Borsul de cartofi este potrivit si pentru cei care tin post. Se face foarte rapid si este delicios.
Avem nevoie de:
5-6 cartofi
4 l apa,
1 ceapă,
1 morcov,
1 ardei gras,
2 linguri cu zarzavat pentru iarnă,
1 lingură cu pastă de tomate,
borș Maggi, după gust
1 cub Maggi legume
3-4 linguri ulei
leustean
Mod de preparare:
Punem intr-o oala apa, uleiul si cubul Maggi legume la fiert.
Tocam legumele cubulete, iar cartofi cuburi. Cand apa a dat in fiert adaugam toate legumele, zarzavatul si pasta de tomate.
Cand legumele sunt fierte adaugam bors Maggi dupa gust. Mai lasam sa dea in 1-2 clocote si oprim focul. Adaugam leusteanul si servim cald.
Pofta buna!
Dar ce harnicuta esti! Ai scris 3 articole astazi.
Mmmmm ce bine arata. La noi in Ardeal nu se gateste cu bors dar mama mea avea o fina moldoveanca nu ne aducea tot timpul. Doamne cat de bune erau ciorbitele,chiar mi-e dor.
Maica mea e o gospodina desavarsita, dar al naibiii daca vreodata am intrebat-o ce mancare face … Sunt o persoana rea??
Iar borsul de cartofi nu cred ca a facut vreodata, sau poate ca da, dar nu am auzit eu denumirea asta spusa de ea sau nu am fost atenta.. Dar arata foarte bine si chiar as vrea sa gust , sa ma delectez cu aceasta bunatate???
hmm 🙂 yammy <3
Da ce usor se face 😉 😛 . Eu nu folosesc Maggi Bors ci cumpar bors normal 🙂
Eu folosesc bors de țară preparat acasa..si reteta asta o fac destul de des..Mi-e îmi place sa pun si pastari