De ce sa alegem vata bazaltica de fatada?

Despre vata minerala bazaltica v-am mai povestit intr-un articol luna trecuta, acum as vrea sa va spun cateva dintre avantajele folosirii acesteia. Majoritatea oamenilor aleg sa-si izoleze termic locuintele, fie ca stau la bloc, fie ca stau la casa si acest lucru ii ajuta foarte mult, pentru ca izolarea termica ajuta casa sa fie racoroasa pe timpul verii si calduroasa pe timpul iernii. M-am gandit ca anul acesta sa imi izolez si eu casa, iar pentru asta am ales vata bazaltica de fatada. Ce avantaje ne ofera o izolatie termica cu vata bazaltica o sa va spun imediat in cele ce urmeaza ca sa va faceti o idee despre ce sa alegeti atunci cand o sa va hotarati sa faceti o izolatie termica la locuinta voastra.

Avantajele izolatiei termice cu vata bazaltica de fatada:

  • Rezistenta. Vata bazaltica de fatada are o rezistenta indelungata in timp datorita faptului ca roca bazaltica nu corodeaza si nici nu este corodata, nu este afectata de ciuperci si microorganisme, nu putrezeste si nu este o varianta de hrana pentru insecte si rozatoare. De asemenea este rezistenta la incendii si la intemperii.
  • Izolare termica. Pentru ca este rezistenta mult mai mult decat orice alt produs pentru izolare, aceasta asigura si o izolare termica de exceptie facand locuinta calduroasa iarna si racoroasa vara.
  • Protectie fonica. Cu toti ne dorim liniste cat mai multa in casa, iar folosirea acesteia la izolarea termica ajuta si la reducerea zgomotelor din exterior. Reducerea zgomotelor depinde de sortiment, de grosimea si  structura fibroasa a vatei minerale bazaltice pentru ca aceste proprietati au capacitatea de absortie acustica.
  • Reducerea costurilor. Multumita izolarii peretilor cu vata bazaltica de fatada  se reduc costurile de energie pentru ca aceasta ajuta sa se pastreze resursele de energie. Pret mult mai mic la facturile de energie.
  • Preturi accesibile. Pentru cate avantaje are aceasta vata bazaltica pretul este unul destul de mic, mai ales ca investitia este pe moment si dureaza ani in sir.
  • Montare usoara. Acest aspect este foarte important pentru ca ne ajuta sa mai facem cateva economii, pentru ca montarea este foarte usoara, atat timp cat este facuta la parter sau la casa, neavand nevoie de specialisti. Esential este ca cel care face montarea sa urmeze intocmai pasii si sa aiba multa rabdare.

Folosirea vatei bazaltice de fatada este o investitie rentabila pe termen lunga multumita rezistentei indelungate.

1 thought on “De ce sa alegem vata bazaltica de fatada?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares