Daca mi-ar fi spus cineva in urma cu 10 ani ca ciorba de burta va fi printre mancarurile mele preferate l-as fi batut. Pana in urma cu 10 ani nici nu voiam sa aud de ciorba de burta, mi se facea rau numai auzindu-i numele 😀 Asta pana am incercat o reteta pregatita de sotul meu si usor,usor a inceput sa-mi placa. Acum gatesc ciorba de burta saptamanal si imi place de mor. O sa va las reteta mea, desi drept sa va spun nu am cantitati exacte si o puteti modifica in functie de cat aveti voi nevoie.
Avem nevoie de:
- 500 gr burta de vita,
- 3 l apa,
- 1 morcov,
- 2 ardei grasi galbeni,
- 2 cepe,
- 1 capatana de usturoi,
- 5 galbenusuri,
- 250 ml smanatana,
- 50 ml ulei,
- Maggi Bors cu legume, dupa gust
- 2 bucati de Maggi Cub Vita,
- leustean
Mod de preparare:
Intr-o oala punem la fiert apa cu cele doua cuburi Maggi Cub Vita.
Intre timp tocam ceapa, morcovul si ardeiul cubulete mici. Cand apa clocoteste adaugam legumele cu burta si lasam sa fiarba bine.
*** Mie imi plac legumele foarte fierte de aceea le pun de la inceput, altfel inainte sa adaug burta le scoteam si le pasam.
Cand burta este fiarta luam oala de pe foc si o lasam sa se racoreasca.
Pana se racoreste ciorba, amestecam smanatana cu galbenusurile si usturoiul. Cand este indeajuns de rece se adauga amestecul cate putin si se amesteca continuu in oala de ciorba cu polonicul.
*** Eu fac amestecul de galbenusuri, smanatana si usturoi intr-un castron mai mare pentru ca nu am rabdare sa se raceasca ciorba, iar ca sa le pot adaug ma folosesc de un mic truc. Iau cate un polonic din ciorba fierbinte si adaug usor peste amestecul de smanatana, batand repede cu un tel. Si, pun ciorba asa pana aduc amestecul la temperatura ciorbei, asta ca sa nu se ,,branzeasca,, amestecul, daca il pun in ciorba fierbinte. Cand amestecul este la temperatura ciorbei din oala il pun fara nici o grija si servesc imediat cu otet si leustean.
Se serveste cu putin otet si leustean.
Delicios!
Yammy!!bun?? un mic secret..adauga in smântână 2-3linguri de făină,asa va fi mai consistentă si nu va mai „tăia”??
Pentru mine ciorba de burta perfecta trebuie sa aiba si o culoare usor portocalie. Pentru un plus de culoare si gust, dau un morcov pe razatoare, il calesc in putin ulei, si il adaug cu 10 minute inainte de a opri ciorba. Am aflat si eu acum ceva ani, ca acesta ar fi secretul pentru o ciorba de burta ca la carte. Dar depinde de gusturi. Tot spre final atunci adaug ardei rosii, dar nu cubulete.
pe-asta o fac si eu maine. Numai ca noua nu ne place cu leustean si ardei gras.
Cui nu-i place ciorba de burta? Cu smantana multa si un ardei iute e fantastica.
Iubesc ciorba de burta. Pana acum cativa ani , nu mancam deloc. Numai cand auzeam de ea, vomam. La fel cum o prepari tu, o prepar si eu. O idee noua sa fac si eu maine sau poimanie.
Si mie imi place mult, cu mult usturoi.
Noi toti adoram ciorba de burta(eu as manca non stop).
Ador ciorba de burta…eu o urmaresc pe JamilaCuisine si imi place foarte mult cum ii ies ei manacarurile si mai ales aceasta ciorba…
Ciorba de burta cand imi place , cand nu 😀 dar asta a ta prea arata bine 😉