Regatul flăcărilor argintii de Sarah J.Maas – recenzie


Bine ați venit sau revenit pe blogul meu!
Am avut o perioadă foarte stresantă și cu multe greutăți, de aceea am luat o mică pauză din online. Între timp nu pot să zic, că nu am citit, am citit, dar foarte puțin. Treptat încep să-mi pun ordine în gânduri și activități. Asta înseamnă că revin în forță și la hobby-ul meu: blogul. Astăzi vreau să vă povestesc despre Regatul flăcărilor argintii de Sarah J.Maas , cel de-al patrulea volum al seriei Regatul spinilor și al trandafirilor. O serie care mie mi-a plăcut extrem de mult și pe care o recomand cu toată inima, mai ales acum că sunt apărute atât de multe volume din serie. Le găsiți pe toate la Libris.ro

Dacă în primele volume personajele principale au fost Feyre și Rhysand în Regatul flăcărilor argintii acțiunea se învârte în jurul lui Cassian și al Nestei Archeron ( sora lui Feyre). Pe lângă schimbarea personajelor principale totodată Sarah J. Maas ridică romanul la un alt nivel. Este un roman mai dur și cu scene erotice foarte detaliate ( aici mi s-a părut că a cam exagerat și m-a făcut să sar peste unele scene). Cu toate schimbările autoarea a reușit să mă țină cu sufletul la gură pagină după pagină și să nu las cartea din mână până la ore târzii din noapte.

Titlu: Regatul flăcărilor argintii, vol. 4

Autor: Sarah J. Maas

Editura: Rao

An apariție: 2021

Număr de pagini: 760

O găsiți pe:  Libris.ro


Acțiunea se învârte în jurul Nestei și a lui Cassian, dar totul se leagă cu vechile întâmplări din celelalte volume și avem o nouă intrigă. După ce Nesta este obligată de Feyre și Rhysand să renunțe la viața dezorganizată ( petrecând prin baruri, consumând alcool și făcând sex cu orice mascul fae) pe care o duce viețile tuturor se vor schimba. Nesta nu este mulțumită de măsurile luate de cei doi, dar neavând încotro se supune, însă bineînțeles că nu atât de ușor. Traiul alături de Cassian se dovedește foarte greu la început, însă pe parcurs lucrurile se schimbă și se tot schimbă.

Nesta Archeron

Nesta nu-și găsește locul în Regatul Nopții și cu atât mai mult în postura de Mare Spiriduș cu puteri nemaivăzute. Ea și-a creat o rutină zbuciumată astfel încât să nu fie lucidă să se gândească la tot ce a pierdut și la ce a devenit. Munca în bibliotecă, prietenia fragilă cu Gwyn și antrenamentele alături de Cassian o fac pe Nesta să redescopere bucuria unor lucruri atât de mărunte dar și semnificative pentru viața ei și a celorlalți. Nicicând nu ar fi crezut că va reuși să devină stăpână pe viața ei și să nu se mai simtă atât de neajutorată. Nici puterile ei nu o mai sperie atât de mult, pentru că viețile întregului Regat ajung să depindă de ea. Oare va fi capabilă să lase deoparte toată mândria și ranchiuna și să ajute cu adevărat? Va fi capabilă să recunoască și să lupte pentru iubirea lui Cassian?

Cassian – Comandantul armatei lui Rhysand

Cassian este cel care vede suferința Nestei ascunsă sub toate acțiunile ei de sfidare și obrăzniciile de care dă dovadă. El o iubește, dar va fi nevoit să-și înghită vorbele și acțiunile în preajma ei. Chiar dacă se lovește de refuzurile și mândria ei, el nu renunță. Mi-a plăcut de el și de curajul de care a dat dovadă pe parcursul întregului volum. V-aș mai spune multe, dar chiar nu vreau să mai deconspir din acțiune, pentru că ar fi păcat să vă stric multitudinea de surprize pregătite de Sarah. Însă, va reuși Cassian să facă pe Nesta să-l accepte ?

Și nu, acesta nu este ultimul volum al seriei așa cum am crezut inițial. După un final atât de controversat sunt convinsă că urmează un alt volum. Abia aștept! Sper să fie cât mai curând posibil.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares