Cand fidelitatea are nevoie de o mica infidelitate

Am descoperit recent un blog foarte interesant Jurnalul unui infidel al carui autor este un barbat divortat si tatal  unui baietel, care nu crede in fidelitate, desi, curios este ca fiind in zodia Fecioarei, stiindu-se ca aceasta zodie este prin natura ei o fire fidela, nu crede in acest sentiment.

Cartea Jurnalul unui infidel este un volum cu 40 de povesti ale lui Alexander despre cum vede el fidelitatea si infidelitatea din viata.Primul lucru care m-a facut curioasa a fost urmatorul fragment:

,, Bărbații sunt poligami… dar pot să iubească,,

După valorile mele, nu sunt un infidel. După valorile celorlalți… sunt.
În primul rând să lămurim un lucru. Fidelitatea nu are legătură cu sexul.[…]
Fidelitatea? Ce naiba e asta? DEX-ul o definește ca „statornicie în convingeri, în sentimente, în atitudine, devotament, credință”.
Eu spun că e o cutumă, doar un cuvânt care să acopere într-un mod frumos o altă definiție a dreptului de proprietate. Nu poți cere, nu poți impune, nu poți obliga pe cineva să-ți fie fidel, doar pentru că tu crezi că îți aparține, că e al tău. De ce nu există fidelitate la animale? Doar pentru că nu au creier? Pentru că nu au emoții? Nu! Pentru că sunt libere, pentru că trăiesc liber, fără constrângeri, fără reguli impuse.
Noi suntem oameni, gândim, discernem, facem alegeri. Dar câte dintre alegerile pe care le facem sunt ale noastre?
De câte ori nu facem ceea ce simțim doar pentru că trebuie să respectăm regulile, obiceiurile, pentru că nu e moral, etic, bine? Ne amăgim că suntem liberi, că ne lăsăm spiritul să zburde, dar, practic, ne învârtim într-o cutie cu margini bine delimitate și facem doar ceea ce societatea ne permite să facem. Pentru a evita haosul, așa ni se spune.[…] ,,

Oare chiar fidelitatea nu are legatura cu sexul? Cum? In ce mod? De ce? Intrebarile mi se invart continuu in minte. Am citit, am recitit  si am tot incercat sa inteleg aceasta propozitie ,, Fidelitatea nu are legătură cu sexul ,, in cartea  Jurnalul unui infidel  mi se pare greu de inteles , sau poate nu vreau eu sa inteleg, dar pentru mine fidelitatea are legatura cu toate : daca iubesti ii esti fidel persoanei de langa tine in toate privintele.
Nu poti sa spui ca iubesti o persoana si ca ii esti fidela daca nu sti sa o si respecti, iar sexul cred ca are legatura cu fidelitatea, nu? Nu cred ca daca mergi si faci sex cu o alta persoana te mai poti numi ,, persoana fidela,, mi se pare de neconceput acest lucru.
Dar ma intreb in acelasi timp, oare de ce s-a casatorit autorul acestei carti? S-a supus normelor societati sau pur si simplu a fost doar o ratacire? Atunci: este sau nu un infidel? Respecta sau nu regulile societatii? Daca respecta regulile societatii atunci este un infidel, atunci de ce el se considera totusi fidel? In ce crede de fapt? Oare fidelitatea lui avea nevoie de o mica infidelitate? Va invit sa cumparati cartea ,, Jurnalul unui infidel,, citind-o o sa aflati exact ce ascunde de fapt aceste mici fragmente din carte care sunt menite sa starneasca curiozitatea cititorului.

Jurnalul unui infidel  are si pagina de facebook unde puteti sa fiti la curent cu toate noutatile de pe blog, sa socializati cu ceilalti fani si de ce nu,sa fiti in contact cu autorul Alexander Green.
P.S: O persoana ca mine, din fire geloasa nu poate sa inteleaga acest concept oricat as incerca.Poate aceasta carte v-a reusi sa-mi schimbe modul de gandire.
Voi ce parere aveti? Sunteti sau nu fideli? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares