BidBond garanteaza succesul

BidBond garanteaza pentru tine, este broker de asigurari in cazul licitatiilor publice prin care se incheie diferite afaceri din domeniul constructiilor, precum si majoritatea contractelor pentru furnizarea bunurilor de capital. Scopul unei garantii de participare la licitatie este sa asigure faptul ca licitatorul nu isi va retrage sau modifica oferta inainte ca aceasta sa fie adjudecata si ca va accepta si va semna contractul, in cazul in care licitatia este castigat de el.

Prin intermediu BidBond puteti incheia 4 tipuri de asigurari :

1. Asigurarea de Garantie pentru particparea la licitatie (BID BOND) reprezinta o alternativa la Scrisoare de Garantie Bancara sau la viramentul bancar in favoarea autoritatii contractante,pentru participarea la licitatii. Aceasta se inchie pe o perioada maxima de 6 luni si se poate prelungi, asa nu exista riscuri ca castigatorul licitatiei sa nu-si respecte oferta.

Avantajele acestei asigurari de garantie pentru participare la licitatii sunt:
– deblocarea sumelor constituite ca garanie de participare
– facilitarea participarii la licitatiile publice
– neafectarea capitalului de lucru,prin neconstituire de cash colateral
– timp redus de emitere a garantiei, fata de procedurile bancare
– costuri reduse

Riscurile asigurate:
– ofertantul si-a retras oferta in perioada de valabilitate a acesteia
– oferta sa fiind stabilita castigatoare,ofertantul a refuzat sa semneze contractul de achizitie publica in perioada de valabilitate a ofertei
– oferta sa fiind stabilita castigatoare,ofertantul nu a constituit garantia de buna executie in perioada de valabilitate a ofertei
– in urma respingerii contestatiei formulate de catre ofertant se vor retine sumele precizate la art 2781 alin. 1 litera d) din OUG 34/2006

2. Garantia de buna executie ( PERFORMANCE BOND ) este instrumentul de garantare solicitat companiilor care semneaza un contract de achizitie publica, aceasta garantie reprezinta un angajament ferm si irevocabil asumat de Asigurator in numele Asiguratului privind plata in favoarea Beneficiarului a unei despagubiri in limita sumei asigurate, asta in cazul in care Asiguratul nu isi respecta obligatiile asumate prin contract.

Avantajele Asigurarii de Garantie de buna executie sunt:
– facilitarea executarii lucrarilor contractante
– deblocarea sumelor constituite ca garantie de buna executie
– neafectarea capitalului de lucru,prin neconstituire de cash colateral
– timp redus de emitere a garantiei, fata de procedurile bancare
– csturi reduse.

3. Asigurarea de buna executie pentru perioada de notificare a defectelor ( asigurarea de intretinere si mentenanta – MAINTENANCE BOND) vine in completarea asigurarii de buna executie, Performance Bond, si acopera perioada de intretinere post executie, daca aceasta perioada a fost prevazuta in contractul initial.
Scopul Garantiei de Buna Executie aferenta perioadei de notificare a defectelor (Maintenance Bond) este de a asigura Beneficiarul ca Asiguratul/Executantul va remedia orice defecte aparute dupa finalizarea contractului sau isi va indeplini toate obligatiile contractuale ce deriva din clauzele contractului ce fac referire la perioada de notificare a defectelor.

 4. Garantia de restituire a avansului (Advance Payment Bonds) – garanteaza restituirea de catre debitor a sumelor pe care creditorul le-a platit sub forma de avans pentru prestarea serviciilor sau achizitionarea unor produse.Beneficiarul poate solicita despagubiri in baza politei de Asigurare in cazul in care Asiguratul nu a finalizat executia si nu a justificat utilizarea avansului, respectiv nu a returnat Beneficiarului contravaloarea avansului neutilizat conform prevederilor Contractului.
Aceasta forma de Asigurare poate fi utilizata in contractele cu Autoritatile publice, in contractele de finantare din fonduri europene precum si in contractele comerciale.

Pentru mai multe informatii si detalii puteti sa luati legatura cu acestia la urmatoarea adresa fizica, telefon sau adresa de e-mail:
Zalau, Str.Dumbrava, Nr. 37,

Bl. D16, Parter,
Jud.Salaj
Mobil: 0744 607 527
Mobil: 0731 343 991
E-mail: office@bidbond.ro
Garanția de restituire a avansului (Advance Payment Bonds) – este un tip de garantie specific pentru contractele cu Autoritatile publice, in contractele de finantare din fonduri europene precum si in contractele comerciale. Astfel, daca avansul acordat pentru un anumit proiect este cheltuit in mod necorespunzator, Asiguratorul trebuie sa plateasca creditorului acei bani. – See more at: http://www.caietul-cristinei.ro/2014/09/bidbond-garanteaza-pentru-tine.html#sthash.5nT27MiQ.dpuf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares