
Astazi, am incercat un desert cu un nume atat de pompos precum ,,clafoutis cu cirese,, pe atat de simplu si delicios.
– 3 oua,
– 130 gr faina,
– 100 gr zahar,
– 250 ml lapte,
– 1 praf de sare,
– 1 esenta de vanilie,
– 1 pliculet zahar vanilat,
– unt/ulei pentru uns tava,
– pesmet/faina pentru tapetata tava,
– cirese/visine.
Punem toate ingredientele intr-un castron si mixam bine cu ajutorul unui mixer. Va iesi un aluat putin mai dens decat cel de calatite.
Ungem tava cu unt/ulei si tapetam cu pesmet/faina si asezam ciresele/visinele pe tot fundul tavii ( am folosit o forma de tarta ).
Punem aluatul peste cirese si dam la cuptor aproximativ 40 minute la 180 grade .
O lasam sa se raceasca, putem sa o punem la rece in frigider si o servim pudrata cu zahar vanilat.
Pofta buna!
buna idee! am visine… fac si eu!
Delicioasa si usor de facut.
Excelenta idee usor de facut, nu trebuie sa stau mult in bucatarie.