Astazi vin din nou cu o reteta de bors, de data asta bors cu legume. Este o reteta usoara si delicioasa. Erau vremuri cand nu-mi placeau foarte mult ciorbele/borsul, dar acum nu imi lipsesc de la nici o masa. Adevarul este ca de cand am inceput sa mananc ciorbe regulat ma simt mult mai energica si sanatoasa. Haideti sa vedem de ceva avem nevoie pentru borsul de legume.
Avem nevoie de:
- 1 morcov,
- 2 cepe,
- 1 ardei gras,
- 1/2 telina,
- 1 pastarnac mic,
- 2 rosii,
- 2 linguri pasta de tomate,
- 2-3 linguri de ulei,
- 1 cub maggi legume,
- 1 lingura bors Maggi,
- leustean verde
- 4 l apa,
Intr-o oala incapatoare punem apa, uleiul si cubul de legume Maggi la fiert.
Taiem legumele cubulete si cand apa a dat in fiert le adaugam. Lasam sa fiarba.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam pasta de tomate si lingura cu bors Maggi.
Mai lasam sa fiarba 10-15 minute si oprim focul. Adaugam leusteanul verde tocat marunt.
Pofta Buna!
Din cate stiu eu, poate ma insel, dar borsul ar trebui sa fie acru. Nu stiu cat de acru ti-a iesit cu doar o lingura de bors. Eu cand fac ciorbe, pun un litru de bors :)))) Bine, este fix opinia mea, pentru ca imi si place sa fie foarte acru. Oricum, mi-ai facut o pofta acuuummm… !!
Noua nu ne place acru 🙂 Rareori fac ciorbele sau borsul acru, de aceea pun numai o lingura de bors Maggi, iar cand fac cu bors de casa este de ajuns sa pun o cana 🙂
Ador ciorbica acrita cu bors de la Maggic. Si eu am tot timpul in casa un plic de bors. Mi se pare cel mai bun calitativ vorbesc din ce este pe piata si ii da ciorbii gustul acela de bors. Nu am folosit pana acum si lichid. Pofta buna! Arata super.
Bors de casa lichid mai folosesc, dar foarte rar cand vreau sa fie ciora acra tare. De obicei pun 1-2 linguri de bors Maggi si iese perfect.
Cred ca o sa fac si eu, imi place mult cel de legume, dar il prefer mai acru.
🙂 Atunci pui mai mult bors Maggi, noi o preferam mai putin acra.
Si mamii gateste cu bors din asta, eu inca nu am reusit sa fac ciorba :)))
Lasa ca o sa ai si tu destul timp sa faci 🙂
Ieri am facut acest bors, numai ca eu pun si mazare si fasole verde
Eu cu fasole verde si mazare am facut, dar la acela nu pun pasta de tomate 🙂
Eu la ciorba pun tot pachetul de bors, noau ne place acra, sa ne trasneasca urechile.
cui nu-i place? numai o carcoteala, fara plicuri din acelea, prefer borsul de casa sau lamaia in lipsa!
Vaaaiiii ce bun, ciorbele adevarate se acresc cu bors, multumim pentru reteta 🙂
eu tin sa fie bors lichid, nu-mi place cel din plic
Bubulina gospodina. Azi am mancat ciorba radauteana, de dorul ciorbei de burta. E mai usor de facut si mai light. In orice caz, sunt ciorbara si nu fac mofturi la nicio ciorba, deci baga ciorbe, imi mai dai si mie idei.
Mie imi plac mult supele crema. Nu ne prea plac ciorbele. La supele crema pot adauga o multime de legume si zarzavaturi in functie de anotimp.
Ce delicios arata! Chiar ca e usor de facut, acum stiu ce voi pregati pentru zilele viitoare.
Bors de legume. bun si pentru dieta. 🙂 Mai ales daca e mai acru.
Iooi iar imi placi pofta, de la un timp nu prea mi-au mai placut ciorbele.
Arata extrem de bine. Sa ai pofta!
Nu am incercat acest bors de legume, dar iti ”fur” reteta si o sa prepar si eu.
Eu sunt extrem de pofticioasa, mai ales cand vad poze bine facute.
Reteta e super simpla si rezultatul arata super
Delicioasa aceasta reteta!
Nu am facut pana acum bors de legume dar de ce nu?
Uuuuuu….imi plac mult mancarurile acre si picante…
Eu prefer ciorbitele mai dulci nu foarte acre 😉 foarte bine arata !! <3