șoc, ci întreaga familie. Toată lumea este șocată, de la mic la mare. Cum să îi lase unei străine toată averea? De ce nu au moștenit rudele lui? De unde acest joc macabru al bătrânului? Pentru că odată cu aflarea adevărului viața lui Avery este într-un pericol adevărat.

Însă asta nu este tot, bătrânul a avut grijă să lase unele indicii ale unui puzzle pe care cei 5 nepoți și Avery vor încerca să-l dezlege și să afle ce l-a determinat pe Tobias să facă ce a făcut. Însă totul ia o întorsătură periculoasă și neașteptată, iar finalul m-a lăsat mască. Abia aștept să citesc următorul volum, mai ales că deja este disponibil. Chiar sunt curioasă să descopăr puzzle-ul lăsat de bătrânul Tobias și cine v-a moșteni întreaga avere.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares