Blat:
– 8 oua
– 8 linguri de zahar
– 8 linguri de faina rase
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul pana obtinem o bezea. Galbenusurile se freaca cu 2 linguri de ulei si adauga peste bezea. Faina o adaugam lingura cu lingura,in ploaie, amestecand cu o spatula de jos in sus, usor , pentru a iesi blatul pufos. Punem intr-o tava ( 35×25) si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.
Crema 1:
– 1 cana de lapte
– 1/2 cana de zahar
– 1 cana de nuci/alune pisate
– 2 linguri cacao
– 2 linguri faina
– 4 galbenusuri
– 100 gr unt
– 1 esenta de rom
Pastram untul separat, iar restul ingredientelor le amestecam intr-o oala care nu lipeste si le punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa crema.
Lasam crema sa se raceasca, adaugam esenta de rom si untul.
Crema 2:
– 4 albusuri
– 8 linguri de zahar
– 1 lingurita de ness
Batem albusurile cu 3 linguri de zahar pana obtinem o bezea. Restul de zahar ( 5 linguri) se caramelizeaza pe foc si se toarna fierbinte peste bezea, amestecand repede pentru a nu se face granule, dupa care se adauga nessul.
Montarea prajiturii.
Taiem blatul in doua parti si incepem : blat, crema 1, blat si crema 2. Prajitura se da la rece peste noapte sau 12 ore. O portionam si servim.
arata apetisant si pare usor de realizat, o voi incerca si eu.
Bai…mi-ai lasat apa in gura. Arata super bine prajitura si nu pare atat de greu de realizat 🙂
Niciodata, dar niciodată nu am făcut prăjituri. I-Am promis ca anul ăsta. ..Mă bucur ca te-am găsit!
Stii momentul ala cand inghiti in sec? Eh, exact asta am facut eu acum uitandu-ma la prajitura asta. Good job, Paula, mi-ai facut pofta! :))
Ma omori cu caramelul tau.. bine ca am intrat acums a vad ce si cum , ca de obicei ma apuca pe la 11-12 noaptea si e de rau
Nu iti imaginezi ce pofta de dulce am si cat de tare o simt acum ca am vazut pozele astea :)))
Ai incercat sa pui nuci sau alune in crema!? Eu asa fac, deseori si nu ramane nicio bucatica pentru a doua zi! 😀
Eu sunt in faza de renuntare definitiva a zaharului si a fainii albe. Dar arata bine, sigur e gustoasa.
multumim, fain, dar incerc sa mai reduc! am zis ca incerc, nu stiu si daca reusesc 🙂
Mi-am notat reteta!Abia astept sa o incerc pentru ca arata intr-un MARE fel! J saliva la poze!
E ora 12 noaptea, si eu salivez ;))
Ce bine arata, cred ca si gustul e bun tare, mi-e pofta deja.
o sa icnerc si eu s-o fac, nu pare grea deloc. te-ai pus pe treaba serios, vad 😀
deci.. lenea ma omoara asa ca mi-e greu sa o fac. dar arata bine, cred ca e super buna… ce zici daca e platesc sa imi faci si mie una si sa mi-o trimiti? 😀
Te-ai pus pe bucatarit serios. Prajitura arata delicios si pot sa-ti spun ca-mi ploua-n gura! Maine fac si eu ceva bun … am zis !!!
Delicioasa!
Arata foarte bine, sunt sigura ca are gust bun, si din cate vad, nici ingredientele nu costa o avere. Foarte tare!