Rulada de porc cu ciuperci

15726637_1401318449900560_5543311345899467510_n

Aceasta reteta am ales-o de pe site-ul maggi.ro pentru seara de Revelion. Si pentru ca nu am vrut sa am o surpriza neplacuta ( fiind prima data cand gatesc aceasta reteta) sa nu-mi iasa, am gatit-o cu 2 zile inainte. A fost o adevarata incantare pentru papilele noastre gustative si si-a castigat locul de onoare pentru seara de Revelion. Din a doua rulada nu am mai apucat sa pozez nimic pentru ca a disparut rapid din farfurii, noroc ca m-am gandit sa fac poze la prima incercare. 🙂

  • 1kg de pulpa de porc sau cotlet
  • 200g de sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 200g de ciuperci din conserva
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de ceapa mica
  • 100ml de ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • 200ml de vin alb sec
  • 4 fire de ceapa verde
  • 5-6 cartofi potriviti
  1. Taiem ceapa marunt si o lasam apoi la inmuit cam 1-2 minute in 50 ml ulei.
  2.  Adaugam ciupercile taiate, usturoiul taiat in felii si un praf de sare.
  3. O tinem pe  foc 10-15 minute. Intre timp ouale le batem cu sare si piper, adaugam peste ele cascavalul ras si coditele de ceapa verde taiate marunt.
  4. Facem o omleta intr-o tigaie stropita cu putin ulei. A mea a iesit cam grosuta 😀
  5. Taiem sunculita taraneasca in felii subtiri.
  6. Carnea o spalam, o lasam la scurs, apoi o taiem pe lungime, astfel incat sa obtinem o felie care sa poata fi rulata.
  7. Batem carnea cu ciocanul de snitele si condimentam cu sare si piper dupa gust.
  8. Peste carnea batuta punem un rand de sunculita taraneasca.
  9. Apoi adaugam omleta si peste ea, ciupercile undite. Rulam strans si legam cu o sfoara in spirala.
  10. Aseazam intr-o tava cu putin ulei, presaram sare piper, rozmarin. Alaturi am pus si cartofii.
  11. Ungem cu ulei si stropim cu vin. Bagam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade.
  12. Cand este gata taiem si scoatem sfoara.
  13. Servim preparatul cald cu muraturi sau castraveti acri.

Pofta buna!

15673057_1401141209918284_2758002210661022160_n

15823251_1401140003251738_3597056037451615566_n

15781703_1401320026567069_5828485416004587363_n

15747621_1401446616554410_8526472875510498287_n

Multumesc Maggi pentru aceasta delicioasa reteta si va doresc tuturor Sarbatori Fericite si La multi ani! 

19 thoughts on “Rulada de porc cu ciuperci

    1. A mea a fost delicioasa, dar am facut-o de doua ori sa fiu sigura ca iese ce trebuie pentru Revelion 😀 sa nu ramanem nemancati :))

    1. Chiar iti recomand aceasta rulada. Este delicioasa si se poate servi atat rece cat si calda.

  1. doamne cat de bine arata!!! Clar o sa s-o incerc si eu, mai ales ca nu pare asa de complicata. Eu am dat lovitura de Revelion cu o reteta super simpla luata de pe Pinterest acum cativa ani. Unt topit amestecat cu usturoi si turnat peste cateva felii de paine care au fost puse deja intr-o tava (ori tava de chec, ori vas yena). Apoi, pun peste ele cascaval si il bag la cuptor cat sa se rumeneasca casvalul. Demential!

  2. Am facut si eu ceva de genul, rulouri din carne de porc cu cascaval si ciuperci, Chiar au iesit delicioase, reteta ta e un pic mai complexa si cred ca a iesit super!

    1. O sa incerc si eu reteta ta, nici a mea nu e prea complicata, insa este delicioasa.

  3. Nu stiu cine m-a pus sa citesc la ora asta, mi s-a facut foame instant! Parca m-as duce sa gust din friptura facuta de mine (pe care inca nu am gustat-o :))) ). Salvez si eu reteta, mai diversificam 😀

    1. 🙂 Imi aduci aminte de mine :))) Am pregatit o gramada de bunatati, dar au ramas si negustate.

  4. Merita incercat, chiar si intr-o zi normala, cand nu e sarbatoare! 😀
    Mama foloseste Maggie la aproape orice mancare, insa noi nu prea punem in mancare chestii de genul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares