Ieri am pregatit o prajitura cu foi de napolitana si umplutura de nuca si caramel. Dupa ce am lasat-o peste noapte, astazi am taiat-o si este super delicioasa. Este o reteta usoara si la cat este de gustoasa cred ca o voi pregati foarte des.
Ingrediente:
- 3 foi de napolitana
Pentru crema:
- 400 gr miez de nuca,
- 200 gr zahar,
- 5 oua,
- 250 gr unt,
- 1 esenta rom sau 3 linguri de ulei de cocos bio Niavis
Pentru caramel:
- 300 gr zahar
Mod de preparare:
Intai tocam nuca , nu foarte marunta.
Punem zaharul la caramelizat, iar cand acesta este gata adaugam treptat untul, zaharul si nucile. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Focul trebuie sa fie ma mic si sa amestecam continua in crema.
Spre sfarsit adaugam ouale batute ( cate putin, nu toate odata) si amestecam energic, lasam apoi sa se ingroase crema si luam de pe foc. Adaugam esenta de rom sau uleiul de cocos ( cum am pus eu) si omogenizam bine.
Asezam o foaie de napolitana, un strat de crema, foaie de napolitana, un strat de crema si la final foaie de napolitana. Presam usor cu degetele pe toata suprafata, apoi asezam un tocator si punem o greutate astfel incat prajitura sa se preseze si foile de napolitana sa nu se desprinda.
O lasam peste noapte cu greutatea pe ea. A doua zi o portionam dupa preferinta si servim.
Pofta buna!
Yummy, arata delicios si nici nu e greu de facut!!
Ce pofta mi-ai facut.
as manca 2 tavi cred. Mai ai foi de napolitana si ulei de cocos? Trimite si mie sa fac si eu 😀 Sau, mai bine, Fa tu si imi trimiti si mie!
Probabil ai nuci din livada proprie, sa ma duc la piata sa iau 400gr nuci, cam scump.Dar mi-ai facut o pofta!
Napolitana este prajitura noastra preferata doar ca eu o fac dupa o alta reteta 🙂
Am încercat si eu doar ca am umplut cu crema si era ft moale foaia de napolitana!!!
Yummy! arata foarte bine,chiar mi-ai facut pofta si cred ca in week-end voi face si eu 🙂