2

Reteta de Frappuccino Acasa

Vrei sa inveti sa prepari acasa mult indragitul tau Frappuccino a la Starbucks si in acelasi timp sa economisesti cativa banuti? Cei de la cafestar.ro ti-au pregatit un ghid pas cu pas care iti prezinta cateva modalitati foarte simple de a prepara aceasta bautura acasa in doar 5 minute. Bine, poate putin mai mult prima data.

Acel Frappuccino pe care il cumperi de la Starbucks poate fi destul de greu de imitat, deoarece compania utilizeaza ingrediente specializate ca baza de Frappuccino pentru a se potrivi cu marca. Totusi, asta nu inseamna ca nu poti sa-ti faci si tu unul acasa, care ar putea sa aiba un gust foarte similar cu bautura de la Starbucks.
hgfgdfsd

Ce este de fapt un Frappuccino?

Bautura Frappuccino se bazeaza pe un cappuccino cu gheata peste care se adauga uneori frisca. Un Frappuccino poate sa includa espresso, cafea, frisca, indulcitori si lapte. In reteta pe care o voi prezenta in acest articol, vom folosi alternative pentru baza de Frappuccino, ca inghetata ori laptele condensat pentru a ne ingrosa sau indulci Frappuccino-ul facut in casa.

PS. Folosim alternative, deoarece baza de Frappuccino de la Starbucks nu este disponibila in comert. Totusi, alternative sunt foarte multe, iar unele dintre ele sunt chiar mai interesante, lucru care cu siguranta il veti descoperi si voi dupa ce va familiarizati cu procedura de preparare si incepeti sa testati cateva retete diferite.

Componenta cafea:

Toate retetele de Frappuccino au cafea in componenta lor. Starbucks de exemplu, foloseste un amestec de cafea si espresso. Daca ai un espressor, utilizeaza-l. Aroma intensa a espressorului va da bine alaturi de celelalte ingrediente. Daca nu ai unul, insa intentionezi sa achiztiionezi un espressor in viitorul apropiat, aici ai o lista cu cateva modele.

Daca nu ai un espressor si nici nu intentionezi sa achizitionezi unul, poti oricand sa-ti faci shot – uri tari “ca un espresso” folosind espressoare ca AeroPress sau Stovetop. Sunt mici, ieftine si foarte usor de folosit.

O alta varianta este sa folosesti cafeaua instant. Starbucks produce o linie de cafea instant numita VIA Instant.

Din punctul meu de vedere, Italian Roast este cea mai buna varianta pentru frappuccino de casa, dar bineinteles, exista si alte optiuni. Trader Joe’s de asemenea produce o cafea instant foarte buna.

Nota: Desi folosirea de cafea instant este foarte convenabila si ieftina, dezavantajul e ca are mai putina cofeina decat espresso sau cafeaua fiarta, deci din bautura ta ar putea sa lipseasca acel element care sa te puna in priza.

Acum ca stim ce avem nevoie, haideti sa vedem o reteta concreta pentru prepararea unui frappucino.

Reteta: Frappuccino de vanilie de casa

  • Timp de preparare: cinci minute
  • Portii: 1
  • Instrumente: Blender, pahar

Ingrediente necesare:

  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ½ cana de lapte (laptele integral este si mai bun)
  • 1 cana de gheata
  • 1 lingura de miere (ori sirop)
  • 1 shot de espresso

Pasi de urmat:

  1. Adauga cuburile de gheata in pahar, apoi laptele si extractul de vanilie.
  2. Toarna amestecul in blender si toarna continutul unui pliculet de cafea instant Starbucks ori shot de espresso.
  3. Adauga mierea.
  4. Pentru fiecare portie in plus, adauga un pliculet de cafea instant Starbucks ori shot de espresso, o lingura de extract de vanilie si un pahar de lapte cu gheata.
  5. Seteaza blenderul la viteza medie, apoi amesteca pana cand mixul devine cremos.
  6. Serveste intr-un pahar!

Concluzii si pareri:

Taria fierberii cafelei va determina gustul final al bauturii. De aceea trebuie sa o faci tare, din moment ce va fi diluata de gheata, lapte si alte ingrediente. Poti oricand sa mai adaugi cafea pentru a te apropia de nivelul ideal de tarie. Pentru un amestec mai gros, foloseste lapte integral si adauga un pahar in plus de gheata. Poti sa dai aroma bauturii cu frisca sau alte arome.

Astept cu interes parerile voastre cu privire la reteta de mai sus 🙂

lucruri privite de jos in sus

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.