Bors de legume

Astazi vin din nou cu o reteta de bors, de data asta bors cu legume. Este o reteta usoara si delicioasa. Erau vremuri cand nu-mi placeau foarte mult ciorbele/borsul, dar acum nu imi lipsesc de la nici o masa. Adevarul este ca de cand am inceput sa mananc ciorbe regulat ma simt mult mai energica si sanatoasa. Haideti sa vedem de ceva avem nevoie pentru borsul de legume.

Avem nevoie de:

  • 1 morcov,
  • 2 cepe,
  • 1 ardei gras,
  • 1/2 telina,
  • 1 pastarnac mic,
  • 2 rosii,
  • 2 linguri pasta de tomate,
  • 2-3 linguri de ulei,
  • 1 cub maggi legume,
  • 1 lingura bors Maggi,
  • leustean verde
  • 4 l apa,

 

Intr-o oala incapatoare punem apa, uleiul si cubul de legume Maggi la fiert.

Taiem legumele cubulete si cand apa a dat in fiert le adaugam. Lasam sa fiarba.

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam pasta de tomate si lingura cu bors Maggi.

Mai lasam sa fiarba 10-15 minute si oprim focul. Adaugam leusteanul verde tocat marunt.

Pofta Buna!

26 thoughts on “Bors de legume

  1. Din cate stiu eu, poate ma insel, dar borsul ar trebui sa fie acru. Nu stiu cat de acru ti-a iesit cu doar o lingura de bors. Eu cand fac ciorbe, pun un litru de bors :)))) Bine, este fix opinia mea, pentru ca imi si place sa fie foarte acru. Oricum, mi-ai facut o pofta acuuummm… !!

    1. Noua nu ne place acru 🙂 Rareori fac ciorbele sau borsul acru, de aceea pun numai o lingura de bors Maggi, iar cand fac cu bors de casa este de ajuns sa pun o cana 🙂

  2. Ador ciorbica acrita cu bors de la Maggic. Si eu am tot timpul in casa un plic de bors. Mi se pare cel mai bun calitativ vorbesc din ce este pe piata si ii da ciorbii gustul acela de bors. Nu am folosit pana acum si lichid. Pofta buna! Arata super.

    1. Bors de casa lichid mai folosesc, dar foarte rar cand vreau sa fie ciora acra tare. De obicei pun 1-2 linguri de bors Maggi si iese perfect.

    1. Eu cu fasole verde si mazare am facut, dar la acela nu pun pasta de tomate 🙂

  3. Bubulina gospodina. Azi am mancat ciorba radauteana, de dorul ciorbei de burta. E mai usor de facut si mai light. In orice caz, sunt ciorbara si nu fac mofturi la nicio ciorba, deci baga ciorbe, imi mai dai si mie idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares