Astazi imi era pofta de paste, asa ca am dat fuga la magazin, am luat penne rigate si un plic Maggi Ideea Zilei – Penne Arrabbiata ( as fi vrut Bolognese, dar nu am gasit) . Pentru ca pregatisem carnea tocata am adaptat/personalizat putin reteta, dar a iesit un pranz delicios si satios.
- 400 gr penne rigate
- 1 plic Maggi Ideea Zilei – Penne Arrabbiata
- 300 gr carne tocata porc/pui/vita ( dupa preferinta)
- 1 cutie cu rosii decojite
- 2 cepe mici
- 300 ml apa / 4 l apa pentru fierberea pastelor
- 2 linguri ulei
- sare
Am pus apa cu putina sare la fiert, cand a dat in clocot am adaugat pastele si le-am fiert 8 minute ( timpul de fierbere este scris pe ambalajul pastelor) Nu uitati: timpul de fierbere incepe din momentul in care a inceput sa clocoteasca apa dupa ce am adaugat pastele. Cand s-au fiert le-am scurs de apa, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am pus la scurs intr-o sita.
Am taiat ceapa foarte marunt si am calit-o in ulei, apoi am adaugat cubuletele de rosii si putina apa ( 150 ml). Am lasat sa fiarba. Intre timp am pregatit plicul Maggi Ideea zilei – Penne Arrabbiata: am adaugat continutul plicului in 150 ml apa rece si am amestecat bine.
Am adaugat carnea tocata si sosul obtinut, si am lasat sa fiarba pana a scazut, iar sosul a devenit grosut.
Intr-un castron mare am pus pastele si sosul, apoi am amestecat bine.
Se pot servi simple sau cu branza de oaie rasa ( asa le prefera sotul meu).
Pofta buna!
Eu prefer bolognese-ele si folosesc si eu plicurile pentru paste de la Maggi.
Mersi pentru reteta 🙂 . La mine sotul gateste paste 😉