Clinica stomatologică care mi-a salvat zâmbetul cu ajutorul unui implant dentar

Povestea asta, îmi aduce aminte de câteva amintiri mai puțin plăcute la un cabinet stomatologic, pe cînd aveam numai 9 ani, de unde am rămas și cu o frică teribilă de stomatolog. Pentru că un canin s-a încăpățânat să-și aduc un tovaraș, m-am ales cu 2 canini, suprapuși, foarte urât arăta zâmbetul meu de copil. Bunica mea, refuza să mă lase așa cu dantura, cum să am 2 canini suprapuși? sunt fata și nu aș arăta bine mai târziu; m-a luat într-o zi de mână și m-a dus la stomatolog să-mi extragă caninul care era în plus, din păcate aici era un doctor mai în vârstă și fără pic de răbdare cu un copil speriat ca mine, imi aduc aminte și acum ,, deschide gura odată, că nu stau toată ziua după tine ,, ținând în mână seringa cu acul acela mare pentru anestezie. Când s-a răstit la mine, mai că îmi venea să plâng dar am deschis gura și am stat cuminte, nici anestezia nu și-a făcut efectul, cred, că m-a durut așa rău când a extras caninul :((. Am plecat plângând din cabinet, mi-a trecut pe drum, că mi-a luat bunica o păpușă, dar frica am avut-o  până acum ceva timp, iar la stomatolog nici gând să mai mă fi dus.
Deși, periajul dinților de 2 ori pe zi era un obicei foarte bine stabilit,o mică carie și-a făcut loc intr-una din măseluțele mele, clar, nu am mers la stomatolog de frică, caria s-a extins, mi-a distrus aproape complet măseaua iar eu aveam dureri groaznice, nu mai puteam nici să stau, calmantele nu-și mai făceau efectul 🙁 …cu greu m-am hotărât să merg la o clinică stomatologică , asta numai după ce am primit asigurări de la o verișoară din București că aici nu voi simti absolut nimic. Am sunat înainte și mi-am facut programare, și fix pe data de 13 m-a chemat, acum, eu m-am gândit ,, Mamă, ce ghinion, tocmai pe 13 s-a nimerit, dar mai bine nu mă duc ,, și am închis multumind doamnei de la telefon. Verișoara mea nici nu voia să audă, cum să fi venit degeaba până la București și să nu mă duc? În ziua respectivă, am plecat către clinică, aveam niște emoții, transpiram, mâinile îmi erau reci ca gheața și abia mai mergeam când am ajuns în fața clinicii….verișoara mea îmi dă un ghiont și îmi zâmbește….intrăm. 

Am pășit timid în această cladire atît de modernă și elegantă, nu mă așteptam să arate chiar așa, credeam că este o clinică obișnuită, mulțumită acestu lucru am prins un pic de curaj.
Am luat loc și ne-am așteptat rândul, am fost chemată în cabinet, aici erau domnul stomatolog și asistentul dumnealui, foarte amabili m-au întrebat ce probleme am și m-au invitat pe scaun 🙂 …acum începusem să mă bâlbăi puțin, să-mi tremure vocea…imediat s-au prins că imi era teamă.
Mi-au spus să privesc cabinetul ….. ce îmi inspiră?
 Cum să vă spun? Era imaculat, totul strălucea de curațenie, aparatură sofisticată, modernă, dar……era ceva, acel ceva care te face să ai încredere, probabil cum era decorat cabinetul, o nuanta vesela, optimistă, colorată și cu flori. Era gândită bine strategia…această cameră îți dă senzația de încredere și confort.

M-am relaxat și am zâmbit, frica începea să dispară. Atunci mi s-au făcut toate studiile, să le spun așa, asupra danturii, prea multe probleme nu aveam…cea mai importantă era măseaua, mi s-a extras, nu am simțit absolut nimic, iar doctorul deși nu îi vedeam gura, îl simțeam zâmbind de mulțumire 🙂 reușise să-mi învingă teama și măseaua era scoasă fără probleme. Apoi, mi-a explicat că locul trebuie să se vindece și abia după aceea să revin pentru implant dentar ca dantura mea să fie impecabilă.
Am cerut mai multe informații despre ce înseamnă implantul dentar, scăpasem fără durere de măsea și începusem să prind curaj pentru următoarea vizită.

Aceștia mi-au explicat ca implantul dentar este de fapt o rădăcină artificială confecționată din zirconiu sau titan și este introdusă în țesutul osos al maxilarului sau al mandibulei. Pare ceva complicat dar nu este, nici complicat și nici dureros.
Iar în această perioadă aveți și reduceri foarte bune la clinica Dental Praxis, ce spuneți, v-am convins să reveniți la noi? Le-am răspuns afirmativ iar după o lună eram deja la implantul dentar, nu a fost complicat și m-am bucurat că se folosește anestezierea pacienților. 

Acum, zâmbetul meu este cu adevărat frumos. 
Mai jos, vă las o fotografie cu mine, să-mi spuneți dacă vedeți măseluța mea artificială? NU este tocmai un zâmbet, ci încercarea de a vă arăta măseluța artificială.Mulțumită Dental Praxis am scăpat de frica de stomatolog, mi-am recâștigat o măseluță, zâmbetul mi-a revenit și încrederea în mine mi-a sporit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares