Prajitura cu foi de napolitana

Ieri am pregatit o prajitura cu foi de napolitana si umplutura de nuca si caramel. Dupa ce am lasat-o peste noapte, astazi am taiat-o si este super delicioasa. Este o reteta usoara si la cat este de gustoasa cred ca o voi pregati foarte des.

Ingrediente:

  • 3 foi de napolitana

Pentru crema:

Pentru caramel:

  • 300 gr zahar

Mod de preparare:

Intai tocam nuca , nu foarte marunta.

Punem zaharul la caramelizat, iar cand acesta este gata adaugam treptat untul, zaharul si nucile. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Focul trebuie sa fie ma mic si sa amestecam continua in crema.

Spre sfarsit adaugam ouale batute ( cate putin, nu toate odata) si amestecam energic, lasam apoi sa se ingroase crema si luam de pe foc. Adaugam esenta de rom sau uleiul de cocos ( cum am pus eu) si omogenizam bine.

Asezam o foaie de napolitana, un strat de crema, foaie de napolitana, un strat de crema si la final foaie de napolitana. Presam usor cu degetele pe toata suprafata, apoi asezam un tocator si punem o greutate astfel incat prajitura sa se preseze si foile de napolitana sa nu se desprinda.

O lasam peste noapte cu greutatea pe ea. A doua zi o portionam dupa preferinta si servim.

Pofta buna!

 

7 thoughts on “Prajitura cu foi de napolitana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares