
Pentru ca niciodata nu ne lipseste ciorba de la masa, astazi am pregatit ciorba de perisoare. Nu va mai spun ca este printre preferatele mele 🙂 Nu stiu, de ce, dar tot astazi am avut pofta sa mananc ciorba de perisoare cu smantana si turte (precum le facea bunica odinioara). Nu am facut niciodata turte/lipii pana acum si am avut ceva emotii, dar au iesit foarte bune. Pentru a fi aproape totul ca in copilarie, cand o aveam pe bunica alaturi de mine am mancat in castron de lut. Astazi m-am simtit de parca aveam iarasi 6-7 ani si stateam la masa bunicii, parca i-am simtit si prezenta alaturi de mine. Posibil, ca dorul sa fie de vina, dar m-am simtit minunat. Haideti, ca am cazut in oala cu melancolie si mai bine va las reteta.
Avem nevoie de:
-1 ardei gras
-3 cepe
-1 morcov
-1 telina
-3 rosii
-300g de carne tocata
-150g de orez
-1 bucata de paine
-3 legaturi de ulei
-1 lingurita de MAGGI Bors cu legume
-1 cub legume MAGGI
-1 legatura de pasta de tomate
-200ml de smantana
-leustean
-cimbru
-1 ou
Mod de preparare:
Morcovul, doua cepe, ardeiul gras, gogosarul si telina se taie cubulete. Rosiile se dau pe razatoare. Punem pe foc o oala cu 4l de apa, 1 cub legume Maggi si uleiul. Cand apa da in clocot adaugam toate legumele si lasam sa fiarba.
Intre timp ne apucam sa pregatim perisoarele: carnea tocata se amesteca cu orezul, o ceapa tocata marunt, felia de paine inmuita in apa, oul, putin cimbru si facem bilute potrivite.
Cand legumele sunt aproape fierte se pun in ciorba perisoarele impreuna cuMaggi Bors cu legume si pasta de tomate. Cand ciorba este gata adaugam leusteanul tocat marunt.
Servim ciorba calda, cu sau fara smantana, dupa preferinte.
Pofta buna!
Ce bine arata ciorba ta. Cativa ani am refuzat sa mananc ciorba de perisoare pe motiv ca nu-mi place, dar acum e printre preferatele mele.
Arata super, dar nu-mi place cioraba asta, am ceva cu perisoarele :)).
Delicioasa!
Eu nu ma omor dupa supe sau ciorbe, dar i-am arata poza sotului meu, mare „ciorbar”. Ghici, ce: maine trebuie sa fac ciorba de perisoare :)) Comanda de la imparatie…:P
Miam-miam!!! Arata foarte bine! Si eu folosesc des borsul de la Maggi!
Daca te mai prind cu astfel de mancaruri te bat. E 12 noaptea de unde scot eu acum ciorba de perisoare ?
chiar mi-ai facut pofta de o ciorba de perisoare, dar fara smantana.
Mai, mai…cum arata ciorbica asta. Iti spun sincer ca mi s-a facut o pofta… :)))
Sunt mare ciorbara. Daca nu am ciorba la pranz sunt bolnava, sincer, nu ma simt bine. Prefer o ciorba decat felul doi( numai daca sunt cartofi prajiti nu renunt la ei) Turtele alea arata demential. Oare cum or fi calde si cu branza ?????
Ce bine arata totul …. ma bucur sa vad ca ai timp sa faci atatea mancaruri. Cred ca stiu ce fel de ciorbita fac maine! Arata elicios
Arată foarte bine! Eu gătesc ciorba asta săptămânal pentru că lui J a mea ii place foarte mult!
Si noa ne place ciorba de perisoare, dar nu am incercat cu smantana. Am sa notez si vom incerca si asa.
Cel mai consumat, cel mai iubit fel de mancare este ciorba de fasole, urmata de ciorba de perisoare.
Cat de bine arata turtele!
Mie fofta si cand ma uit.
Mie pofta si cand ma uit.
Imi e o pofta!! DEJA sunt in sevraj.????
Trebuie sa fac si eu o ciorba de perisoare cat de curand <3 <3 🙂
Ador ciorba de perișoare, este preferata mea!!! ????