Penne arrabbiata – reteta usor personalizata

15534694_855499977926621_498088594267701248_n1

Astazi imi era pofta de paste, asa ca am dat fuga la magazin, am luat penne rigate si un plic Maggi Ideea Zilei – Penne Arrabbiata ( as fi vrut Bolognese, dar nu am gasit) . Pentru ca pregatisem carnea tocata am adaptat/personalizat putin reteta, dar a iesit un pranz delicios si satios.

  • 400 gr penne rigate
  • 1 plic Maggi Ideea Zilei – Penne Arrabbiata
  • 300 gr carne tocata porc/pui/vita ( dupa preferinta)
  • 1 cutie cu rosii decojite
  • 2 cepe mici
  • 300 ml apa / 4 l apa pentru fierberea pastelor
  • 2 linguri ulei
  • sare

Am pus apa cu putina sare la fiert, cand a dat in clocot am adaugat pastele si le-am fiert 8 minute ( timpul de fierbere este scris pe ambalajul pastelor) Nu uitati: timpul de fierbere incepe din momentul in care a inceput sa clocoteasca apa dupa ce am adaugat pastele. Cand s-au fiert le-am scurs de apa, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am pus la scurs intr-o sita.

15578408_1377209485644790_6653185104840026228_n

15590022_1377209518978120_3612651882971585715_n

Am taiat ceapa foarte marunt si am calit-o in ulei, apoi am adaugat cubuletele de rosii si putina apa ( 150 ml). Am lasat sa fiarba. Intre timp am pregatit plicul Maggi Ideea zilei – Penne Arrabbiata: am adaugat continutul plicului in 150 ml apa rece si am amestecat bine.
Am adaugat carnea tocata si sosul obtinut,  si am lasat sa fiarba pana a scazut, iar sosul a devenit grosut.

Intr-un castron mare am pus pastele si sosul, apoi am amestecat bine.
Se pot servi simple sau cu branza de oaie rasa ( asa le prefera sotul meu).

Pofta buna!

2 thoughts on “Penne arrabbiata – reteta usor personalizata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares